elektricien Diemen

Elektricien Diemen

Er zijn veel klussen in huis die u zelf kunt uitvoeren om geld te besparen, maar het aanleggen van een elektriciteitsnetwerk is daar niet één van. Voor deze en andere technische klussen is het noodzakelijk om een erkend elektricien uit Diemen in te schakelen! Hiermee voorkomt u grote problemen zoals kortsluiting, en bespaart u uzelf een hoop ellende.

Bent u op zoek naar een elektrotechnisch installatiebedrijf uit uw regio? Of bent u benieuwd wat een elektricien voor uw meterkast kan betekenen? Of heeft u met spoed de hulp van een elektricien nodig voor het verhelpen van een stroomstoring? Voor het plaatsen en installeren van elektra schiet een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Diemen u graag te hulp. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

  Gratis offertes vergelijken

  Navigeer direct naar:

  Spoedklus | Onderhoud en reparatie | Elektra aanleggen | Kosten | Werkzaamheden elektricien

  elektricien spoed Diemen

  Elektricien met spoed nodig?

  Is er sprake van een storing en heeft u met spoed de hulp van een elektrotechnisch bedrijf uit Diemen nodig? Maak dan gebruik van onze 24/7 spoedservice. Eén van de elektriciens uit Diemen komt zo snel mogelijk naar u toe om de stroomstoring te verhelpen. U kunt eenvoudig gebruik maken van deze 24 uursservice door het offerteformulier in te vullen. In dat geval wordt u zo snel mogelijk teruggebeld door een elektrotechnisch installatiebedrijf uit de buurt. Zij kunnen dan op zeer korte termijn bij u langs komen om de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen. Zo geniet u zo snel mogelijk weer van elektriciteit in huis.

  onderhoud en reparatie

  Elektricien voor onderhoud of reparatie

  Een elektricien of elektrotechnisch bedrijf uit Diemen is tevens in te schakelen voor het onderhouden of repareren van uw elektra. Door het netwerk regelmatig te onderhouden draagt u bij aan het verlengen van de levensduur. Een voorbeeld van het onderhoud is een controle van de bedrading op (water) beschadigingen en het verbeteren van de kwaliteit van de groepenkast. Daarnaast is het van belangrijk dat de elektrotechnische installatie van uw apparaten, en het bedradingsnetwerk goed wordt uitgevoerd. Het is bovendien belangrijk dat meterkasten een goede indeling hebben, dit kan vele problemen voorkomen.


  Elektra aanleggen

  Het installeren van elektra is een ingewikkelde klus, zeker als u hier geen verstand van heeft. Voorkom een storing door direct een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Diemen in te schakelen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een extra stopcontact of het verleggen van leidingen of kabels. Wilt u een extra stroompunt realiseren? Nadat de exacte locatie is afgesproken zal de medewerker van het elektrotechnisch installatiebedrijf een PVC buis leggen naar de locatie van de nieuwe stroomvoorziening. Nadat de juiste kabels door de buis zijn getrokken worden deze aangesloten aan het nieuwe stroompunt en aan de aansluitkast van het energiebedrijf. Nadat de stroom weer aangezet is, is het nieuwe stopcontact klaar voor gebruik.

  Contact met elektricien Diemen

  Een acute stroomstoring moet uiteraard zo snel mogelijk verholpen worden. U kunt elektriciens echter ook inschakelen zonder dat er een storing aan te pas komt. Bijvoorbeeld wanneer u onderhoud aan een elektrische installatie nodig heeft, of wanneer er nieuwe groepen geplaatst moeten worden. Neem daarom zo spoedig mogelijk contact met ons op. Dit doet u eenvoudig via het offerteformulier. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig meerdere, maximaal 6, gratis en vrijblijvende offertes. Kies zo het elektrotechnisch installatiebedrijf dat u de beste prijs biedt, of die het beste bij u past. Op deze manier wordt u zo snel mogelijk en zo goed mogelijk geholpen!

  Kosten elektricien

  Bent u benieuwd naar de kosten voor het inschakelen van een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Diemen? In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen. Een gemiddeld uurloon ligt tussen de €35,- en €40,-. Omdat dit per elektricien flink kan verschillen, is het verstandig om de kosten van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat je de beste prijs betaalt! Wilt u een compleet elektriciteitsnetwerk laten plaatsen? Dan kunt u rekening houden met een kostprijs van ongeveer €1.550,- tot €2.000,-. Voor het realiseren van een enkel stopcontact liggen de prijzen veel lager: dit wordt al gedaan vanaf ongeveer €60,- tot €80,-.

  Klus van elektricien? Kosten Omschrijving
  Uurloon €35,- tot €50,- Gemiddeld uurloon van een erkend elektricien.
  Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,- Elektriciteit aanleggen in een woning.
  Verlichting aanleggen €550,- tot €780,- Verlichting aanleggen in een woning.
  Meterkast vervangen €490,- tot €660,- Een meterkast vervangen.
  Aardlekschakelaar aansluiten €120,- tot €165,- Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
  Stopcontact aanleggen €60,- tot €80,- Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.
  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan de moeilijkheidsgraad van de klus, de gebruikte materialen en eventuele benodigde aanpassingen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

  Uurloon of totaalprijs?

  Het uurtarief van een elektricien verschilt per installatiebedrijf. Bij kleinere projecten, zoals het verhelpen van een storing, is het gebruikelijk om een uurtarief te hanteren, maar bij grote klussen is het aan te raden om vooraf een totaalprijs af te spreken. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een compleet elektra netwerk of het vervangen van meterkasten. Zo komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

  Stroomstoring en met spoed op zoek naar een elektricien?

  Vul ons offerteformulier in en maak gebruik van de 24 uursservice.

  Gratis offertes aanvragen


  Wat doet een elektricien?

  Natuurlijk is een elektrotechnisch expert in te schakelen voor het leggen van een elektriciteitsnetwerk. Maar wist u dat elektriciens daarnaast nog een breed aanbod aan klussen voor u uit kunnen voeren? Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van stroompunten, het installeren van tuinverlichting of het repareren en onderhouden van meterkasten. Het is voor de meeste klussen van groot belang om een elektricien in te schakelen. Wanneer u niet ervaren bent in het werken met elektra, dan bestaat er een grote kans dat u grotere schade aanricht. De meest voorkomende werkzaamheden van elektriciens in Diemen zijn:

  • Het onderhouden of repareren van bijvoorbeeld meterkasten.
  • Het renoveren van het elektriciteitsnetwerk.
  • Het aansluiten van een nieuw elektra netwerk.

  Installatie van datanetwerken

  Naast het verhelpen van een stroomstoring of het installeren van meterkasten, doet een elektricien of elektrotechnisch installatiebedrijf nog meer voor u. Denk hierbij onder andere aan het installeren van nieuwe (draadloze) datanetwerken. Datanetwerken zijn cruciaal voor een goede data- en telecommunicatie, evenals een snelle internetverbinding. Men gebruikt een vaste telefoonlijn tegenwoordig steeds minder, maar snel internet is daarentegen alleen maar belangrijker geworden.

  Een elektricien zorgt ervoor dat de bekabeling voor uw datanetwerken op de juiste wijze worden aangesloten. Indien gewenst kan een elektrotechnisch expert u tevens informeren en adviseren omtrent de nieuwste technieken, zoals glasvezeltechniek. Neem contact op met een elektrotechnisch installatiebedrijf voor meer informatie.

  Stroomstoring verhelpen

  Heeft u last van een stroomstoring? Controleer eerst of het gaat om een lokale stroomstoring of dat er sprake is van kortsluiting bij u thuis. Wanneer het gaat om een plaatselijke storing, dan is er helaas weinig anders dat u kan doen behalve afwachten. Bij een storing in huis ligt de oorzaak vaak bij groepenkasten. Wanneer er te veel apparaten zijn aangesloten op één groep kan deze een storing veroorzaken. Probeer eerst de groep weer in te schakelen. Lukt dit niet of schakelt de groep zichzelf direct weer uit? Trek dan alle stekkers uit de stopcontacten. Schakel de groep nogmaals in en steek de stekkers één voor één weer terug. Zo vindt u eenvoudig de oorzaak van de storing.

  Vervangen van de groepenkast

  Veel bedrijven gebruiken meterkast en groepenkast als begrippen door elkaar. Het is echter van belang dit verschil duidelijk te maken. Een groepenkast vormt onderdeel van de meterkast, maar een meterkast omvat meer dan dit. De meterkast vormt de ingang voor verschillende invoeren, zoals gas, water en elektra.

  De groepenkast is een verdeler van stroom in verschillende groepen, opdat deze niet overbelast raken. Het vervangen van groepenkasten is een ingewikkelde klus die u het beste over kunt laten aan een vakman.


  Full service installatie

  full service installatie
  Ons elektrotechnisch installatiebedrijf werkt op basis van een full service installatie. Dit betekent dat wij u van A tot Z bijstaan in de installatie van al uw elektronica. Of het nu gaat om het plaatsen van een extra groepenkast, of het installeren van verlichting in uw studeerkamer: wij leveren het product en zorgen ervoor dat u dezelfde dag nog van een verhoogd wooncomfort geniet.

  Data & telecommunicatie

  Data & telecommunicatie installatie
  Bent u de eigenaar van een bedrijf in Diemen? Dan weet u dat elektriciteit bijna van levensbelang is voor een goede afhandeling van het werk. Met name voor data- en telecommunicatie is een goede elektronische basis van groot belang. Wij zorgen ervoor dat u profiteert van een sterk internetsignaal en verbinden alle apparaten aan een geavanceerd netwerk, zodat u altijd aan de slag kunt.

  Tuinverlichting

  Tuinverlichting aanleggen
  Wilt u tijdens de zomermaanden gezellig met vrienden in de tuin zitten? Of is tuinverlichting nodig om niet te struikelen in het donker? Wat de reden ook is, onze elektricien kan gemakkelijk en snel voor u de gewenste tuinverlichting plaatsen. Vul het contactformulier in voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten. Wij brengen u graag in contact met een specialist.

  Groepenkast

  Groepenkast
  Voor een juiste werking van de elektronica is een goede verdeling van stroom noodzakelijk. Dit verdelen is wat er feitelijk gebeurt in de groepenkast. Via groepenkasten verspreid deze stroom zich weer verder door het huis. Om een stroomstoring te voorkomen dient u voldoende groepenkasten geïnstalleerd te hebben. Een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf kan u hierbij helpen.

  Kortsluiting?

  24/7 storing service Diemen
  Er zijn verschillende oorzaken voor kortsluiting in huis. De meest voorkomende reden is het aansluiten van te zware of te veel apparaten op dezelfde groepenkast. Daarnaast kan kortsluiting veroorzaakt worden door verouderde bedrading. Hebt u kortsluiting en is de oorzaak lastig te achterhalen? Schakel de hulp van een elektricien in! Deze kan uw groepenkast checken om zo de aanleiding op te sporen.

  Stopcontacten plaatsen

  Stopcontacten plaatsen Diemen
  Wanneer u de kosten voor het installeren van een nieuw elektriciteitsnetwerk zo beperkt mogelijk wilt houden, dan kunt u ervoor kiezen om onder andere de stopcontacten zelf te plaatsen. Het is hierbij echter wel van belang dat u weet wat u doet en veilig werkt. Hebt u twijfels, laat dan een erkend elektricien uit Diemen de klus afhandelen. Onze vakman heeft een geruime ervaring in het vakgebied. Wij staan voor kwaliteit.

  Ervaren elektricien nodig?

  Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Ga ook voor de beste kwaliteit!

  Vrijblijvende offertes >

  Domotica installatie

  Domotica
  De term domotica staat voor alle producten die u in huis centraal regelt met een afstandsbediening of via een tablet. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om elektrisch bediende zonwering of het bedienen van de verwarming op afstand. De installatie van domotica vereist enige nauwkeurigheid, zodat het resultaat volledig naar wens is. Onze specialisten informeren u met alle plezier over de mogelijkheden voor domotica, of bieden de gewenste praktische ondersteuning bij de montage.

  Meterkast vervangen

  Meterkast vervangen Diemen
  Meterkasten zullen lange tijd zonder enige aanpassingen mee kunnen gaan. Wanneer u echter een deel van de woning laat renoveren, en veel aanpassingen doet aan het elektriciteitsnetwerk, dan kan het noodzakelijk zijn om de meterkast te vervangen. Het belangrijkste is dat de groepenkast alle stroom kan opvangen en dat dit van hieruit verdeeld wordt over de rest van de woning. Vraag desgewenst een elektricien uit Diemen om advies.

  Aardlekschakelaar vervangen

  Aardlekschakelaar vervangen Diemen
  Het vervangen van de aardlekschakelaar is een klus die u het beste kunt overlaten aan een ervaren vakman. Het vervangen van de aardlekschakelaar vraag namelijk grote nauwkeurigheid en precisie. Een verkeerde handeling kan ervoor zorgen dat de aardlekschakelaar kortsluiting en zelfs brand veroorzaakt. Hebt u geen ervaring met het vervangen van de aardlekschakelaar? Laat dan altijd een specialist van een elektriciteitsbedrijf uit Diemen de klus afhandelen. Vul vrijblijvend het offerteformulier in.

  Extra groep aanleggen

  extra groep aanleggen meterkast Diemen
  Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van apparaten die enorm veel stroom verbruiken. Denk aan een zonnebank of vaatwasser. Vaak moeten deze apparaten op een eigen groep worden aangesloten. Wanneer er geen beschikbare groepen meer zijn, kan een elektricien een extra groep en eventueel aardlekschakelaar voor u plaatsen. Met een aardlekschakelaar verkleint u het risico op een stroomstoring enorm!

  Meterkast verplaatsen

  verplaatsen meterkast
  In sommige situaties kan het noodzakelijk zijn om de meterkast te verplaatsen. Dit klinkt wellicht eenvoudig, maar dit moet zeker uitgevoerd worden door een elektricien. Allereerst mag u de kast enkel verplaatsen wanneer u toestemming heeft van de beheerder van het energienetwerk. Neem daarom contact op met een elektrotechnisch installatiebedrijf om u te helpen met het verplaatsen van de groepenkast.

  Verlichting aansluiten

  aansluiten verlichting
  Ook bij het aansluiten van verlichting komt elektra kijken. Zonder ervaring is het aansluiten van verlichting of tuinverlichting dan ook relatief ingewikkeld. Een elektricien helpt u hier graag bij. Hij zal uw plafondlamp, hanglamp of zelfs tuinverlichting in een mum van tijd aansluiten. Wilt u graag een dimmer laten installeren? Ook deze klus wordt in korte tijd uitgevoerd door een ervaren elektricien.

  Elektriciteit buiten aanleggen

  Wanneer u buiten graag nog tot laat in de avond wilt genieten, of als u uw bezoekers niet door het donker naar de deur wilt laten lopen, dan kan het handig zijn om buitenverlichting aan te leggen. Buitenverlichting, maar ook een extra buitenstopcontact kunt u eventueel zelf buiten aanleggen, mits u over de nodige ervaring beschikt. Bent u niet vertrouwd met het werken met elektriciteit? Schakel dan een professional uit Diemen. Volg de volgende stappen wanneer u zelf aan de slag gaat:

  • Stap 1: Schakel de stroom uit.
  • Stap 2: Start met het monteren van een centrale lasdoos. Sluit de lasdoos pas aan wanneer alle buitenverlichting is gemonteerd.
  • Stap 3: Sluit de kabel aan. Verwijder hiervoor de buitenmantel van de draad, en plaats dit in de lasdoos.
  • Stap 4: Monteer een stopcontact. Buiten moet u altijd spatwaterdichte stopcontacten gebruiken, om kortsluiting te voorkomen.
  • Stap 5: Voor de verlichting adviseren wij om ondergronds de draden te plaatsen. Deze kunt u op de gewenste plekken in de tuin naar boven laten komen.
  • Stap 6: Sluit vervolgens de lamp op de bedrading aan. Dit kan het beste door de draad via de sokkel omhoog te leiden.
  • Stap 7: Schakel tot slot de stroom weer in, en u kunt direct genieten van een prachtig verlichtte tuin.

  Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

  Vergelijk offertes van bedrijven uit Diemen en bespaar tot 40% op de kosten!

  Gratis offertes aanvragen

  Stopcontact in de badkamer

  Stopcontacten in de badkamer zijn ontzettend handig, onder andere voor het aansluiten van een föhn, of het opladen van een elektrisch scheerapparaat. Geniet u graag van muziek in de badkamer, ook dan is een stopcontact handig. Het is echter niet mogelijk om zomaar contacten aan te sluiten in de badkamer. Er gelden diverse regels voor elektriciteit in de badkamer, die wij hier graag met u delen. Wilt u graag dat er meerdere stopcontacten in uw badkamer komen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een elektricien uit ons netwerk in Diemen. Deze is u met alle plezier van dienst. Regels omtrent elektriciteit in de badkamer zijn:

  • In de badkamer mag geen dimmer, schakelaar of stopcontact worden aangebracht die op volle energie werken.
  • U mag geen 220 Volt apparaten in de ruimte gebruiken, behalve in beveiligde stopcontacten.
  • Beveiligde scheerstopcontacten en een wasmachine trekschakelaar zijn wel toegestaan.
  • Dergelijke stopcontacten moeten echter meer dan 60 centimeter vanaf het bad of de douche zitten, op minimaal 2,5 meter hoogte.
  • Alle verlichting in de ruimte moeten geaard, dubbel geïsoleerd en waterdicht zijn.
  • Op een overzichtstekening kunt u de elektriciteitszones eenvoudig berekenen

  Krachtstroom aanleggen

  De term krachtstroom staat voor een speciale stroomaansluiting die nodig is voor alle apparaten die een sterke stroomvoeding nodig hebben om te kunnen werken. Voorbeelden van apparaten die op krachtstroom werken zijn sauna’s en elektrische kookplaten. Op een apparaat moet altijd staan aangegeven dat enkel krachtstroom voldoende is voor de werking van het product. Schaft u een nieuwe kookplaat of wilt u een jaccuzzi in huis? Over het algemeen is er niet rekening gehouden met krachtstroom in huis, en deze moet dan ook aangelegd worden. Het installeren van krachtstroom dient u over te laten aan een erkend elektricien, vanwege de gevaren die de installatie met zich meebrengt. Krachtstroom heeft namelijk een hogere spanning dan de standaard elektriciteit, waardoor er sneller risico is op een storing of schok.

  Perilex aansluiten

  Naast het aansluiten van de krachtstroom moet eveneens een apart stopcontact worden geplaatst. Dit stopcontact noemen wij een perilex contact. Deze zijn speciaal gekoppeld aan de krachtgroep in de groepenkast, en leveren een hoger vermogen dan de standaard variant.

  Wilt u uw gewone stroompunt omvormen naar een perilex contact? Schakel ook dan de hulp van een elektriciteitsbedrijf uit Diemen in. De bedrijven uit ons netwerk zijn u met alle plezier van dienst.

  keuren elektriciteit

  Keuring elektrische installatie

  Er wordt geregeld gevraagd of een keuring van de elektrische installatie verplicht is. In sommige gevallen is een elektra keuring inderdaad verplicht. Ook als dit niet het geval is, is het vaak aan te raden om toch een keuring uit te laten voeren. Neem contact op met een elektrotechnisch bedrijf wanneer u een keuring uit wilt laten voeren. Hierbij heeft u de keuze uit een aantal keuringen. Een keuring volgens NTA 8220 houdt in dat elektrisch materiaal op brandrisico’s wordt gecontroleerd. Een keuring volgens NEN 1010 is een controle op laagspanningsinstallaties, om zo aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen te voorkomen. Lees op deze website van Euronorm meer over keuringen.

  offertes aanvragen

  Voor particulieren én bedrijven

  Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van de hulp van een elektricien. Natuurlijk kan de elektrotechnisch expert bij u thuis langskomen om een eventuele storing te verhelpen, of om een nieuw netwerk aan te leggen. Voor bedrijven is goede elektra en een goed werkend datanetwerk echter van even groot belang. Als u er zeker van wilt zijn dat dit op juiste wijze geïnstalleerd is, is het raadzaam om dit uit te besteden aan een erkend installatiebedrijf. Heeft u als ondernemer last van een storing van het datanetwerk of heeft u een andere reden om met spoed een elektricien in te schakelen? Maak dan gebruik van onze 24 uursservice.

  Waarom erkend elektricien inschakelen?

  Het inschakelen van een erkend elektricien heeft vele voordelen. Niet alleen bespaart u uzelf een hoop tijd en energie, maar u weet ook zeker dat de werkzaamheden soepel en veilig verlopen. Dit zijn de belangrijkste redenen om een erkend elektricien in te schakelen.

  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
  • Een elektricien zorgt ervoor dat de werkzaamheden veilig verlopen.
  • U profiteert snel van een werkend elektriciteit- of datanetwerk.

  Elektricien in Diemen nodig? Gratis offertes!

  Een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Diemen kan veel voor u betekenen. Niet alleen helpen elektriciens u bij acute storingen, zoals kortsluiting of een stroomstoring, zij helpen u tevens graag bij de installatie van bijvoorbeeld tuinverlichting, stopcontacten en zelfs een extra groep. Daarnaast schiet een elektricien u graag te hulp bij het installeren van een volledig netwerk voor uw woning of bedrijfspand in Diemen. Via het offerteformulier kunt u gemakkelijk en snel een aantal vrijblijvende offertes aanvragen. Vergelijk deze op basis van prijs en kwaliteit en kies zo het elektrisch installatiebedrijf met het beste aanbod!