Elektricien Hoorn – 24/7 storing service

Elektricien Hoorn

Er zijn vele klussen in huis die u zonder te veel ervaring zelf kunt uitvoeren, maar de aanleg van elektra is daar niet één van. Voor het verplaatsen van stopcontacten of de installatie van tuinverlichting is het belangrijk om een gekwalificeerde en betrouwbare elektricien uit Hoorn in te schakelen. Heeft u een stroomstoring in uw meterkast of groepenkast? Zonder kennis van elektriciteit is dit probleem lastig te verhelpen. Een werknemer van een elektrotechnisch installatiebedrijf vindt direct het probleem en lost dit ter plekke op, zodat u geen last meer heeft van een storing.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden en kosten van een erkend elektricien uit Hoorn. Bent u op zoek naar een elektricien in de buurt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

24/7 hulp bij een stroomstoring

Is er sprake van stroomuitval of een ander noodgeval, en wilt u direct contact met een elektrotechnisch installatiebedrijf uit de buurt? Bel dan naar 085 500 9945 en maak gebruik van onze 24/7 spoedservice. Een elektricien uit Hoorn staat dag en nacht voor u klaar om de kortsluiting zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Wat doet een elektricien?

Een elektrotechnisch expert kan ingeschakeld worden voor een divers aanbod aan klussen. Natuurlijk staat een elektricien voor u klaar in geval van een storing in de groepenkast, maar hij kan ook ingeschakeld worden voor het aansluiten van tuinverlichting, of wanneer u een stopcontact wilt installeren of verplaatsen. In Hoorn zijn dit de meestvoorkomende taken van een elektricien:

 • Het onderhouden of repareren van bijvoorbeeld meterkasten
 • Het renoveren van elektra
 • Nieuwe elektra aanleggen en aansluiten
Het is raadzaam voor dergelijke klussen altijd een expert in te schakelen. Als u geen ervaring heeft met elektra, dan is de kans groot dat u schade aanricht.

Navigeer op deze pagina naar:

Stroomstoring | Elektra aanleggen | Groepenkast | Verlichting | Data & telecommunicatie

Gratis offertecontact met elektricien Koldijkbv

Elektricien voor onderhoud of reparatie

U staat er misschien niet altijd bij stil, maar de elektrische installatie is essentieel voor uw dagelijks functioneren. Dit zorgt ervoor dat u verlichting heeft, ventilatie en zelfs verwarming van uw pand in Hoorn. Ook als er ogenschijnlijk niets mis is met uw groepenkast, kan het zijn dat deze een flinke opknapbeurt kan gebruiken. Schakel daarom een elektrotechnisch installatiebedrijf in voor het onderhouden van de installatie. Hiermee voorkomt u op de lange termijn grote problemen of storingen. Zo is het noodzakelijk om eens per jaar de aardlekschakelaar te controleren en eventueel te vervangen. Een elektricien kan slijtage of beschadigingen aan een aardlekschakelaar snel ontdekken en verhelpen.

Elektra renoveren

Woont u in een oudere woning of heeft u onlangs een oud pand in Hoorn gekocht? Dan is de kans groot dat de elektra inmiddels grotendeels verouderd is. De buitenzijde van elektriciteitskabels zullen na verloop van tijd gaan slijten, waardoor de binnenkant steeds bloter komt te liggen. Dit levert gevaarlijke situaties op en moet u laten renoveren door een elektricien. Ook is de kans groot dat er in oudere woningen niet voldoende groepen aanwezig zijn. Wanneer u dan een nieuwe keuken wilt plaatsen, compleet met inductiekookplaat en vaatwasser, heeft u hiervoor meerdere groepen en eventueel zelfs krachtstroom nodig. Vraag daarom een elektricien uit Hoorn om hulp.

Elektra aanleggen

Een elektrotechnisch expert helpt u met plezier bij de aanleg van nieuwe elektra. Of het nu gaat om de aanleg van een stopcontact, het ophangen van een lamp of het verhelpen van storingen. De expert werkt zo veilig mogelijk door eerst de stroom eraf te halen. Met een spanningzoeker controleert hij of de stroom daadwerkelijk van de bedrading af is. De elektricien zal daarna de draden strippen en aansluiten aan het nieuwe stroompunt. Hierna wordt het stroompunt aangesloten op de aansluitkast van het energiebedrijf en test de elektricien of het stroompunt werkt. Daarna is het nieuwe stopcontact klaar voor gebruik!

Installatie van datanetwerken

Een goed werkend datanetwerk is tegenwoordig even belangrijk als een functionerend elektriciteitsnetwerk. Het datanetwerk is de basis van al uw communicatie: internet, televisie en telefonie. Een elektricien uit Hoorn installeert het datanetwerken van zowel particulieren en bedrijven, zo bent u altijd optimaal bereikbaar. De technische ontwikkeling verloopt momenteel erg snel. Is uw datanetwerk al een aantal jaren oud? Dan is er een grote kans dat deze alweer verouderd is. Een elektrotechnisch installatiebedrijf informeert u over de mogelijkheden, zoals glasvezel, waarmee u het netwerk enorm zou verbeteren.

Aantrekkelijke tarieven, heldere voorwaarden

De kosten voor het laten plaatsen van nieuwe elektrische apparaten of het vervangen of herstellen van elektriciteitskabels zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo worden de prijzen onder andere beïnvloed door het soort materiaal dat nodig is voor de benodigde veiligheid. De specialisten van ons elektrotechnisch installatiebedrijf uit Hoorn werken tegen aantrekkelijke tarieven. Bij ons hoeft u niet bang te zijn voor misleidende verkooppraatjes. We bieden goede prijzen en duidelijke voorwaarden. Bovendien staan wij altijd voor u klaar indien bij vragen. Bent u benieuwd naar onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op.

Wat te doen bij stroomuitval?

Het gebeurt iedereen wel eens: stroomuitval. Zeker in de koude wintermaanden is het van belang dat de stroom zo snel mogelijk weer terug is, omdat het anders snel afkoelt in huis. Er zijn twee mogelijke oorzaken. Hebben uw buren ook geen stroom meer? Dan gaat het waarschijnlijk om stroomuitval door een externe stroomstoring. Meld de problemen in dat geval bij uw energieleverancier en wacht af tot de elektriciteit het weer doet. In de meeste gevallen gaat het echter om een interne kortsluiting. Spoor de oorzaak van de storing op met het onderstaande stappenplan.

 • Controleer eerst of alle groepen zijn ingeschakeld. Door overbelasting kan een groep namelijk uitvallen. Is dit het geval? Schakel de groep dan weer in, vaak is dit de oplossing voor het probleem.
 • Schakelt de betreffende groep direct weer uit? Dan zult u moeten achterhalen welk apparaat de storing veroorzaakt. Ga het hele huis door en verwijder alle stekkers uit de stopcontacten. Schakel daarna de groepschakelaar weer in en stop de stekkers één voor één weer terug in het stopcontact. Als de stroom uitvalt bij één specifiek apparaat dan is dit de oorzaak van de stroomstoring: wellicht heeft deze een eigen groep nodig of is er iets mis met de installatie waardoor het een kortsluiting veroorzaakt.
 • Zijn de groepenschakelaars allemaal ingeschakeld en heeft u toch geen elektriciteit in huis? Dan is de kans groot dat de hoofdzekering of aardlekschakelaar het probleem is. Neem dan contact op met een elektrotechnisch installatiebedrijf om de storing te verhelpen.

Hulp bij stroomstoring

De meeste stroomstoringen zijn relatief eenvoudig te verhelpen, zeker als de oorzaak één van de groepschakelaars is. Is dit niet het geval? Dan kan het lastig zijn om de oorzaak van de stroomuitval te achterhalen. Is uw hoofdzekering doorgesmolten of uitgeschakeld in verband met overbelasting? Laat deze dan vervangen door een elektricien. Zo weet u zeker dat de storing snel verholpen is en u weer gebruik kunt maken van uw elektrische voorzieningen. Natuurlijk wilt u het liefst zo snel mogelijk hulp in huis. Heeft u met spoed een elektricien nodig? Bel dan naar 085 500 9945 voor direct contact met een elektrotechnisch installatiebedrijf uit de buurt.

Elektricien met spoed nodig?

Bent u op zoek naar een elektrotechnisch specialist die u kan helpen bij het aansluiten van een nieuwe groepenkast, of het vervangen van de elektrische aansluitingen in uw badkamer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via het formulier neemt u snel en eenvoudig met een elektricien uit uw regio. Hier kunt u ook een gratis en geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Heeft u echter met spoed een elektricien nodig? Maak dan gebruik van onze 24/7 spoedservice. Bel naar 085 500 9945 om direct in contact te komen met een expert.

Met spoed op zoek naar een elektricien uit Hoorn?

Bel naar 085 500 9945 voor direct contact zodat uw probleem zo spoedig mogelijk verholpen is.

Bel: 085 500 9945

Full service installatie

Elektrotechnisch installatiebedrijf Hoorn
Wij leveren een zogeheten full service installatie. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat het installatiewerk van A tot Z in orde komt. Wij sturen daarom meteen een elektricien naar uw woning in Hoorn, die uw meter- of groepenkast op professionele wijze installeert. Indien er plotseling een storing of stroomstoring ontstaat, staan wij in Hoorn in voor een snelle oplossing van het probleem.

Domotica installatie

Domotica
De term domotica is een samentrekking van het woord domus (huis) en telematica (elektronische toepassing). Met domotica worden dan ook alle zaken aangegeven die processen in en om huis automatiseren. Voorbeelden van domotica zijn het automatisch aan en uitschakelen van verlichting, de automatisering van de warmteregulatie of het beheren van een audiosysteem. Dankzij de domotica is het mogelijk om het woongemak te verhogen.

Groepenkast

Groepenkast
Een groepenkast is erg belangrijk voor uw elektriciteitsvoorziening. Deze kast verdeelt de stroom in de meterkast namelijk over het gehele huis. Zonder groepenkast dus bijvoorbeeld geen stroom in uw slaapkamer. Om een vervelende storing te voorkomen, maakt u gebruik van onze service. De elektricien installeert uw groepenkast op zorgvuldige wijze. Ook zal hij, indien gewenst, extra groepen voor u installeren.

Extra groep aanleggen

Extra groep aanleggen
Huishoudens in Hoorn krijgen steeds meer elektrische apparaten in huis. Het kan verstandig zijn om daarom een extra groep aan te leggen. Dit houdt in dat de belasting verdeeld wordt over meerdere groepen, waardoor de kans op een stroomstoring een stuk kleiner is. Belangrijk om te onthouden is dat elke 4 groepen één aardlekschakelaar nodig hebben. Voor een extra groep is het soms belangrijk om een extra aardlekschakelaar te installeren.

Meterkast vervangen

Meterkast vervangen Hoorn
Wanneer u het elektriciteitsnetwerk bij uw woning of bedrijfspand wilt aanpakken, dan kan het nodig zijn om de meterkast te vervangen. Op deze manier is het mogelijk de energie zuiniger te verspreiden, en zo op de energiekosten te besparen. De meterkast met of zonder groepenkast laten vervangen, daar vraagt u natuurlijk het liefst een gespecialiseerde expert voor. Wij zijn een zeer gerenommeerd elektrotechnisch installatiebedrijf dat u hier in en rond Hoorn bij kan helpen.

Meterkast verplaatsen

Meterkast verplaatsen
Gaat u verbouwen? Misschien overweegt u dan om de meterkast te verplaatsen, zeker als deze in de woonkamer geplaatst is. In dit geval kunt u een elektrotechnisch expert inschakelen om deze te verplaatsen. Omdat het verplaatsen een ingewikkelde klus is, dient u dit uit te besteden aan een vakman. Bovendien is hij op de hoogte van alle voorschriften en adviseert hij u bij het verplaatsen naar een geschikte locatie.

Op zoek naar een elektricien uit Hoorn?

Neem vrijblijvend contact op of bel naar 085 500 9945 voor direct contact.

Vrijblijvende offerte

Data & telecommunicatie

Data & telecommunicatie installatie
Naast het installeren van een meterkast in Hoorn, ziet een elektricien ook toe op een gedegen installatie van uw data- en telecommunicatie. Een elektrotechnisch expert brengt een router aan in uw meterkast die een wifi signaal uitzend door de gehele woning of kantoorruimte. Wilt u een extra router aanbrengen voor een optimaal wifisignaal door het hele huis? Ook dit voert een elektricien uit Hoorn voor u uit.

Aardlekschakelaar vervangen

Aardlekschakelaar vervangen Hoorn
In vele woningen in Hoorn is een aardlekschakelaar geïnstalleerd. Een aardlekschakelaar wordt gebruikt om uw en uw huisgenoten te beschermen tegen het uitbreken van brand door een stroomlek. Het is daarom van belang dat de aardlekschakelaar naar behoren werkt. Dit kunt u controleren met behulp van een speciale knop op de aardlekschakelaar zelf. Schakelt deze de stroom hiermee niet uit? Dan dient u de aardlekschakelaar te laten vervangen door een ervaren elektricien.

Stopcontacten plaatsen

stopcontacten plaatsen Hoorn
Het plaatsen van stopcontacten is een complexe klus. Indien u hierin onervaren bent, is het verstandig om het plaatsen of verplaatsen van een stopcontact uit te besteden aan een elektrotechnisch installatiebedrijf. De vakman weet wanneer hij een geaard of juist ongeaard stopcontact moet gebruiken en verwerkt alle elektriciteitsdraden in een PVC buis. PVC geleid niet, waardoor dit nooit onder stroom staat. Dit creëert een veilige leefomgeving voor u en uw huisgenoten.

Kortsluiting? Bel: 085 500 9945

24/7 storing service Hoorn
Heeft u last van kortsluiting een stroomstoring in Hoorn? Dat is erg vervelend. Ondervindt u een storing, dan kunnen onze vakmannen u helpen om dit snel en vakkundig op te lossen. We gaan op zoek naar de kern van de stroomstoring, dus de oorzaak, en pakken het probleem bij de wortels aan. Indien nodig repareren of vervangen we uw meterkast. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Verlichting aansluiten

verlichting aansluiten
Donkere hoeken in huis zijn eenvoudig op te lossen met het plaatsen van een extra lamp. Natuurlijk kun je kiezen voor een lamp met een stekker, maar het realiseren van een extra lichtpunt is een mooiere oplossing. Een elektricien uit Hoorn doet dit graag voor u. Deze expert zal er bovendien voor zorgen dat alle elektriciteitdraden netjes in de muur of het plafond worden gefreesd.

Tuinverlichting

Tuinverlichting aanleggen
Geniet ’s avonds optimaal van uw eigen tuin met voldoende tuinverlichting. De aanleg van tuinverlichting vereist enige voorbereiding, omdat de elektriciteitskabels onder de grond worden weggewerkt. Een elektricien graaft de bekabeling, indien gewenst, voor u in. Hij zorgt ervoor dat de elektriciteitsdraden bovendien goed beschermd zijn tegen vocht, om zo een kortsluiting te voorkomen.

Binnen of buiten elektra aanleggen?

Schakel de hulp van een elektrotechnisch expert uit Hoorn in, bel 085 500 9945!

Offerte aanvragen
Bel 085 500 9945
elektriciteit buiten aanleggen

Elektriciteit buiten aanleggen

Het aanleggen van elektriciteit buitenshuis vergt enige tijd en moeite, maar levert een mooi resultaat. Zo is het mogelijk om met een buitenverlichting te zorgen voor meer sfeer in de tuin tijdens de avonden. Daarnaast kan buitenverlichting ook een zeer praktisch doel dienen als een goede aanduiding van het pad naar de voordeur. Voor het plaatsen van buitenverlichting gelden weinig regels. Toch is het verstandig om het onderstaande stappenplan te volgen wanneer u zelf de verlichting wilt aanleggen. Hebt u weinig ervaring? Kies dan voor de hulp van een erkend elektricien uit Hoorn.

Stap 1. Maak altijd eerste een overzicht van de te plaatsen lampen en de benodigde kabels en andere materialen.
Stap 2. Haal bij een elektriciteitswinkel of bouwmarkt de benodigde producten. Voor buitenelektriciteit dient u gebruik te maken van waterbestendige materialen. Deze hebben een IP44 vermelding.
Stap 3. De lange kabel kan het beste een grondkabel zijn. Graaf deze in op ongeveer 60 centimeter diepte. Plaats de kabel golvend in de geul, dit zorgt voor voldoende ruimte voor het plaatsen van de lampen en voorkomt strakgetrokken kabels.
Stap 4. Verbind de lampen aan de grondkabel met behulp van kabeldozen (bovengronds) en kabelmoffen (ondergronds).
Stap 5. Controleer of de verlichting het doet, voordat u de kabeldozen dichtschroeft.

Stopcontact in de badkamer

Woont u in een woning met een aardlekschakelaar en wilt u de elektriciteit in de badkamer aanpakken? Dan zijn er elektriciteit zones waar u rekening mee dient te houden. Deze zones geven aan welk soort apparaat op welke plaats mag worden geïnstalleerd en wat de voorwaarden zijn voor het materiaal dat gebruikt moet worden. De professionals van ons elektrotechnisch installatiebedrijf hebben hieronder de zones en de bijbehorende regels voor u op een rijtje gezet.

 • Zone 0. Het gaat hier om de badkuip en douchecabine. Binnen deze zone mogen enkel elektrische installaties worden geplaatst die tegen onderdompeling bestand zijn. Het gaat dan om materialen met een IPX7 code.
 • Zone 1. Deze zone bevindt zich recht boven het bad of de douche tot een hoogte van 2.60 meter. In dit gebied mogen materialen gebruikt worden die tegen waterstralen kunnen. Het zijn producten met een IPX5 code.
 • Zone 2. Dit is het gebied dat binnen handbereik is van de douchecabine en badkuip, tot 60 centimeter ernaast. Producten in deze zone moeten tegen waterdruppels kunnen, en hebben een IPX4 code.
 • Buiten de zone. Buiten deze zones mag vrijwel elk elektrisch apparaat van 220V geplaatst worden zolang deze is voorzien van randaarde.

Krachtstroom aanleggen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Hoorn de vraag wat krachtstroom precies is, en wanneer het noodzakelijk is om deze aan te leggen. Krachtstroom is feitelijk niet meer of minder dan de gewone stroom. Echter doordat er bij het verspreiden van krachtstroom gebruik wordt gemaakt van 3 spanningsdraden in plaats van 1, zal er meer stroom tegelijkertijd vrijkomen. Het is alleen nodig om krachtstroom aan te leggen wanneer u een product aanschaft dat enkel op deze stroom werkt. Voorbeelden van dergelijke producten zijn elektrische kookplaten, jacuzzi’s en sauna’s.

Het aanleggen van krachtstroom kunt u het beste overlaten aan een erkend elektricien. Doordat er met hogere spanning wordt gewerkt, is ook het risico op ongelukken en brand groter.

Perilex aansluiten

Wanneer u krachtstroom laat aanleggen, dan moet u tevens een ander stopcontact monteren. Het stopcontact dat bij de krachtstroom past is een Perilex aansluiting. Over het algemeen geldt dat u voor de perilex een aparte stekker en stopcontact moet maken. In een aantal gevallen is het mogelijk om een standaard contact om te vormen naar een Perilex aansluiting. Laat u op dit gebied altijd informeren door een vakman, zo voorkomt u dat er kortsluiting ontstaat. Ons elektrotechnisch installatiebedrijf helpt u graag verder in Hoorn!

Waarom elektricien inschakelen?

De installatie van elektra is enorm ingewikkeld voor mensen die hier geen ervaring mee hebben. Bovendien is het werken met elektriciteit niet geheel zonder risico. Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om een ervaren elektricien in te schakelen:

 • Een elektricien houdt rekening met de veiligheid in huis.
 • U wordt snel geholpen door een elektra-expert.
 • U hoeft zelf geen apparatuur en gereedschap aan te schaffen.
 • De klus is sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag gaat.

Direct contact: 085 500 9945

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden die een elektricien of elektrotechnisch installatiebedrijf in Hoorn voor u kan uitvoeren? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor de installatie van een compleet datanetwerk? Ook wanneer u de behoefte heeft aan meer informatie over het verhelpen van een storing neemt u contact met ons op.

Vul het formulier in met al uw wensen of vragen en u ontvangt zo spoedig mogelijk een geheel vrijblijvende offerte. Heeft u met spoed de hulp van een erkend vakman nodig? Bel dan naar 085 500 9945 en kom direct in contact met een elektricien uit Hoorn. In het geval van spoed is hij dezelfde dag nog bij u aanwezig om het probleem op te lossen.