Elektricien Heerhugowaard

Elektricien nodig in Heerhugowaard? Bel 085 500 9945!

Kom via ons in contact met een elektrotechnisch installatiebedrijf die snel ter plaatse is om de stroomstoring voor u op te lossen.

Elektricien Heerhugowaard

Bent u van plan om de meterkast te verplaatsen? Wilt u graag een stopcontact installeren voor tuinverlichting? Of zoekt u een expert op het gebied van domotica? Dan bent u bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf uit Heerhugowaard aan het juiste adres. Wij werken samen met menig elektricien, die een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Dit betekent dat wij u niet alleen kunnen ondersteunen bij de bovenstaande klussen op het gebied van installatie en onderhoud, maar ook bij een stroomstoring, kortsluiting of andere storing zijn wij u met alle plezier van dienst. Hebt u een vraag of wilt u in contact komen met een elektricien? Vul dan het contactformulier in, of bel naar 085 500 9945. Wij staan u graag te woord.

Onderhoud en elektrotechnische installatie

Voor het behoud van de kwaliteit van de elektra in huis, is het van belang dat u deze regelmatig van onderhoud voorziet. Het onderhouden van elektra is niet heel ingewikkeld en heeft met name te maken met het controleren van de stopcontacten, de stroomdraden, en elke groepenkast in de meterkast. Met name de kwaliteit van de stroomdraden is van belang in het onderhoud. Wanneer de elektriciteitsdraden bloot liggen, dan is de kans op kortsluiting, en daarmee op brand veel groter. Eventueel is het een optie om, in verband met de veiligheid, een medewerker van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen voor het onderhoudswerk.

Aantrekkelijke tarieven, heldere voorwaarden

Wie ervoor kiest een elektricien van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen voor het plaatsen van extra stopcontacten, het verhelpen van een storing of de installatie van een groepenkast, profiteert gegarandeerd van aantrekkelijke tarieven. Wij garanderen daarnaast dat u altijd precies weet waar u bij ons aan toe bent. Zo krijgt u niet opeens bijkomende kosten, en zal onze elektricien altijd precies uitleggen wat er moet gebeuren, en hoe lang de klus ongeveer zal duren. Tot slot garanderen wij dat u bij ons altijd profiteert van een hoge kwaliteit werk. Elke elektricien heeft een ruime ervaring, en rondt het werk altijd in korte tijd af.

Installatie van netwerken

Tegenwoordig doen bedrijven vrijwel alle zaken met behulp van internet. Of het nu gaat om klantcontact, de geldtransacties of iets anders, het internet is niet meer uit onze samenleving weg te denken. Hoewel het internet veel voordelen met zich meebrengt, bestaat er ook een groter risico. Zodra de datanetwerken wegvallen, is er weinig meer mogelijk. Daarom is het belangrijk dat een bedrijfseigenaar zorgt voor de juiste installatie van elk netwerk. Bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Heerhugowaard kan men niet alleen uw datanetwerken vakkundig aanleggen, ook de installatie van een beveiliging- of airconditioningnetwerk is bij ons in uitstekende handen. Wij helpen u graag verder.

Contactformulierelektricien bellen Heerhugowaard

Werkgebied Heerhugowaard

Stroomstoring verhelpen

Eén van de problemen die u waarschijnlijk niet eigenhandig kunt oplossen op het gebied van elektra is een stroomstoring. Een stroomstoring ontstaat op het moment dat het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt, of wanneer er sprake is van een externe storing, bijvoorbeeld in het transformatorhuisje. Is er sprake van kortsluiting bij u thuis, of registreert u een storing in de elektriciteit? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met een elektricien uit Heerhugowaard. De elektricien kan snel kijken wat er aan de hand is, en indien nodig een reparatie uitvoeren om de stroomstoring op te lossen.

Direct contact: 085 500 9945

Hebt u hulp nodig bij het verhelpen van een storing? Zoekt u een expert op het gebied van de installatie van domotica? Of wilt u weten wat de kosten worden voor het plaatsen van meerdere stopcontacten buitenshuis? Neem dan vandaag nog contact op met een elektricien van ons elektrotechnisch installatiebedrijf. Geef op het contactformulier aan wat uw wensen zijn, of bel rechtstreeks naar 085 500 9945. Wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van aantrekkelijke prijzen en een snelle en vakkundige hulp.

Full service installatie

Elektrotechnisch installatiebedrijf Heerhugowaard
Wie een nieuw bedrijf opstart, of kiest voor een geautomatiseerd beveiligingssysteem bij zijn woning in Heerhugowaard, moet vaak veel Elektra laten vervangen of aansluiten. Het is mogelijk om hiervoor een elektricien in te zetten. Bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf bieden wij daarom een full service installatiepakket aan. Bij de full service installatie geeft u gewoon aan wat u geïnstalleerd wilt hebben, en onze elektricien uit Heerhugowaard zorgt dat dit snel gebeurt.

Data & telecommunicatie

datanetwerk installeren Heerhugowaard
Zoals hierboven al aangegeven is het voor menig bedrijf van groot belang dat het datanetwerk op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Treedt er ondanks een professionele installatie toch een storing op in het systeem, of vreest u voor kortsluiting? Stel u dan spoedig in verbinding met een elektrotechnisch installatiebedrijf via 085 500 9945. Zo voorkomt u dat de problemen erger worden. Het herstellen van een stroomstoring in een eerste stadium neemt nog weinig tijd in beslag.

Tuinverlichting

Tuinverlichting
Beschikt u over een grote tuin, maar kunt u hier ’s avonds nooit zitten omdat het te donker is? Overweeg dan om tuinverlichting te plaatsen. Er bestaan vele soorten tuinverlichting, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo kunt u kiezen voor sfeerverlichting langs de tuinpaden. Dergelijke kleine lampjes kosten weinig stroom, maar bieden een hoog wooncomfort. Daarnaast bestaat er tuinverlichting die het mogelijk maakt om ’s avonds in de tuin te kunnen lezen.

Groepenkast

extra groep plaatsen
Onder de klanten van vrijwel elk elektrotechnisch installatiebedrijf in Heerhugowaard bestaat er vaak enige verwarring rondom de begrippen groepenkast en meterkast. Menig klant denkt namelijk dat een groepenkast en meterkast hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval: een groepenkast maakt deel uit van de meterkast, omdat het de stroom van de meterkast verder door de woning verdeelt. Hoe meer elektrische apparaten u in huis hebt, hoe meer groepenkasten u moet laten aanleggen.

Kortsluiting? Bel 085 500 9945!

Stroomstoring Heerhugowaard
Wanneer u niet op tijd een extra groepenkast installeert, dan is de kans op kortsluiting zeer groot. Ook versleten elektriciteitsdraden en oude elektra verhogen de kans op kortsluiting. Kortsluiting is zeer gevaarlijk, en kan leiden tot onder meer brand en stroomschokken. Is er kortsluiting ontstaan bij u thuis? Bel dan direct naar ons telefoonnummer 085 500 9945. Een elektricien staat dan spoedig bij u op de stoep om de storing te verhelpen.

Stopcontacten plaatsen

stopcontact vervangen
Het plaatsen van nieuwe stopcontacten is een klus waarvoor u niet perse de hulp van een erkend elektricien nodig. Het is een optie om zelf dit werk uit te voeren. Voor het aanleggen van stopcontact moet u echter wel enige ervaring in het werken met elektra hebben. Zo is het bijvoorbeeld handig als u weet hoe u stroomdraden door moet trekken, en hoe u stroomdraden splitst. Bent u niet heel vaardig in het werken met elektra? Laat de klus dan over aan een elektricien uit Heerhugowaard.

Domotica installatie

Domotica Heerhugowaard
Binnen de wereld van elektra vinden zich steeds weer nieuwe ontwikkelingen plaats. Eén van deze ontwikkelingen is het ontstaan van volledig geautomatiseerde systemen. Deze automatiseringsystemen worden ook wel aangeduid met de term domotica. Denk bij domotica bijvoorbeeld aan op afstand bediende zonwering en verlichting, een geautomatiseerde thermostaat of een geluidssysteem dat is aangesloten op de tablet. De installatie van domotica is vrij ingewikkeld en kost relatief veel, maar levert ook een groot gebruiksgemak op.

Meterkast vervangen

Meterkast vervangen Heerhugowaard
Wij spraken eerder al over het verschil tussen een groepenkast en meterkast. Naast het plaatsen van een extra groepenkast is het mogelijk om de meterkast te vervangen. Het vervangen van de meterkast is noodzakelijk op het moment dat het elektrische systeem bij u thuis verandert, of als er een gebrek aan ruimte is voor de uitbreiding van de meterkast. Voor het vervangen van de meterkast is altijd de hulp van een elektricien uit Heerhugowaard nodig. Is uw meterkast te klein geworden en denkt u dat deze op een nieuwe plek moet komen? Neem vrijblijvend contact op!

Aardlekschakelaar vervangen

oude aardlekschakelaar vervangen Heerhugowaard
Hoewel niet elke woning een aardlekschakelaar heeft, is het een belangrijk onderdeel van het gehele model. Een aardlekschakelaar biedt bescherming tegen onder meer elektrocutie, stroomstoring en andere problemen. Als u de oude aardlekschakelaar wilt vervangen, dan is het mogelijk om deze aan te sluiten op de locatie van de oude. De installatie van een nieuwe aardlekschakelaar is tevens een optie bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Heerhugowaard. Hiervoor bestaan verschillende vrije modules in vrijwel alle meterkasten.

krachtstroom aanleggen Heerhugowaard

Elektriciteit buiten aanleggen

Het aansluiten van tuinverlichting is een klus die relatief eenvoudig is, wat betekent dat u die zonder de hulp van een elektricien mag uitvoeren. Wel moet u er rekening mee houden dat het werken met elektriciteit altijd enige risico’s met zich meebrengt. Onder meer de kans op een stroomstoring is aanwezig. Om zeker te zijn van een veilige plaatsing, adviseren wij dan ook altijd de inzet van een erkend vakman. Wilt u toch zelf aan de slag met de tuinverlichting? Volg dan onderstaand stappenplan:

Stap 1. Start met de plaatsing van een stopcontact voor buiten.
Stap 2. Het stopcontact moet geaard zijn, en minimaal een meter boven de grond zitten.
Stap 3. Sluit op het stopcontact vervolgens een grondkapel aan.
Stap 4. Trek de grondkabel door de hele tuin, en leg een lus op de plek van de lampen.
Stap 5. Prepareer daarna de lampen zelf; boor eventueel gaten in de lampplaten voor een goede bevestiging.
Stap 6. Sluit de lampen aan volgens de gebruiksaanwijzing. Hou er rekening mee dat er voldoende ruimte bij de grondkabel overblijft: de kabel mag niet strak komen te staan.
Stap 7. Controleer of alles veilig en beschermd is: leg geen elektra bloot in de grond.
Stap 8. Probeer met één lamp of het stopcontact werkt, en sluit vervolgens de rest aan.

Stopcontact in de badkamer

Naast stopcontacten in de woonkamer, slaapkamers en keuken, is het toch ook prettig om een stopcontact in de badkamer te hebben. Onder meer voor het scheren en föhnen is een extra stopcontact handig, maar ook voor het opladen van elektrische tandenborstel is het handig. Voor het aansluiten van stopcontacten in de badkamer gelden twee opties: stopcontacten zonder of met een aardlekschakelaar. Zonder deze schakelaar is er maar weinig mogelijk: u mag dan enkel een scheerstopcontact aanleggen, die over minder dan 60 volt beschikt. Heeft de woning wel een aardlekbeveiliging? Dan gelden de volgende regels voor in de badkamer:

  • In zone 0, de directe omgeving van het bad en de douchebak, mag u geen lampen of stopcontacten plaatsen.
  • In zone 1, de ruimte boven het bad en de douchekop, is het toegestaan een lamp te plaatsen in de beschermingsklasse IPX5.
  • In zone 2, de afstand van 0 tot 60cm naast het bad of de douchecabine, mag ook apparatuur met een lagere beschermingsklasse worden geplaatst.
  • In zone 3, de ruimte tot 3 meter van het water, mag u wel schakelaars en stopcontacten plaatsen. Deze moeten dan wel geaard zijn.

Krachtstroom aanleggen

Van een aantal van onze klanten uit Heerhugowaard krijgen wij bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf nog wel eens de vraag wat het verschil is tussen stroom en krachtstroom, en of het voor hen wenselijk is om krachtstroom te installeren. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig: krachtstroom is alleen wenselijk op het moment dat u apparatuur met industriële doeleinden wil gebruiken. Dergelijke apparatuur werkt op een hogere spanning dan 230 volt, wat betekent dat hiervoor een 3-fasen aansluiting nodig is. Deze 3-fasen sluiting bestaat uit 3 aansluitingen van 25 Ampère. Achter al deze aansluitingen zit 230 Volt. Hierdoor is biedt het voldoende stroom voor grotere apparaten.

Krachtstroom in particuliere woningen

Hoewel krachtstroom met name bij de zware industrie wordt gebruikt, zijn er steeds meer nieuwbouw woningen waarbij de aannemer ook kiest voor een 3-fasen aansluiting. Dit komt doordat er steeds vaker gekookt wordt op elektrische kookplaten. Een dergelijke kookplaat an sich vraagt niet teveel stroom van een 1-fase aansluiting, maar wanneer men de kookplaat combineert met een sauna of een elektronische warmtepomp, dan is het mogelijk dat het 1-fase model overvraagd wordt. Dit vergroot dan weer de kans op een stroomstoring of ander probleem.

Direct contact: 085 500 9945

Bent u benieuwd naar de opties voor het aanleggen van een extra groepenkast? Wilt u weten welke kosten er verbonden zitten aan het monteren van tuinverlichting bij u thuis? Of hebt u een vraag over het verhelpen van een storing? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij werken samen met verschillende vakmannen op het gebied van elektriciteit, die u allen snel en vakkundig willen helpen. Via ons contactformulier kunt u een vrijblijvende prijsopgave aanvragen, die u vervolgens kan vergelijken met andere specialisten uit de regio. Via ons telefoonnummer 085 500 9945, komt u rechtstreeks in verbinding met een erkend elektricien.

elektrotechnisch installateur Heerhugowaard