Meterkast vervangen

Doordat de apparatuur in huis steeds vaker om meer stroom vraagt, is het verstandig om een oude meterkast regelmatig na te laten kijken en deze eventueel te laten vervangen voor een nieuwe meterkast.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Tegenwoordig is het verstandig om een stoppenkast met 3 fase aansluiting te laten plaatsen door een elektricien. Wilt u meer informatie over het vervangen van uw meterkast of stoppenkast? Of bent u op zoek naar een professionele elektricien die het vernieuwen voor u uitvoert tegen lage prijzen? Neem dan contact met ons op.

meterkast vervangen

Moet uw meterkast vervangen worden?

Vergelijk prijzen van eleketriciens uit uw regio en bespaar op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Wat zit er allemaal in een meterkast?

Een meterkast, of een meterruimte, heeft vaak vaste afmetingen en er zijn vaak vaste posities waar de kabels en leidingen de ruimte binnenkomen. Men vindt hier vaak de verbruiksmeters van het gas, water, elektriciteit en bijvoorbeeld televisie, telefoon en internet. De groepenkast heeft een eigen plek in de meterruimte. Bij overbelasting zal een groep uitslaan, of juist de aardlekschakelaar. Dit is een vorm van bescherming. U kunt altijd een extra groep aan laten leggen. In het geval van een groepenkast van acht groepen of meer is een hoofdschakelaar verplicht. Wilt u meer weten over de inhoud van een meterruimte, zoals een aardlekschakelaar of een hoofdschakelaar en het vernieuwen hiervan? Onze elektricien helpt u graag verder.

Wanneer vervangen?

Het vervangen of vernieuwen van de stoppenkast is nodig wanneer de stoppenkast teveel is verouderd of als u nieuwe apparatuur in huis heeft die om veel meer stroom vraagt. Ook kan het zijn dat u gaat verhuizen of verhuisd bent naar een woning met een 1 fase aansluiting, terwijl tegenwoordig vaak al een 3 fase aansluiting nodig is.

Ook kan het zijn dat u de oude stoppenkast op een andere plaats wilt hebben. Dan kunt u een elektricien meteen laten kijken of uw oude meterkast vervangen moet worden voor een nieuwe. Onze vakman komt graag bij u langs om u meer informatie te geven over het vervangen van de stoppenkast.

  Gratis offertes vergelijken

  Meterkast verplaatsen

  Het kan zijn dat uw meterkast niet op een goede plek staat in uw woning, of misschien is het handiger om deze op een andere plaats neer te zetten. Dan zorgt onze vakman graag voor het verplaatsen hiervan. Het verplaatsen van een stoppenkast is geen klus die u gemakkelijk zelf uitvoert.

  Doordat het een specialistische klus is, waarbij rekening gehouden moet worden met bijvoorbeeld de aardlekschakelaar en hoofdschakelaar is het verstandig om een vakman in te schakelen. Ook wanneer u een nieuwe stoppenkast wilt laten plaatsen of juist een oude vervangen helpen wij u graag. Vul het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.

  Groepenkast merken

  Er zijn diverse merken die een groepenkast aanbieden, waardoor u veel keuze heeft als u een nieuwe laat plaatsen. Denk hierbij aan merken zoals Eaton en Attema, of Hager en Emat. Het vervangen van een stoppenkast en het plaatsen van een nieuwe is een klus die onze elektricien graag voor u uitvoert.

  Wilt u meer weten over de diverse merken of wilt u een nieuwe stoppenkast laten plaatsen en uw huidige laten vervangen? Onze vakman geeft u graag meer informatie en voert graag diverse werkzaamheden op het gebied van elektra voor u uit. Neem nu contact met ons op.

  Groepenkast vervangen prijzen

  Wat kost het vervangen van de meterkast?

  De prijzen voor het vervangen van uw meterkast verschillen. Zo hangt het af voor welke aansluiting u kiest in uw nieuwe stoppenkast. Daarnaast hangt het ervan af of de nieuwe meterkast op dezelfde plaatst blijft of dat u kiest voor het verplaatsen van de oude of nieuwe meterkast. Ook wordt er gekeken naar of er werkzaamheden zijn aan de aardlekschakelaar of hoofdschakelaar.

  Een elektricien komt graag bij u langs om u te informeren over de mogelijkheden voor een nieuwe meterkast en voor het uitvoeren van de werkzaamheden tegen lage prijzen. Wilt u meer informatie of bent u op zoek naar een professional die voor u uw meterkast kan vervangen? Neem dan contact op.

  meterkast verplaatsen door elektricien

  Vergelijk gratis elektricien offertes!

  Wilt u uw meterkast laten vervangen of verplaatsen door een professionele elektricien? Is uw oude groepenkast toe aan vervanging? Schakel dan een professional in op het gebied van elektra.

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt vrijblijvend en gratis offertes van elektriciens uit uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod. De vakman zorgt vervolgens voor het vernieuwen of verplaatsen van de stoppenkast en voert eventueel werkzaamheden uit met betrekking tot de aardlekschakelaar of hoofdschakelaar.