Elektricien in Amsterdam nodig?

Bel: 085 500 9940

Nu bereikbaar.

Elektricien Amsterdam

Een elektricien uit Amsterdam is in te schakelen voor al uw elektriciteitswerken: van grote tot kleine klussen. Wilt u een nieuw stopcontact in de keuken, zodat u geen verlengsnoer nodig heeft? Of is het tijd om die oude meterkast te vervangen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte van een elektromonteur uit uw regio: gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Liever direct contact? Bel 085 500 9940 en kom gelijk in contact met een elektrotechnisch installatiebedrijf in uw regio.

Op deze pagina leest u wat een elektricien voor u kan betekenen. U krijgt meer informatie over de kosten voor het aanleggen van elektra en leest waarom het zo belangrijk is een elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen.

  Gratis elektricien offerte

  • U ontvangt eenmalig een aanbod. U ontvangt daarna geen reclame.

  Erkend elektricien Amsterdam met spoed: 24/7!

  Een elektricien uit Amsterdam staat bij spoed voor u klaar: 24/7. Via het telefoonnummer 085 500 9940 is de elektricien dag en nacht bereikbaar. Heeft u te maken met een kortsluiting die u zelf niet opgelost krijgt? Of heeft u een stroomstoring en kunt u de oorzaak niet achterhalen?

  Bel en kom direct in contact met een elektricien uit Amsterdam, die bij spoed binnen een half uur ter plaatse is. Ook ’s avonds en in de weekenden. Zo weet u zeker dat u nooit lang hoeft te wachten!

  Bel 085 500 9940

  elektricien Amsterdam

  Kortsluiting Amsterdam: wat nu?

  Is de stroom in huis zomaar uitgevallen? Grote kans dat u te maken heeft met een kortsluiting! Kortsluiting klinkt misschien eng, maar dit is eigenlijk een beveiliging, om brand te voorkomen.

  Wat is kortsluiting?

  Elektrische draden zijn in principe geïsoleerd, waardoor ze niet in aanraking komen. Bij kapotte elektrische apparaten bestaat de kans dat deze draden wél in aanraking komen. De stroomsterkte neemt toe, waardoor de elektriciteitsdraden steeds warmer worden. Op een bepaald punt bepaalt de technische installatie dat het genoeg is, waardoor de stoppen uitslaan.

  U kunt de kortsluiting zelf opsporen. Haal alle stekkers in huis uit het stopcontact, schakel de stoppen weer in en steek nu één voor één de stekkers weer in het stopcontact. Zo achterhaalt u welk apparaat de kortsluiting in huis veroorzaakt.

  Kunt u de oorzaak van de kortsluiting niet opsporen? Schakel met spoed een elektricien in: bel 085 500 9940 voor direct contact met een elektromonteur uit uw regio. Binnen een half uur staat hij bij u voor de deur!

  Stroomstoring Amsterdam

  Een stroomstoring en kortsluiting wordt vaak met elkaar verward. Waar een kortsluiting vaak een interne oorzaak heeft, ligt de oorzaak bij een stroomstoring meestal extern. Hierbij kan het gaan om werkzaamheden aan het netwerk, extreem warm weer of een ander probleem aan de elektriciteitskabels. Hoe lang een stroomstoring duurt, ligt aan de oorzaak van de storing.

  Wat kan ik doen bij een stroomstoring?

  Meestal is stroomuitval snel verholpen, maar het kán soms enkele uren duren voordat u weer stroom heeft. Zorg dat er kaarsen en zaklampen op een gemakkelijke plek liggen, zodat u altijd verlichting heeft. Open uw koelkast en vriezer zo min mogelijk: deze blijven dan zeker een paar uur goed koud. Meld de storing bij uw leverancier en houd de warmte zoveel mogelijk binnen.

  Wat doet een elektricien?

  Er zijn veel klussen in en rond het huis geschikt voor doe-het-zelvers. Elektriciteitswerken zijn daar niet één van. Heeft u geen verstand van elektra: schakel dan absoluut een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Amsterdam in. Het werken met elektra kan levensgevaarlijk zijn als u niet weet wat u doet.

  De werkzaamheden van elektriciens lopen flink uiteen. U kan een elektricien uit Amsterdam inschakelen voor grote werkzaamheden, zoals het vervangen van de meterkast of net aanleggen van elektriciteit. Het is ook mogelijk een elektromonteur in te huren voor kleinere klussen, zoals het plaatsen van een stopcontact of het aansluiten van (tuin)verlichting. Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden:

  • Elektra aanleggen
  • Nieuwe meterkast plaatsen
  • Meterkast vervangen
  • Groepenkast vervangen
  • Stopcontact aansluiten
  • (Tuin)Verlichting aansluiten

  elektromonteur Amsterdam

  Wat kost een elektricien?

  De kosten van een elektromonteur verschillen enorm. Dat komt omdat elke elektricien in Amsterdam zijn eigen uurtarief bepaalt. Het uurtarief is onder andere afhankelijk van de ervaring van de elektromonteur. Een erkende elektricien uit Amsterdam en zzp’ers kosten ongeveer €25,- tot €35,- per uur.

  Schakelt u liever een elektra bedrijf in? De kosten variëren in dat geval rond de €40,- tot €60,- per uur. De kosten van een elektra bedrijf zijn hoger, omdat een groot bedrijf extra kosten moet faciliteren, zoals de huur van een bedrijfspand. Het voordeel is wel dat er altijd een elektricien beschikbaar is.

  Besteed uw elektriciteitswerken uit aan een gecertificeerd elektricien, ook al liggen de kosten dan wat hoger. Doet u dit niet, dan heeft u geen garanties op het gebied van veiligheid en is het risico op kortsluiting en brandvorming groter!

  Elektricien Amsterdam kosten

  Elektricien Uurtarief*
  Erkende elektricien & zzp’ers €25,- tot €35,- per uur
  Elektra bedrijf €40,- tot €60,- per uur

  *Let op: dit zijn gemiddelde tarieven.

  Wat kost een elektricien per uur?

  €25,- tot €60,-

  (Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven)

  Laag uurtarief
  €25,- tot €35,- per uur

  Erkende elektricien (zzp)
  Gediplomeerd
  Eenvoudige klussen

  Hoog uurtarief
  €40,- tot €60,- per uur

  Elektra bedrijf
  Meerdere elektriciens
  Ingewikkelde elektriciteitswerken

  Start nu uw gratis offerteaanvraag

  Wat heeft invloed op de prijs?

  De prijs van een elektrotechnisch installatiebedrijf in Amsterdam verschilt dus per situatie. Dat komt doordat het uurtarief varieert aan de hand van de ervaring van de elektromonteur. Bovendien zijn sommige klussen nu eenmaal goedkoper dan andere, afhankelijk van hoe complex ze zijn. Het plaatsen van een nieuw stopcontact is voor een elektromonteur uit Amsterdam heel eenvoudig. Het aanleggen van de elektriciteit in huis vereist juist meer aandacht en precisie.

  De totaalprijs van het elektriciteitswerk is afhankelijk van deze factoren:

  • Het uurtarief van de elektromonteur
  • De ervaring van de elektricien
  • Het type klus dat u uitbesteedt
  • Eventuele voorrij- en afvoerkosten

  Op zoek naar een goedkope elektricien in Amsterdam?

  Vraag een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijs!

  Start nu uw gratis offerteaanvraag

  Elektra aanleggen

  Eén van de klussen waarvoor u een elektromonteur uit Amsterdam kunt inschakelen, is de aanleg en het aansluiten van elektriciteit. Dit gebeurt onder andere in nieuwbouwhuizen: hierbij kiest u zelf waar alle elektriciteitspunten komen te zitten.

  Tip: bij een renovatie kunt u er ook voor kiezen om oude elektra in huis volledig te vervangen. Dit is een grote klus, maar hierbij kunt u de stopcontacten en lichtpunten ook plaatsen op de punten waar u ze wilt hebben.

  In de praktijk betekent het aanleggen van elektriciteit dat de elektromonteur verschillende elektriciteitspunten verbindt met de meterkast. Afhankelijk van de kracht die u in en rond het huis nodig heeft, voegt hij ook extra groepen in de groepenkast toe. Wilt u een elektro installateur inschakelen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

  Kosten voor elektriciteit aansluiten

  Het aansluiten van nieuwe elektra kost ongeveer €5.000,-. Dit is een complete klus die bestaat uit de aanleg van stopcontacten, lichtpunten en de meterkast met aardlekschakelaar. U kunt er ook voor kiezen de aanleg van de elektriciteit te beperken tot bepaalde ruimtes, bijvoorbeeld als u uw woning renoveert. In de woonkamer liggen de kosten rond de €500,- tot €600,- en in de badkamer of keuken moet u rekening houden met gemiddeld €700,- tot €600,-.

  Voor het aanleggen van een nieuw lichtpunt mét schakelaar betaalt u ongeveer €100,- tot €150,- en het plaatsen van een nieuw stopcontact kost ongeveer €25,- tot €50,-.

  Elektra aanleggen: kosten

  Project Prijs elektra aansluiten* Omschrijving
  Nieuwe elektra woning €5.000,- Aanleggen nieuw elektra in complete woning, incl. aanleggen stopcontacten, verlichting, aansluiten meterkast en aardlekschakelaar.
  Woonkamer €500,- tot €600,- Nieuwe verlichting, thermostaat en stopcontacten.
  Keuken en badkamer €700,- tot €850,- Verlichting, stopcontacten, verlichting en apparaten op krachtstroom.
  Tuinhuis €400,- tot €500,- Buitenverlichting
  Lichtpunt €100,- tot €150,- Nieuw lichtpunt met schakelaar aanbrengen.
  Stopcontact aansluiten €25,- tot €50,- Vervangen of nieuw stopcontact
  Extra groep in groepenkast €150,- tot €200,- Nieuwe groep in meterkast
  Groepenkast vervangen €900,- tot €1.000,- Verwijderen oude groepenkast en aansluiten nieuw model.

  *Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen.

  Elektricien nodig? Altijd een elektricien in de buurt!

  Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte met scherpe prijs.

  Gratis offerte ontvangen

  Stopcontact aansluiten

  Komt u in de keuken net een stopcontact te kort? Of wilt u graag extra stopcontacten bij de tv, zodat u geen verlengsnoer nodig heeft? Het aansluiten van een stopcontact is voor een elektromonteur een eenvoudige klus.

  Hij plaatst het (geaarde) stopcontact eerst op de juiste plek. Hiervoor boort hij een gat in de muur. Er zijn twee mogelijkheden om dit stopcontact aan te sluiten: via een vertakking vanuit een ander stopcontact of vanuit de centraaldoos in het plafond. Een vertakking maken vanaf een ander stopcontact is in veel gevallen de beste optie.

  Laat het plaatsen van een nieuw stopcontact altijd over aan een elektricien. Dan weet uw zeker dat alles veilig is aangesloten. Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  groepenkast vervangen

  Groepenkast vervangen

  We zijn in de afgelopen steeds meer stroom gaan gebruiken. Bovendien gebruiken we ook steeds meer elektrische apparaten die véél stroom vereisen. In oudere woningen voldoet de stoppenkast vaak niet aan de eisen van tegenwoordig: laat dan uw stoppenkast vervangen door een groepenkast, zodat deze de vraag naar stroom goed aankan.

  U moet uw oude stoppenkast vervangen als u:

  • een verouderde woning wilt moderniseren en de stoppenkast niet meer voldoet;
  • extra stopcontacten wilt plaatsen en u niet voldoende groepen in de stoppenkast heeft;
  • nieuwe keukenapparatuur laat plaatsen;
  • andere grootverbruikers aanschaft, zoals een laadpunt voor uw elektrische auto, een sauna of een vaatwasser.
  Nieuwe groepenkast nodig? Vraag een gratis offerte aan en profiteer van vakmanschap en een scherpe prijs.

  Hoe vervangt een elektricien een oude stoppenkast?

  Bekijk in deze video hoe een elektricien te werk gaat.

  Nieuwe meterkast of meterkast vervangen

  Als u uw woning gaat moderniseren, dan is het ook mogelijk een nieuwe meterkast te plaatsen. Dit is doorgaans een relatief grote klus. Hoe lang het vervangen van de meterkast in beslag neemt, is afhankelijk van verschillende factoren. Is het formaat van de groepenkast hetzelfde als de oude stoppenkast, of moet de elektro installateur uit Amsterdam leidingen en bedrading verlengen?

  Wilt u uw meterkast vervangen én verplaatsen, dan heeft u hiervoor toestemming nodig. Sterker nog: veel energiemaatschappijen vereisen dat één van hun eigen elektromonteurs de meterkast verplaatst.

  Wilt u een gedeelte of alle elektra in uw meterkast vervangen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

  Krachtstroom aanleggen door een elektro installateur uit Amsterdam

  Tegenwoordig gebruiken we steeds meer zwaardere elektrische apparaten. Veel van deze apparaten hebben een eigen groep nodig, zoals een waterpomp of een inductiekookplaat. Bij hele zware apparaten heeft u extra vermogen nodig. Dit houdt in dat u krachtstroom moet aanleggen. Dit houdt in dat u een 3-fasenaansluiting nodig heeft

  Wat betekent dit?

  Een 3-fasenaansluiting houdt in dat het stopcontact is aangesloten op vier draden, waarvan drie spanningsdraden en één nuldraad. U hebt ook een 3-fasenaansluiting nodig als u meer dan 12 groepen nodig hebt. Op een 1-faseaansluiting mogen namelijk maximaal 12 groepen.

  elektro installateur Amsterdam

  Overige werkzaamheden elektro bedrijven

  De werkzaamheden die elektro bedrijven daarnaast uitvoeren, zijn heel divers. U kunt een erkende elektricien uit Amsterdam inschakelen voor grote en kleine elektriciteitsklussen.

  Wilt u alles in huis automatiseren? Schakel dan een elektricien in de buurt in voor een domotica installatie. Dit houdt in dat u alles met een afstandsbediening of een smartphone kan bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van de verwarmingsinstallatie, of de verlichting.

  Een andere klus die met regelmaat voorkomt, is het verplaatsen van de aardlekschakelaar. De aardlekschakelaar is enorm belangrijk: deze maakt uw elektrische installatie volledig spanningsloos op het moment dat er een lekstroom aanwezig is. Een aardlekschakelaar voorkomt dus hele gevaarlijke situaties. Het is heel belangrijk dat u deze door een elektricien uit Amsterdam laat plaatsen, en niet zomaar zelf aan de slag gaat.

  Keurmerken elektromonteur Amsterdam

  Elektricien nodig? Bij het zoeken van een elektromonteur is het slim om te letten op keurmerken. Keurmerken geven aan dat een elektromonteur voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, klantvriendelijkheid of bijscholing.

  Techniek Nederland is een belangrijke branchevereniging. Als een elektrotechnisch bedrijf hierbij is aangesloten, dan weet u zeker dat de elektromonteur een vakopleiding heeft gevolgd en zich continu verder ontwikkelen. Meer informatie vindt u op de website van Techniek Nederland.

  Kijk daarnaast of het elektrotechnisch installatiebedrijf erkend is. Een erkend bedrijf biedt een veilige installatie. Stichting InstallQ geeft erkenningen en certificaten uit aan vakbekwame organisaties.

  Meer weten? Lees dan verder op erkendinstallatiebedrijf.nl.

  Voordelen elektrotechnisch installatiebedrijf Amsterdam

  Eigenlijk is er geen reden om geen elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen. Schakel een vakman in zodat u zeker weet dat uw elektrische installatie veilig is aangesloten en u geen brandgevaar loopt. Daarnaast bespaart de hulp van een elektromonteur u heel veel tijd en energie, en hoeft u geen materialen aan te schaffen.

  De grootste voordelen van een elektromonteur op een rij:

  • U weet zeker dat uw elektrische installatie veilig is aangesloten.
  • Elektriciens voeren uw elektriciteitsklussen snel en efficiënt uit.
  • Een vakman helpt met het opsporen van de kortsluiting, zodat u snel weer stroom heeft.
  • U hoeft zelf geen materialen en gereedschappen aan te schaffen.
  Recente aangevraagde offertes

  Groepenkast vervangen in Alkmaar
  Elektra aanleggen in Hilversum
  Stopcontacten aansluiten in Enkhuizen
  Krachtstroom aanleggen in Beverwijk
  Nieuwe meterkast plaatsen in Volendam
  Kortsluiting opsporen in Purmerend
  Tuinverlichting aansluiten in Zaandam
  Stroomstoring verhelpen in Weesp
  Extra groepenkast installeren in Hoorn
  Meterkast vervangen Den Helder

  elektrotechnisch installatiebedrijf Amsterdam

  Elektricien gezocht? Ontvang een gratis offerte!

  Wilt u uw stoppenkast vervangen of heeft u een vakman nodig voor de aanleg van elektra in uw hele huis? Een elektromonteur is in te schakelen voor grote én kleine elektriciteitsklussen in en rond het huis. U bent verzekerd van de beste hulp, waardoor u zeker weet dat uw elektrische installatie veilig werkt. Elektricien gezocht?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt zo snel mogelijk een scherpe prijsopgave van een elektricien bij u in de buurt. Gratis én vrijblijvend dus u zit helemaal nergens aan vast. Gaat het om een spoedgeval? Bel dan 085 500 9940 voor direct contact met een elektromonteur in Amsterdam.

  Gratis offerte ontvangen