Elektricien Amsterdam

Elektricien nodig in Amsterdam? Direct contact: 085 500 9945!

Ons elektrotechnisch installatiebedrijf is altijd snel ter plaatse bij storing en stroomstoring, levert ideale service en onderhoud voor uw meterkast en groepenkast.

Elektricien Amsterdam

Hebt u ondersteuning nodig bij de installatie van tuinverlichting? Wilt u weten wat de opties zijn voor het plaatsen van extra stopcontacten in de badkamer? Of heeft u een vraag over het aanleggen van een extra groepenkast en het voorkomen van een storing? Dan zit u bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Amsterdam goed. Elke elektricien is ruim ervaren met diverse klussen binnen het vakgebied, en helpt u graag verder. Of het nu gaat om het verhelpen van kortsluiting, het aanleggen van een groepenkast, of het vervangen van een stopcontact. Wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van een snelle hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk meer informatie aan, en via telefoonnummer 085 500 9945 komt u direct met ons in contact.

Onderhoud en elektrotechnische installatie

Om de kwaliteit van elektra te waarborgen, is het verstandig deze periodiek te laten controleren. Het gaat dan om de controle van de elektriciteitsdraden ter voorkoming van kortsluiting, het nakijken van de stopcontacten om een storing voor te zijn, en het onderhoud aan elektrische apparaten. Voor dergelijk onderhoud kunt u het beste de ondersteuning van de medewerkers van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Amsterdam inroepen. Een elektricien ziet direct waar de problemen zitten, en zal u eventueel informeren over de noodzaak voor het vervangen van een groepenkast, of het aanpassen van de indeling van de meterkast. Ook kan de elektricien direct enkele reparaties uitvoeren.

Aantrekkelijke tarieven, heldere voorwaarden

Het werk dat de vakmannen van ons elektrotechnisch installatiebedrijf voor u afhandelen zal altijd lage kosten en heldere voorwaarden kennen. Met heldere voorwaarden bedoelen wij dat u niet opeens extra kosten moet betalen, of dat u plotseling langere tijd vastzit aan een verbouwklus. Een elektricien zal altijd eerst met u kijken naar het exacte werk, en u dan informeren over de kosten en klusduur. Natuurlijk is het mogelijk dat er een nieuw probleem met de meterkast wordt geconstateerd, maar ook dan zult u eerst over de diverse mogelijkheden geïnformeerd worden. Wij garanderen bovendien dat onze vakmannen altijd werken met de nieuwste materialen en technieken.

Installatie van netwerken

Naast het plaatsen van stopcontacten, het aanleggen van tuinverlichting en het vervangen van een groepenkast, kan een elektricien nog meer voor u betekenen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een medewerker van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen voor de installatie van een data- of beveiligingsnetwerk. Met name voor bedrijven is het van groot belang dat de communicatiemogelijkheden en beveiliging in optimale staat verkeren. Door de installatie van een goed datanetwerk bent u verzekerd van een juiste werking van het internet en telefonie. Het aanleggen van datanetwerken kost bovendien vrij weinig tijd: u profiteert snel van een optimaal resultaat.

Contactformulierelektricien inschakelen Amsterdam

Werkgebied Amsterdam

Stroomstoring verhelpen

Waar stroom gebruikt wordt, zal op een gegeven moment een stroomstoring ontstaan. Er bestaan twee soorten stroomstoring: intern en extern. Een externe storing heeft te maken met problemen bij de netbeheerder, u kunt een dergelijke storing enkel melden, en verder afwachten tot het hersteld is. Een interne stroomstoring is meestal het gevolg van een overbelasting van een groepenkast, of kortsluiting bij de stroomdraden. Om brand en andere problemen te voorkomen, is het van belang dat u hiervoor de hulp inroept van een ervaren elektricien. Deze kan de storing verhelpen, en u desgewenst informeren over het nemen van extra stappen om een stroomstoring in de toekomst te voorkomen.

Direct contact: 085 500 9945

Is er sprake van kortsluiting bij u thuis en wilt u direct in contact komen met een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf uit Amsterdam? Bel dan vandaag nog naar 085 500 9945. Een elektricien uit ons bedrijf zal uw vragen beantwoorden, of komt vandaag nog naar u toe om het onderhoud, de installatie of reparatie af te handelen. Wilt u meer weten over de klussen die wij voor u kunnen afhandelen, of een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan het contactformulier in.

Full service installatie

Elektrotechnisch installatiebedrijf Amsterdam
Het aanleggen van een stopcontact, of het vervangen van de tuinverlichting zijn beide klussen die u eventueel eigenhandig kunt doen. Andere klussen vragen meer ervaring en handigheid. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de meterkast, of de installatie van een aardlekschakelaar. Wij bieden voor dergelijke werkzaamheden een full service installatie. Dit betekent dat een werknemer van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Amsterdam alle materialen en gereedschappen voor de klus meeneemt, en deze volledig afrondt.

Data & telecommunicatie

elektricien bellen Amsterdam
Wij gaven al aan dat het voor bedrijven van groot belang is dat het datanetwerk in goede staat verkeert, maar ook particulieren willen wij van dienst zijn bij het aanleggen van een nieuw datanetwerk of het herstellen van het bestaande netwerk. Doordat het aansluiten door de aanbieders van telecommunicatie steeds eenvoudiger wordt gemaakt, ook voor totale leken met elektra, is het echter waarschijnlijk dat u hiervoor geen ondersteuning van een elektricien nodig heeft.

Tuinverlichting

Tuinverlichting aanleggen Amsterdam
Om de sfeer in de tuin te verbeteren, is het mogelijk om tuinverlichting te plaatsen. Bij menig aanbieder uit Amsterdam hebt u de keuze uit een groot aantal soorten tuinverlichting: van sfeerlicht tot heldere lampen die lezen in de tuin een optie maken. Ook tuinverlichting om inbrekers af te schrikken is leverbaar. Voor het plaatsen van tuinverlichting is het noodzakelijk om een stopcontact voor buiten te installeren. Bent u niet zo handig? Laat dit dan altijd over aan een vakman.

Groepenkast

Groepenkast uitbreiden Amsterdam
Om de stroom netjes door het huis te verspreiden, wordt deze vanuit de meterkast over verschillende groepenkasten verdeeld. Een groepenkast is dus, in tegenstelling tot wat vele mensen denken, niet hetzelfde als een meterkast. Een groepenkast krijgt een deel van de stroom binnen, en verdeelt deze dan verder. Dankzij een groepenkast komt er niet in één keer heel veel spanning op bepaalde apparaten te staan, en worden zaken als kortsluiting en storing voorkomen.

Kortsluiting? Bel 085 500 9945!

kortsluiting Amsterdam
Wij gaven op deze pagina al een aantal keer aan dat kortsluiting één van de meest gevaarlijke situaties oplevert bij elektra. Kortsluiting ontstaat als beschadigde elektriciteitsdraden met elkaar in aanraking komen. Hierdoor kan er een zeer hoge stroomspanning door lopen. Dit brengt het risico op brand, elektrocutie en versmelting van materialen met zich mee. Bel daarom direct naar ons elektrotechnisch installatiebedrijf via 085 500 9945 op het moment dat er kortsluiting optreedt.

Stopcontacten plaatsen

stopcontact plaatsen
Veel mensen denken dat zij een elektricien in Amsterdam alleen kunnen bellen als er sprake is van een grote klus, zoals het verplaatsen van de meterkast of het aanleggen van een telecommunicatie systeem. Het is echter ook een optie om een elektricien te vragen om hulp bij het plaatsen van stopcontacten of de installatie van een lamp. De plaatsing van een stopcontact is met onze hulp spoedig geregeld, zodat u snel van een verbeterd leefcomfort geniet.

Domotica installatie

Domotica Amsterdam
Op het gebied van elektra komen er steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is het volledig geautomatiseerde huis. De automatisering van woningen duiden wij ook wel aan met de term domotica. Voorbeelden van domotica zijn de automatisering van zonwering, een op afstand bedienbaar geluidssysteem, of de koppeling van diverse apparaten. De installatie van domotica systemen is relatief duur, maar het wooncomfort stijgt aanzienlijk. Vraag via het contactformulier desgewenst meer informatie aan.

Meterkast vervangen

extra groep in meterkast
Elke woning in Amsterdam beschikt over een meterkast. Via deze meterkast komt de stroom binnen, hier bevindt zich elke groepenkast, en ook de gasmeter is meestal in de meterkast te vinden. Voor oudere woningen geldt dat de meterkast zich naast de voordeur bevindt. Door de uitbreiding van panden of de veroudering van elektra komt het voor dat de meterkast niet meer afdoende werkt. In dat geval is het noodzakelijk om de meterkast te vervangen. Het verplaatsen van de meterkast is een grote klus die altijd door een erkend elektricien dient te worden uitgevoerd.

Aardlekschakelaar vervangen

Aardlekschakelaar Amsterdam
Een onderdeel van het elektriciteitsysteem dat niet verplicht is, is een aardlekschakelaar. Een aardlekschakelaar zorgt echter voor een veiliger pand, en een kleiner risico op een stroomstoring. Is er een aardlekschakelaar bij u thuis geïnstalleerd, maar wilt u deze vervangen? Dat is zeker een optie. Om zeker te weten dat de installatie vakkundig wordt afgehandeld, adviseren wij de ondersteuning van een elektricien. Deze heeft de aardlekschakelaar binnen een kort tijdsbestek vervangen, tegen een aantrekkelijke prijs. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan.

stroomstoring Amsterdam

Elektriciteit buiten aanleggen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Amsterdam de vraag naar de opties voor het aanleggen van tuinverlichting. Het antwoord hierop is eenvoudig: de opties voor tuinverlichting zijn zeer uitgebreid. Zo moet u kiezen uit sfeerverlichting of beveiligingslampen, en dient u te bepalen of u zelf de verlichting installeert, of hiervoor de experts van een elektrotechnisch installatiebedrijf inschakelt. Wilt u zelf aan de slag met de tuinverlichting? Dan zult u eerst een stopcontact moeten plaatsen. Een stopcontact voor buiten biedt meer mogelijkheden en een veiligere aansluiting voor de lampen. In onderstaand overzicht vindt u een aantal aandachtspunten voor het aanleggen van buitenverlichting.

Stap 1. Stopcontacten voor buiten moeten altijd geaard worden, en horen minstens één meter boven de grond te zitten.
Stap 2. Voor het aanleggen van een stopcontact kunt u het beste een nieuwe groepenkast creëren.
Stap 3. Leg altijd een ruime lus in de grondkabel op de plek waar een lamp moet komen.
Stap 4. Zorg ervoor dat alle kabels en onderdelen beschermd in de grond liggen: de aansluiting van de grondkabel op het stopcontact moet bijvoorbeeld met behulp van een kunststof buis.
Stap 5. Volg de instructies op de gebruiksaanwijzing voor de lampen om deze te installeren.

Stopcontact in de badkamer

Om het gebruiksgemak van de badkamer te verbeteren is het handig om hier één of meerdere stopcontacten te plaatsen. Het installeren van stopcontacten in doucheruimtes is echter aan zeer strenge regels verbonden. Het is bovendien afhankelijk van de aanwezigheid van een aardlekschakelaar of het überhaupt een optie is om een stopcontact in de badkamer te creëren. Door de combinatie van water en elektra kunnen er namelijk zeer gevaarlijke situaties ontstaan, waarbij onder meer kortsluiting optreedt. In onderstaand overzicht vindt u een aantal regels op het gebied van elektra in badkamers.

  • In zone 0, het bad en de douche, mag er helemaal niets op het gebied van elektriciteit gebeuren. Zelfs lampen worden niet toegestaan.
  • In zone 1, boven de douchecabine, is een beperkte mate van stroom toegestaan. Dit is onder meer geschikt voor een enkele lamp.
  • In zone 2, binnen 60 centimeter naast het bad, hebt u al meer mogelijk. Elektrische apparatuur met een IXP4 klassen mag u hier gebruiken.
  • In zone 3, alles in een straal van 3 meter rondom het bad, is het een optie om stopcontacten te installeren. Deze moeten dan wel geaard worden, en voldoen aan een aantal beschermingseisen.

Krachtstroom aanleggen

Een laatste klus waarover de medewerkers van ons elektrotechnisch installatiebedrijf u graag meer informatie willen geven is het aanleggen van krachtstroom. Naast de standaard stroomaansluitingen bestaat er namelijk ook een variant die geschikt is voor het aansturen van industriële apparaten. Deze zogeheten krachtstroom werkt op basis van een 3-fasen aansluiting. Deze 3-fasen aansluiting bestaat uit drie aansluitpunten van 25 of meer Ampère. Deze leveren elk 230 volt. Door de apparatuur tussen deze fasen aan te sluiten is het mogelijk deze voldoende stroom mee te geven. Hoewel de krachtstroom met name geschikt is voor bedrijven, wordt een 3-fasen aansluiting steeds vaker geplaatst bij nieuwbouwwoningen. Dit komt doordat men hier vaak kook op elektra, en ook bezig is met energiezuinige oplossingen zoals een elektrische waterpomp. De combinatie van deze en andere systemen leidt soms tot de noodzaak voor een 3-fasen aansluiting.

Een 3-fasen model aanvragen

Is er door uw elektricien uit Amsterdam geadviseerd om een systeem met meerdere aansluitingen te platen plaatsen. Dan zult u dit bij de energieleverancier moeten aangeven. Bij hen dient u dan een aanvraag in, en zij zullen u vervolgens verder informeren over de te nemen stappen. Voordat het mogelijk is om de nieuwe aansluiting te realiseren, moet u een speciale hoofdschakelaar laten monteren.

Direct contact: 085 500 9945

Bent u op zoek naar een elektricien van een elektrotechnisch installatiebedrijf uit de regio die u kan helpen bij het oplossen van een stroomstoring? Wilt u weten wat de prijzen worden voor het verhelpen van een storing, of de plaatsing van een lamp? Of bent u benieuwd naar de opties voor het inschakelen van een elektricien bij een controle van alle stroomdraden? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Geef op het contactformulier waar u naar op zoek bent, of bel naar 085 500 9945 voor een rechtstreekse verbinding met een elektricien uit ons bedrijf. Wij helpen u met alle plezier verder.

elektra vervangen Amsterdam