NEN 1010

Wilt u verzekerd zijn dat uw laagspanningsinstallaties bij u in de woning, op kantoor, infrastructuur en gebouwen. De NEN 1010 is een set van samengevoegde regels en aanwijzingen die u helpen met het installeren van elektrische apparaten en installaties. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u een geluidsinstallatie of een nieuw bubbelbad laat plaatsen, wanneer alles goed is, ontvangt u een NEN 1010 certificaat. Het certificaat geeft aan dat alles goed is geïnstalleerd en dat het goed functioneert.

NEN 1010 certificaat

Hulp nodig bij het installeren van elektronische apparatuur?

De elektriciens van Koldijk werken volgens de hoogste veiligheidsnormen en zijn u graag van dienst!

NEN 1010 inspectie laten uitvoeren

Een NEN 1010 laten uitvoeren

Het is geen verplichte inspectie, maar het is wel beter voor uw producten en veiligheid. Het wordt getest voor de NEN 1010 norm. Vooral wanneer u als bedrijf een nieuwe elektrische installatie laat leggen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen en redenen waarom een keuring goed is.

  • Het geeft aan dat een installateur uw apparaten en installaties op de juiste manier heeft geïnstalleerd.
  • Er ontstaan veel branden door falend en gebrekkig geïnstalleerde elektronica.
  • Het inspectierapport geeft aan dat uw installatie veilig is.
  • Een groot voordeel is dat als er storing voorkomt en er een discussie ontstaat over de garantie, dan kunt u het rapport laten zien en kan het uitkomst bieden in geschillen hierover.

Keuring voor uw elektrische apparaten

Wanneer u een keuring uit laat voeren om er zeker van te zijn dat alle elektriciteit goed is aangesloten, wilt u dat dit zorgvuldig wordt uitgevoerd door specialisten. Er wordt een kabelberekening gedaan om te kijken of de apparaten niet te veel of te weinig stroom krijgen. Daarnaast kijken ze ook of de aarding goed is en er geen kans op kortsluiting aanwezig is. De specialisten inspecteren, meten en rapporteren alles zorgvuldig zodat u weet dat alles in orde is.

Onderdelen van de inspectie

Er wordt natuurlijk niet lukraak gekeken naar alle elektra, er wordt gericht onderzoek gedaan. Dit gebeurt altijd volgens een aantal onderdelen. Voor u deze onderdelen op een rijtje:

  • Aanwezige installatietekeningen worden beoordeeld
  • Aantal verbruikers wordt gecontroleerd
  • De gehele elektronische installatie wordt gecontroleerd
  • Met behulp van visuele en meetkundige beproevingen, worden elektronische verdelers geïnspecteerd
  • Tot slot wordt er met een thermografische inspectie gekeken of er temperatuur verschillen zijn in de bekabeling of de verdelers
Kortom, wees verstandig en laat een NEN 1010 controle uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw elektrische installaties goed aangesloten zijn. Zo voorkomt u kortsluitingen en kunt u met een gerust hart het huis of uw pand verlaten.