elektricien Amsterdam

Elektricien Amsterdam

Weet u niet hoe u de tuinverlichting moet aansluiten of lukt het u niet zelf om stopcontacten te plaatsen? Neem dan snel contact op met een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Amsterdam! Een elektricien kan op het gebied van elektra veel voor u betekenen: denk aan het verhelpen van een storing of aan de installatie van domotica in huis. Ook voor grotere klussen staat een elektricien u graag bij, zoals het verplaatsen van een meterkast of het aansluiten van een extra groep in de groepenkast.

Heeft u een storing en bent u met spoed op zoek naar een elektricien? Dan kunt u tevens gebruik maken van onze 24 uursservice. Is er geen sprake van een stroomstoring? Vul dan ons offerteformulier in om vrijblijvende offertes aan te vragen.

  Gratis offertes vergelijken

  Navigeer direct naar:

  Spoedklus | Onderhoud en reparatie | Elektra aanleggen | Kosten | Werkzaamheden elektricien

  elektricien met spoed Amsterdam

  Elektricien met spoed nodig?

  In sommige gevallen is het noodzakelijk om met spoed een elektricien in te schakelen. Misschien is er sprake van kortsluiting en wilt u de stroomstoring zo snel mogelijk verhelpen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er zo spoedig mogelijk een datanetwerk moet worden aangelegd zodat u kunt beginnen met werken. Maak in dat geval gebruik van onze spoedservice. Laat een terugbelverzoek achter via het offerteformulier en één van de specialisten uit Amsterdam neemt met spoed contact met u op. Zo is uw storing zo snel mogelijk verholpen en kunt u verder met de orde van de dag.

  elektrotechnisch installatiebedrijf voor onderhoud

  Elektricien voor onderhoud of reparatie

  Een elektricien uit Amsterdam voert diverse klussen voor u uit. Eén van de klussen die in Amsterdam geregeld voorkomen, is het onderhouden of repareren van elektra. Een voorbeeld is het repareren van defecte stopcontacten. Een elektrotechnisch expert spoort de oorzaak van het defect op en zal dit direct verhelpen. Het repareren van elektra is iets dat u absoluut moet overlaten aan een vakman. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de reparatie veilig verloopt. Ook het de meterkast moet goed onderhouden worden. Door veroudering en slijtage komt het voor dat de bedrading gerepareerd of gerenoveerd moeten worden, om zo de veiligheid te waarborgen.


  Elektra aanleggen

  Onder het installeren van elektra wordt veel meer verstaan dan alleen de aanleg van een nieuw netwerk. Bij menig elektrotechnisch installatiebedrijf uit Amsterdam kunt u bijvoorbeeld terecht voor het plaatsen van een nieuw stopcontact of lichtpunt. Dit is een ingewikkelde en soms tijdrovende klus, zeker wanneer u geen ervaring heeft. Niet alleen moet de bedrading op de juiste manier worden aangesloten, maar deze moeten natuurlijk ook verbonden worden van de nieuwe stroomvoorziening tot aan de installatiekast. Dit wordt gedaan met behulp van een pvc-buis, omdat deze niet geleidt. Uiteraard wordt deze zoveel mogelijk in de muur verwerkt, zodat deze niet zichtbaar is.

  Contact met elektricien Amsterdam

  Er zijn in Amsterdam vele elektriciens werkzaam, waardoor de keuze voor één elektrotechnisch installatiebedrijf wellicht een moeilijke is. Wij helpen u met uw keuze. Vraag via het offerteformulier verschillende offertes aan van elektrotechnisch specialisten uit de regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod, zodat u verzekerd bent van de scherpste prijs! Wilt u liever in contact komen met een elektricien uit Amsterdam omdat u last heeft van een acuut probleem, zoals een stroomstoring? Vermeld de storing dan bij uw aanvraag. Er wordt dan snel contact met u opgenomen. Zo vergroot u de kans dat de stroomstoring zo spoedig mogelijk is verholpen.

  Kosten elektricien

  De kosten voor het inhuren van een elektricien lopen flink uiteen. Gemiddeld genomen ligt het uurloon van elektriciens tussen de €35,- tot €50,-. Zoals u kunt zien, zit hier een aardig prijsverschil in: door simpelweg een aantal offertes te vergelijken bent u verzekerd van het beste aanbod! Bovendien hangt de totale prijs grotendeels af van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Voor de aanleg van een elektriciteitsnetwerk betaalt u bijvoorbeeld ongeveer €1.550,- tot €2.000,-, terwijl het installeren van stopcontacten slechts €60,- tot €80,- per stopcontact kost. Wilt u zeker weten wat de prijs voor uw klus bedraagt? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via ons offerteformulier.

  Klus van elektricien? Kosten Omschrijving
  Uurloon €35,- tot €50,- Gemiddeld uurloon van een erkend elektricien.
  Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,- Elektriciteit aanleggen in een woning.
  Verlichting aanleggen €550,- tot €780,- Verlichting aanleggen in een woning.
  Meterkast vervangen €490,- tot €660,- Een meterkast vervangen.
  Aardlekschakelaar aansluiten €120,- tot €165,- Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
  Stopcontact aanleggen €60,- tot €80,- Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.
  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan de moeilijkheidsgraad van de klus, de gebruikte materialen en eventuele benodigde aanpassingen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

  Uurloon of totaalprijs?

  Bij kleinere klussen rekent het elektrotechnisch installatiebedrijf vaak een vaste prijs per uur. Bijvoorbeeld wanneer zij uw stroomstoring verhelpen of wanneer ze één of meerdere stopcontacten plaatsen. Wanneer u een grote klus wilt laten uitvoeren, kan het voordelig zijn om een totaalprijs af te spreken. Bijvoorbeeld voor het leggen van een elektriciteitsnetwerk of het verplaatsen van meterkasten.

  Storing? Maak gebruik van onze 24 uursservice!

  Laat de storing zo spoedig mogelijk verhelpen door één van de specialisten uit Amsterdam.

  Gratis offertes aanvragen


  Wat doet een elektricien?

  Een elektricien houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden omtrent de elektra in woningen of bedrijfspanden. Wanneer u een nieuwbouwwoning laat bouwen, zult u bijvoorbeeld een elektrotechnisch installatiebedrijf moeten inhuren voor het realiseren van een netwerk. Een goed werkend datanetwerk is tegenwoordig ook van groot belang, ook dit kan een elektricien voor u regelen. Hieronder staan de drie meest voorkomende werkzaamheden van elektriciens uit Amsterdam:

  • Het onderhouden en repareren van bijvoorbeeld meterkasten.
  • Het renoveren van het elektriciteitsnetwerk.
  • Nieuw data- of elektriciteitsnetwerk leggen.
  Bent u benieuwd welke andere werkzaamheden een elektrotechnisch installatiebedrijf kan uitvoeren? Neem dan snel contact met ons op.

  Installatie van datanetwerken

  Waar de communicatie in het verleden vooral via de telefoon verliep, is tegenwoordig een uitstekende internetverbinding van groot belang: voor particulieren, maar ook zeker voor bedrijven. Ook het realiseren van nieuwe datanetwerken is één van de werkzaamheden die een elektricien voor u uit kan voeren.

  Om een storing in het datanetwerk te voorkomen, zult u hiervoor in de meeste gevallen een extra groep moeten realiseren. Een elektricien kan u bovendien van advies voorzien en tips geven om een storing aan het datanetwerk te voorkomen. Bent u nieuwsgierig naar de nieuwste en beste technieken? Vraag dan om een persoonlijk en professioneel advies.

  Stroomstoring verhelpen

  Een stroomstoring kan extern en intern worden veroorzaakt. Een interne storing is meestal het gevolg van een kortsluiting of overbelasting. Een dergelijke stroomstoring wordt veroorzaakt door te veel aangesloten apparaten op één groep, of doorgebrande stoppen. U kunt de storing zelf verhelpen door de verschillende apparaten te ontkoppelen en dan één voor één opnieuw aan te sluiten. Zo ontdekt u welk apparaat de stroomstoring veroorzaakt. Is er een externe reden voor de stroomstoring? Bel dan het storingsnummer, en wacht af tot de storing verholpen is. Een elektricien uit Amsterdam kan op zo’n moment niets voor u doen.

  Vervangen van de groepenkast

  In uw meterkast bevindt zich de groepenkast. De groepenkast is het deel van het elektra netwerk, waar de stroom verdeeld wordt over diverse groepen. In sommige situaties is het noodzakelijk om de groepenkast uit te breiden. Een uitbreiding van de stoppenkast is bijvoorbeeld nodig als u nieuwe keukenapparatuur laat installeren. Deze verbruiken vaak meer stroom, waardoor er een extra groep in de groepenkast geplaatst moet worden. Als u in een oudere woning woont en deze wilt moderniseren dan is het vaak verstandig om de complete groepenkast te vernieuwen. Een elektricien kan u hierbij helpen.


  Full service installatie

  full service
  Ons elektrotechnisch installatiebedrijf werkt op basis van een full service installatie. Dit betekent dat wij u van A tot Z bijstaan in de installatie van al uw elektronica. Of het nu gaat om het plaatsen van een extra groepenkast, of het installeren van verlichting in uw studeerkamer: wij leveren het product en zorgen ervoor dat u dezelfde dag nog van een verhoogd wooncomfort geniet.

  Data & telecommunicatie

  aanleggen data en telecommunicatie
  In de huidige tijd van e-mail en whatsapp is het van groot belang dat uw data-en telecommunicatienetwerk in optimale staat verkeert. Hiervoor is een goed netwerk noodzakelijk. Een elektricien uit ons netwerk kan ervoor zorgen dat u in uw hele bedrijfspand profiteert van een sterk WIFI-signaal, of creëert een noodnetwerk waarmee u altijd verzekerd bent van een goede verbinding.

  Tuinverlichting

  aanleggen tuinverlichting
  Tuinverlichting wordt vanwege diverse redenen geïnstalleerd in uw tuin. Zo biedt de juiste verlichting in de tuin een unieke sfeer, maar kan het ook een meer doeltreffende functie hebben als lichtbron bij het pad. Waarvoor de installatie van tuinverlichting ook nodig is, een vakman uit ons bedrijf kan deze snel en vakkundig voor u plaatsen. Neem contact met ons op voor een overzicht van de kosten en mogelijkheden.

  Groepenkast

  plaatsen groepenkast
  Via het openbare elektriciteitsnetwerk komt stroom onze huizen binnen. Via de meterkast wordt deze stroom verder verdeeld over het netwerk, door meerdere groepenkasten. Om te voorkomen dat bepaalde apparaten kortsluiting veroorzaken is het van belang dat u altijd genoeg groepenkasten installeert. Wilt u graag een extra groepenkast laten plaatsen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u met alle plezier.

  Kortsluiting?

  24/7 spoedservice Amsterdam
  Kortsluiting ontstaat op verschillende manieren. De meest gebruikelijke is het aansluiten van teveel apparaten op een groepenkast. Een andere veel voorkomende reden is de slijtage of beschadiging van stroomdraden. Zeker bij oudere huizen in Amsterdam is het mogelijk dat de beschermlaag van stroomdraden is weggesleten. Wanneer hier water bij komt is het risico op kortsluiting groot. Laat een elektricien dit controleren.

  Stopcontacten plaatsen

  plaatsen stopcontacten Amsterdam
  Het plaatsen van een stopcontact is relatief eenvoudig. Toch dient u hiervoor wel over enige handigheid te beschikken, en moet u rekening houden met uw veiligheid. Bent u niet zeker van de benodigde handelingen, of ontvangt u graag advies of ondersteuning van een erkend vakman? Neem dan contact op met ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Amsterdam via het offerteformulier.

  Benieuwd naar de kosten voor elektrawerkzaamheden?

  Bespaar tot wel 40% door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken!

  Vrijblijvende offertes >

  Domotica installatie

  plaatsen domotica
  Bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf bent u tevens aan het juiste adres voor de installatie van domotica. Domotica is de term die staat voor de automatisering van diverse zaken in en om huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een centrale besturing van de zonwering, verwarming en geluidsinstallatie in huis. Door een elektricien de domotica te laten installeren profiteert u gegarandeerd binnen korte tijd van een verhoogd wooncomfort. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

  Meterkast vervangen

  vervangen meterkast Amsterdam
  Het vervangen van de meterkast is een klus die maar weinig voorkomt. Toch kan het zijn dat u tijdens een verbouwing de meterkast ergens anders wilt plaatsen, of dat een deel van het elektriciteitsnetwerk sterk verouderd is. Wanneer u de meterkast laat vernieuwen dan moet u rekening houden met prijzen tussen de €475,- en €700,- afhankelijk van uw exacte wensen voor het nieuwe exemplaar. Vraag desgewenst een erkend elektricien uit Amsterdam om hulp.

  Aardlekschakelaar vervangen

  vervangen aardlekschakelaar Amsterdam
  Wanneer u last heeft van een stroomstoring, en het omzetten van de aardschakelaar geen effect heeft, dan is het noodzakelijk om de aardlekschakelaar te vervangen. Een aardlekschakelaar is een veiligheidsmiddel dat zorgt dat een apparaat uitgaat wanneer een lekstroom groter dan 30 milliampère optreedt. Dit maakt elektrocutie onmogelijk. Alle woningen die na 1976 gebouwd zijn hebben een aardlekschakelaar die de groepenkast beveiligt. Onze elektricien helpt u graag!

  Extra groep aanleggen

  extra groep meterkast Amsterdam
  Wanneer u keukenapparatuur laat plaatsen of als u andere grootverbruikers aanschaft, dan is het noodzakelijk om één of meerdere groepen in uw groepenkast te realiseren. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe apparatuur geen storing veroorzaakt. In sommige gevallen is er ook een extra aardlekschakelaar nodig. Schakel hiervoor een elektricien in, om zo een hoop problemen te voorkomen.

  Meterkast verplaatsen

  verplaatsen van meterkast
  Het verplaatsen van een meterkast is niet iets wat iedereen zomaar kan doen. Hiervoor heeft u toestemming nodig van de netbeheerder. Bovendien is het noodzakelijk dat u hiervoor een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf voor inschakelt. Een elektricien kan u tevens adviseren over een geschikte locatie voor de elektriciteitsaansluiting. Het verplaatsen van de aansluiting neemt ongeveer één werkdag in beslag.

  Verlichting aansluiten

  aansluiting verlichting
  Of het nu gaat om tuinverlichting of verlichting in huis: een elektricien heeft dit in korte tijd voor u aangesloten. Hij sluit snel uw nieuwe hanglamp voor u aan, maar kan ook nieuwe lichtpunten realiseren. Voor de aanleg van tuinverlichting is iets meer tijd en precisie vereist. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat alle bedrading goed wordt weggewerkt, zodat dit niet wordt beïnvloed door het weer.

  Elektriciteit buiten aanleggen

  Er zijn diverse redenen waarom het leggen van buiten elektriciteit voordelig kan zijn. Zo is het ten eerste handig bij het maaien van het gras, of het gebruik van andere elektrische apparaten buitenshuis. Een stopcontact zorgt altijd voor een veiliger stroomgebruik dan bij een verlengsnoer het geval is. Daarnaast is ook tuinverlichting een goede reden voor het leggen van buitenstroom. De tuinverlichting kan zowel een praktisch als decoratief effect hebben, en gekoppeld worden aan sensoren voor eventuele inbraakveiligheid. Voor het leggen van de buitenelektriciteit kunt u het beste de hulp inroepen van een elektricien uit Amsterdam. Gaat u liever zelf te werk? Maak dan gebruik van het volgende stappenplan:

  • Stap 1: Schakel de stroomvoorziening uit en bevestig een lasdoos op een elektriciteitspunt. Bescherm de kabel die de grond ingaat met een speciale kunststof buis.
  • Stap 2: Trek de kabel door de grond en leg lussen waar deze boven de grond uit moet steken. Boor een gat in een betontegel, waardoor de kabel naar boven kan komen.
  • Stap 3: Trek vervolgens de kabel door de gaten, en monteer de buitenlamp, zowel de aarding als de lamp moeten van metaal zijn.
  • Stap 4: Schakel daarna de stroom weer in, en geniet!

  Elektricien uit Amsterdam gezocht?

  Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

  Gratis offertes aanvragen

  Stopcontact in de badkamer

  Wilt u zich graag kunnen scheren in de badkamer, of uw haar kunnen föhnen? Dan is het wellicht handig om een speciaal stopcontact in de badkamer aan te leggen. Het realiseren van een stroomvoorziening in de doucheruimte is echter gebonden aan een groot aantal voorwaarden. Zo mag een stopcontact niet de volledige 220Volt bieden en moet en de contacten zich minimaal op 60 centimeter van een wastafel, bad of douche bevinden. Over het algemeen zijn badkamers verdeeld in 3 zones, die duidelijk maken wat wel en niet op een bepaalde plek kan worden gemonteerd.

  • Zone 0. De badkuip of douchebak. Installaties die geschikt zijn voor deze zone zijn producten met een IPX7 code. Deze zijn bestand tegen onderdompeling en hebben een 12V wissel of 30V gelijkspanning.
  • Zone 1. Alle ruimte binnen 2.60 meter boven de badkuip of douchebak. Producten die hier geïnstalleerd kunnen worden hebben een IPX5 code. Die moeten bestand zijn tegen water, en hebben een 25V wissel- of 60V gelijkspanning.
  • Zone 2: Alle ruimte die naast het bad of de douchebak in handbereik zijn (een afstand van 60cm). Hier kunt u producten aansluiten met een IPX4 code: artikelen die bestand zijn tegen waterspetters, met een 25V wissel- of 60V gelijkspanning.

  Krachtstroom aanleggen

  Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Amsterdam de vraag wat er precies wordt bedoeld met krachtstroom en welke regels er gelden voor het aansluiten hiervan. Dit is de stroom die nodig is voor het laten werken van grotere apparaten. U kunt hierbij onder andere denken aan apparaten als een jacuzzi of sauna, maar ook voor elektrisch koken is vaak krachtstroom nodig. De stroom is gelijk aan de stroomvoorziening die door standaard stopcontacten het huis in wordt gebracht, maar dan levert het meer, doordat het werkt op 3 in plaatst van 1 spanningsdraad. Er zijn dan ook speciale stopcontacten nodig waarop de krachtstroom apparaten kunnen worden aangesloten. Dit zijn zogeheten perilex stopcontacten.

  Aansluiten van krachtstroom

  De meeste woningen zijn niet gebouwd met het oog op krachtstroom. Wanneer u dan ook een grootgebruiker aanschaft, moet eerst het elektra netwerk worden aangepast. Wij adviseren om het aansluiten van de krachtstroom altijd door een erkend vakman van een elektrotechnisch installatiebedrijf te laten uitvoeren.

  Door de hogere stroomwaarde, is het risico op kortsluiting en andere problemen een stuk hoger dan bij gewone elektriciteitsaansluitingen. Voorkom problemen, en roep de hulp van een elektricien in. Wij helpen u graag!

  keuren van elektriciteit

  Keuring elektrische installatie

  In sommige situaties is het aan te raden (of zelfs verplicht) om een elektra keuring uit te laten voeren. Er zijn diverse soorten elektra keuringen waar u als bedrijf uit kunt kiezen. Bij de NTA 8220 keuring wordt de brandveiligheid van uw installaties bijvoorbeeld in kaart gebracht. Een andere mogelijke keuring is de NEN 1010 elektra keuring. Als u een elektrotechnisch installatiebedrijf inschakelt voor deze keuring, wordt er gelet op de laagspanningsinstallaties. Aanrakingsgevaar en brandgevaar moet hiermee voorkomen worden. Voor agrarische bedrijven is het tevens mogelijk te kiezen voor een Agro Elektra Inspectie. Lees meer op de website van Eurnorm over keuringen.

  gratis offertes aanvragen

  Voor particulieren én bedrijven

  Zowel particulieren als bedrijven kunnen profiteren van de hulp van een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Amsterdam. Zo hebben bedrijven zeker veel baat bij een datanetwerk dat uitstekend functioneert, omdat dit de werkzaamheden bevorderd. Daarnaast is het in een kantoorpand bijvoorbeeld van belang dat er voldoende stroompunten aanwezig zijn. Voorkom een vervelende storing door het elektriciteits- of datanetwerk direct door een erkend elektricien aan te laten leggen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen via ons offerteformulier meerdere vrijblijvende offertes aanvragen. Vergelijk de prijzen en het aanbod en bespaar tot ruim 40% op de totale kosten!

  Waarom erkend elektricien inschakelen?

  Bij het werken met elektra is voorzichtigheid altijd van groot belang. Eén van de grootste voordelen van het inschakelen van een erkend elektricien, is dat deze uw veiligheid garandeert. Zowel tijdens als na de werkzaamheden. Vraagt u zichzelf nog steeds af wat het voordeel is van een elektrotechnisch installatiebedrijf?

  • U weet zeker dat de werkzaamheden veilig verlopen.
  • U waarborgt uw eigen veiligheid.
  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
  • U bent verzekerd van een optimaal werkend elektriciteitsnetwerk.

  Elektricien in Amsterdam nodig? Gratis offertes!

  Er zijn veel klussen in en om het huis waarbij u de hulp van een elektricien goed kunt gebruiken. De medewerkers van een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Amsterdam helpen u dan ook graag bij verscheidene zaken, zoals het opsporen van de oorzaak van een stroomstoring of kortsluiting, het plaatsen van stopcontacten of het ophangen van uw nieuwe verlichting. Daarnaast voeren zij ook grotere klussen uit, zoals de aanleg van een volledig data- of elektriciteitsnetwerk. Bent u benieuwd naar de tarieven? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de verschillende installatiebedrijven en kies zo de expert die het beste bij u past!