Verlichting aanleggen

Het aanleggen van een nieuwe (tl) verlichting is een klusje waar veel mensen tegen opzien, terwijl het helemaal geen lastige klus hoeft te zijn. Zolang u enkele basisregels in acht houdt, is de installatie van lampen niet gevaarlijk, en kan het binnen een uurtje gedaan zijn. Op deze pagina vindt u enkele van deze basisregels voor het aanleggen van (Led) verlichting in de keuken en badkamer, en geven we meer informatie over tuinverlichting en verlichting in de horeca. Hebt u vragen over de installatie van elektra, of komt u het liefst direct in contact met een erkend elektricien? Vul dan het contactformulier in. Wij helpen u met alle plezier!

verlichting aanleggen

Koldijk installeert verlichting bij particulieren en bedrijven.

Bent u benieuwd naar onze gunstige tarieven? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Direct contact

Bij Koldijk bent u aan het juiste adres voor hulp en advies bij de installatie van uw verlichting. Wij helpen u met het maken van een keuze tussen verschillende soorten lampsoorten zoals led en tl, en zullen deze desgewenst ook voor u aansluiten. Hebt u een eigen horeca bedrijf, en zoekt u juiste (tl) lampsoorten? Wij adviseren u met alle plezier.

Verlichting keuken aanleggen

Basisregels verlichting in de keuken en badkamer

Bent u van plan om in de keuken of badkamer extra stopcontacten of een andere (Led) verlichting aan te leggen? Houdt er dan rekening mee dat hier verschillende beperkingen en voorwaarden aan verbonden zijn. Voor de keuken geldt dat stopcontacten niet onder 105 centimeter mogen worden gemonteerd. Daarnaast is het in de keuken van groot belang dat u rekening houdt met de groepenkasten en de hoeveelheid stroom die u hierop aansluit. Onder meer Tl verlichting neemt veel stroom in. In de badkamer dient u rekening te houden met diverse elektriciteit zones. Belangrijk is dat u pas in zone 1 (buiten de douche en het bad) verlichting mag aanleggen. Deze moet dan bovendien spatwaterdicht zijn. Voor de badkamer is Led verlichting een goed idee.

Tuinverlichting aanleggen

Tegenwoordig zijn er veel mensen die gebruik maken van elektriciteit in de tuin. Of het nu gaat om een bewegingsmelder, tuinlampen of iets anders: wij krijgen vaak vragen over het aanleggen van elektra in de tuin. Daarom vindt u hier enkele tips over de installatie van tuinverlichting.

  • Kies voor zwakstroom (led) lampjes
  • Koop een spatwaterdichte lasdoos
  • Koop tuinverlichting zonder metaal. Deze tuinverlichting hoef je niet te aarden.
  • Hang led lampen met bewegingsmelders om inbrekers af te schrikken niet te laag.

Verlichting in de horeca

In de horeca is verlichting van groot belang. Met een juiste verlichting creëert u op uw horeca locatie de juiste sfeer, of optimaliseert u de werkomgeving van uw werknemers. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervolle (led) tuinverlichting voor op uw terras, of voor grote Tl lampen in de keuken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor verlichting voor in de keuken, badkamer of tuin van uw horeca project? Wilt u weten welke prijsverschillen er zijn tussen led en tl lampen, of hebt u behoefte aan ondersteuning bij de installatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ik zocht een elektricien om mijn nieuwe verlichting te plaatsen in mijn keuken, ik kwam terecht op Koldijk. De mannen van Koldijk hebben de verlichting zeer vakkundig gemonteerd tegen een gunstig tarief.
A. kleintjes, Den Haag
Als ondernemer zocht ik een professioneel team om verlichting in mijn restaurant te laten plaatsen. Het team van Koldijk was precies wat ik zocht, perfecte montage!
M. Swagemakers, Hilversum
Ik wou graag mijn badkamer laten renoveren en voor verlichting ben ik bij Koldijk aan het juiste adres. Zeer bedankt voor de prettige service en tot de volgende keer!
D. de Vlieger, Alkmaar