elektricien Ede

Elektricien Ede

Een leven zonder elektriciteit is in onze huidige maatschappij niet meer in te denken. Werkzaamheden aan elektra moeten daarom met grote zorg worden uitgevoerd. Een ervaren en erkend elektricien kan dit voor u verzorgen en de installatie van datanetwerken, stopcontacten en tuinverlichting realiseren. Tevens helpt hij u bij kortsluiting of het achterhalen van de oorzaak van een stroomstoring.

Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe groepenkast laten plaatsen, stopcontacten verplaatsen of andere werkzaamheden aan de elektrische installatie in uw woning in Ede laten uitvoeren? Vul dan ons offerteformulier in en vertel ons uw vragen en wensen. Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 6 erkende installateurs in uw regio. Zij nemen contact met u op, beantwoorden uw vragen en sturen u graag een vrijblijvende offerte toe om uw wensen te realiseren.

  Gratis offertes vergelijken

  Navigeer direct naar:

  Spoedklus | Onderhoud en reparatie | Elektra aanleggen | Kosten | Werkzaamheden elektricien

  elektricien spoed Ede

  Elektricien met spoed nodig?

  Bent u met spoed opzoek naar een erkend elektricien? Kom dan in contact met één van de elektronische installatiebedrijven uit ons netwerk. Zij kunnen u helpen bij spoedklussen zoals een terugkerende kortsluiting of een plotselinge stroomstoring. Via het contactformulier zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

  Vul het contactformulier in en omschrijf zo exact mogelijk uw spoedprobleem. Wij zetten uw aanvraag gelijk door. Eén van de erkende elektriciens die bij ons netwerk is aangesloten en in uw buurt actief is neemt daarna zo snel mogelijk contact met u op. Zij sporen de oorzaak van storing op en verhelpen deze vakkundig.

  elektricien onderhoud Ede

  Elektricien voor onderhoud of reparatie

  Wanneer elektra in uw (nieuwe) woning of bedrijfspand eenmaal is aangelegd, dient deze onderhouden te worden om zo een optimale werking te kunnen garanderen. Daarnaast dient een storing zo snel mogelijk te worden gerepareerd. Onderhoud en reparatie aan dergelijke installaties is vaak complex. Het beste kunt u dit door een ervaren elektricien laten uitvoeren. Periodiek onderhoud bestaat uit checks op een eventuele storing en het controleren van bedrading en onderdelen op beschadigingen. Tevens zal een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf de bedrading op slijtage en eventuele waterschade controleren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor reparatie en onderhoudswerkzaamheden? Vul dan het offerteformulier en ontvang meerdere offertes van erkende installateurs uit ons netwerk. .


  Elektra aanleggen

  Bent u bezig met een grote verbouwing? Laat u een nieuw huis bouwen en wilt u extra elektra laten aanleggen? Of wilt u uw badkamer van nieuwe verlichting voorzien? Met deze of andere klussen aan elektrische installaties helpt een elektricien u graag. Met zijn vakkennis en ervaring zijn veilige aansluitingen gegarandeerd en hoeft u zicht geen zorgen te maken over het ontstaan van kortsluitingen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van installatiewerkzaamheden? Vraag gratis offertes aan via ons offerteformulier. U ontvangt maximaal 6 offertes van erkende elektriciens bij u uit de regio. Zij doen u een vrijblijvend aanbod en vertellen u gelijk hoe snel ze uw klus kunnen klaren.

  Contact met elektricien Ede

  Bent u op zoek naar een erkend elektricien in Ede of omgeving voor het plaatsen van stopcontacten? Wilt u weten of u een groepenkast moet vervangen? Of hebt u een vraag over het voorkomen van een stroomstoring? De ervaren elektriciens uit ons netwerk staan klaar om uw hulpvraag te beantwoorden. Ook voor een acute stroomstoring kunt u bij hen terecht. Via het offerteformulier ontvangt u gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 6 offertes van vakmannen uit ons netwerk die in uw regio actief zijn. Vergelijk zelf offertes en kies de specialist die uw storing tegen een aantrekkelijk prijs kan verhelpen.

  Kosten elektricien

  Een elektrotechnisch installatiebedrijf werkt voor het uitvoeren van een klus vaak met een vaste prijs. Voordeel hiervan is dat u van tevoren precies weet wat het u gaat kosten. De door de elektricien vastgestelde prijs is afhankelijk van de soort klus. Voor het aansluiten van elektra in uw woning dient u rekening te houden met bedragen tussen de €1550,- en €2000,-. Wilt u in uw woning verlichting laten aanleggen? Dan vraagt een elektricien al snel een bedrag tussen de €550,- en €780,-. Prijzen voor het vervangen van een meterkast beginnen bij €490,-. Voor het aansluiten van een aardlekschakelaar beginnen de prijzen bij €120,-.

  Klus van elektricien? Kosten Omschrijving
  Uurloon €35,- tot €50,- Gemiddeld uurloon van een erkend elektricien.
  Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,- Elektriciteit aanleggen in een woning.
  Verlichting aanleggen €550,- tot €780,- Verlichting aanleggen in een woning.
  Meterkast vervangen €490,- tot €660,- Een meterkast vervangen.
  Aardlekschakelaar aansluiten €120,- tot €165,- Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
  Stopcontact aanleggen €60,- tot €80,- Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.
  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan de moeilijkheidsgraad van de klus, de gebruikte materialen en eventuele benodigde aanpassingen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

  Uurloon of totaalprijs?

  Elektriciens rekenen voor hun diensten met een uurloon of met een vaste totaalprijs. Voordeel van een totaalprijs is dat u van tevoren precies weet hoeveel het u gaat kosten. Bij onderhoud is een totaalprijs vaak niet mogelijk en wordt het loon op basis van uren doorgerekend. Voor het uurloon rekent een elektricien meestal met een bedrag tussen de €35,- tot €50,-.

  Last van terugkerende kortsluitingen of stroomuitval in uw woning?

  Vraag nu kosteloos meerdere offertes op en laat uw elektriciteitsprobleem door een erkend elektricien verhelpen.

  Gratis offertes aanvragen


  Wat doet een elektricien?

  Een elektricien zorgt er voor dat stroom veilig uw huis of bedrijfspand binnenkomt en volgens de NEN-normen wordt aangesloten. Erkende elektriciens zijn vaak werkzaam voor een elektrotechnisch installatiebedrijf en voeren zowel voor particulieren als bedrijven werkzaamheden uit. De meest voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Aanleggen van elektra: Denk aan stopcontacten, binnen verlichting of tuinverlichting.
  • Werkzaamheden aan meterkast: Bijvoorbeeld het plaatsen en vervangen van extra groepen of het plaatsen van een aardlekschakelaar.
  • Onderhoud aan installaties: Vooral bij bedrijven die werken met krachtstroom installaties is periodiek onderhoud nodig om slijtage op tijd te signaleren en een storing te voorkomen.

  Installatie van datanetwerken

  Een elektricien heeft kennis van vele soorten elektronica en systemen die daarop betrekking hebben. Een lastige klus voor een elektrotechnisch installatiebedrijf is het aansluiten van een volledig datanetwerk. Doordat zakelijke communicatie veelal via internet gaat, dient een datanetwerk snel en adequaat te werken, inclusief een back-up bij een plotselinge storing.

  De specialisten in ons netwerk zijn u met plezier van dienst. Zij kunnen u tevens helpen bij het plaatsen van een groepenkast, het plaatsen van beveiligingssystemen en het installeren van airco’s. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden en kosten voor de diensten van een elektricien uit Ede.

  Stroomstoring verhelpen

  Een stroomstoring kan zowel extern als intern veroorzaakt worden. Is een externe factor de oorzaak van de storing? Dan kunt u weinig anders doen dan de stroomstoring te melden via het storingsnummer. Is er intern een reden te vinden voor een stroomstoring door kortsluiting? Probeer dan het exacte apparaat of de juiste aansluiting te vinden waardoor de kortsluiting wordt ingezet. Lukt het niet om dit zelf op te lossen? Vraag dan een elektricien om hulp. Deze kan de stroomstoring binnen korte tijd verhelpen, opdat u snel van een optimaal wooncomfort geniet.

  Vervangen van de groepenkast

  Regelmatig krijgen de elektriciens uit ons netwerk van klanten uit Ede de vraag wat het verschil is tussen een groepenkast en een meterkast. Ook wil men vaak weten of ze een dergelijke groep zelf kunnen vervangen. Het verschil is zeer eenvoudig; groepenkasten maken deel uit van de meterkast. Daarnaast bevinden zich in de meterkast meer aansluitingen dan alleen die voor de stroomverdeling. Het is beter om een groep volledig te vervangen als deze constant problemen geeft. Vooral stoppenkasten zijn door ouderdom vaak aan vervanging toe. Het kan ook nodig zijn om een extra groep aan te leggen, bijvoorbeeld wanneer u een vaatwasser in uw keuken laat installeren.


  Full service installatie

  full service installatie door elektricien
  De installatie van elektronische apparaten hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Laat u echter een volledig elektriciteitsnetwerk plaatsen, of bent u bezig met de installatie van een datanetwerk en komt u een probleem tegen? Maak dan gebruik van de full service installatie van ons elektrotechnisch installatiebedrijf. Via deze service installeren wij alle apparaten en netwerken snel en vakkundig tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden.

  Data & telecommunicatie

  installeren datanetwerk
  Een goed functionerend datanetwerk is essentieel voor onze huidige communicatiewensen. Voor veel van onze klanten uit Ede is het mogelijk om het datanetwerk voor thuis zelf te installeren. Een volledig systeem voor bedrijfspanden is daarentegen een heel ander verhaal. Wilt u voorkomen dat er tijdens het proces kortsluiting ontstaat, of de kans op een storing in de toekomst? Laat dan een erkend elektricien de klus voor u uitvoeren. Deze kan een offerte op maat voor u maken.

  Tuinverlichting

  monteren tuinverlichting
  Wilt u tuinverlichting aansluiten of verplaatsen om zo het looppad te verduidelijken, of om het terras bij te lichten? Dan dient u rekening te houden met diverse voorwaarden. Zo dient u gebruik te maken van speciale buiten stopcontacten, en is het bovendien noodzakelijk de tuinverlichting veilig te koppelen aan een groep in de meterkast. Wilt u graag geholpen worden bij het plaatsen van de tuinverlichting? Vraag een elektricien uit Ede om hulp.

  Groepenkast

  groepenkast plaatsen
  Een groepenkast wordt ook wel aangeduid met de term verdeelkast of verdeelinrichting. Via het energiebedrijf komt de stroom het huis binnen in de meterkast, waarin diverse hoofdzekeringen zitten. Via de verdeelkast wordt elektrische energie omgezet in een veilige vorm die verdeeld kan worden over de elektronica in huis of een bedrijfspand. Elk pand heeft meerdere groepenkasten, waarop de diverse elektrische apparaten kunnen worden aangesloten.

  Kortsluiting?

  24/7 storingsdienst
  Kortsluiting kan op verschillende manieren ontstaan. De meest gebruikelijke is door een te veel aan apparaten op één stroomgroep. In een dergelijk geval is het voldoende om het laatst aangesloten apparaat uit te schakelen, en de zekering om te zetten. Wordt de storing veroorzaakt door een beschadigde elektriciteitsdraden, dan is het noodzakelijk dat een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf bij u langskomt om het probleem te verhelpen.

  Stopcontacten plaatsen

  Stopcontact monteren Ede
  Doordat we steeds meer producten hebben die we moeten opladen voor gebruik, zijn er ook steeds meer stopcontacten in huis nodig. Het plaatsen van nieuwe stopcontacten of verplaatsen van bestaande stopcontacten is een klus die relatief eenvoudig is. Wel vereist de klus enige handigheid. Bent u niet zeker van de geschikte methode voor het installeren van stopcontacten, of hebt u geen behoefte te werken met elektra? Neem dan contact op met een elektricien uit Ede. Deze werkt efficiënt en heeft verstand van zaken.

  Nieuwe aardlekschakelaar, extra groepenkast of stopcontacten nodig?

  Vraag nu eenvoudig meerdere offertes aan, vergelijk en bespaar op kosten voor installatie!

  Vrijblijvende offertes >

  Domotica installatie

  Domotica installeren
  De term domotica staat voor de elektronische communicatie tussen verschillende elektrische toepassingen in en rond huis, welke het woongemak verhogen. Met behulp van domotica kunt u onder andere zorgtaken, onderhoudstaken en communicatie vergemakkelijken. Voorbeelden van domotica zijn het automatiseren van verwarming, verlichting en ventilatie. Daarnaast kunnen ook alarminstallaties en televisies op een algemeen bedieningspaneel kunnen worden aangesloten.

  Meterkast vervangen

  Meterkast installeren Ede
  Een meterkast hoeft over het algemeen niet vervangen te worden. Wanneer er een nieuwe groepenkast wordt geplaatst kan dit vaak in de bestaande meterkast. Het vervangen van de meterkast is enkel noodzakelijk wanneer u het volledige energienetwerk bij u thuis laat wijzigen, of wanneer er bijvoorbeeld krachtstroom wordt geplaatst. Wij adviseren om voor deze klus altijd een erkend elektricien uit ons netwerk in te schakelen. Deze zal u snel en vakkundig van dienst zijn.

  Aardlekschakelaar vervangen

  Aardlekschakelaar vernieuwen Ede
  Het plaatsen van een aardlekschakelaar is een klus die u aan een erkend elektricien moet overlaten. Daarmee voorkomt u dat er beschadigingen aan of onjuiste aansluitingen in het elektriciteitsnetwerk ontstaan, met eventueel brand als gevolg. Het is wel belangrijk dat de aardlekschakelaar goed werkt. Wij adviseren daarom om deze regelmatig te testen. Dit kan meestal met een speciaal knopje op de schakelaar. Zet u deze om en valt de stroom niet uit? Dat is vervanging noodzakelijk. Onze specialisten informeren u met alle plezier.

  Extra groep aanleggen

  extra groep installeren meterkast Ede
  We gebruiken in onze huizen steeds meer elektrische apparaten. Na aanschaf van een droger, elektrische kookplaat, oven of zonnebank is het soms nodig om een extra groep aan te leggen. Daarmee voorkomt u dat een bestaande groep wordt overbelast en u te maken krijgt met stroomuitval. Het aansluiten van een extra groep dient u altijd aan een erkend installateur over te laten.

  Meterkast verplaatsen

  verplaatsen van meterkast
  Een meterkast bevindt zich meestal in de hal van uw woning. Wilt u meer ruimte in uw hal, of een deel van de hal bij uw woonkamer betrekken? Overweeg dan om uw meterkast te verplaatsen. Schakel voor deze klus wel altijd een erkend elektrotechnisch bedrijf in. Zij hebben ruime ervaring met dergelijke klussen en kunnen zo voor een waardevermeerdering van uw woning zorgen.

  Verlichting aansluiten

  installatie verlichting
  Het aansluiten van een lamp op een bestaand lichtpunt kunt u vaak nog wel zelf. Uitgebreidere klussen zoals het aanbrengen van spotjes in een plafond of het plaatsen van tuinverlichting, vereist meer kennis. De meeste mensen in Ede laten dit soort klussen daarom over aan een erkend installateur. Zo verzekeren zij zich van een veilige aansluiting, welke kortsluiting, stroomuitval of brand voorkomt.

  Elektriciteit buiten aanleggen

  Wilt u graag in de tuin sfeervolle verlichting plaatsen of bent u op zoek naar een manier om het pad naar uw voordeur duidelijker aan te geven? Dan is het plaatsen van een aantal buitenlampen een goede keuze. Het installeren van buitenelektriciteit is een klus die enige ervaring vereist, maar u kunt dit eventueel wel zelf afhandelen. De medewerkers van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Ede hebben daarom voor u een kort stappenplan gemaakt.

  • Stap 1: Maak eerst een ontwerp voor de plaats van de lampen en de bedrading.
  • Stap 2: Buitenelektriciteit moet gemonteerd worden met materialen die een IP44 code hebben. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen water.
  • Stap 3: Graaf de grondkabel langs de gewenste lijn op ongeveer 60 centimeter in. Leg de kabel niet strak maar enigszins golvend, hiermee voorkomt u te strak gespannen kabels.
  • Stap 4: Verbind de buitenverlichting met behulp van bovengrondse kabeldozen en ondergronds kabelmoffen.
  • Stap 5: Controleer of de lampen het doen, voordat u de kabeldozen dichtschroeft.
  • Stap 6: Geniet van een prettige buitenverlichting.

  Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

  Vergelijk offertes van bedrijven uit Ede en bespaar tot 40% op de kosten!

  Gratis offertes aanvragen

  Stopcontact in de badkamer

  Wanneer u graag een stopcontact in de badkamer wilt laten plaatsen, dan zijn er diverse regels waaraan het contact aan moet voldoen. Specialisten maken onderscheid tussen woningen met en zonder een aardlekschakelaar. Wanneer er geen aardlekschakelaar is, dan gelden er relatief strenge regels. Er mogen in dat geval geen stopcontacten, dimmers of schakelaars in de badkamer hebben. Alleen een beveiligd scheerstopcontact en een wasmachine trekschakelaar zijn toegestaan. Zwakstroom verlichting is in dat geval wel mogelijk. Voor badkamers in woningen met een aardlekschakelaar gelden er andere regels. Deze badkamers worden verdeeld in 3 zones, die staan voor de mate van elektriciteit die mogelijk is.

  • De 0-zone. Hierbinnen vallen de badkuip en de douchebak. Alle elektra binnen deze zone moeten bestand zijn tegen onderdompeling. Dit wordt aangegeven met een IPX7 code.
  • De 1-zone. Dit is een zone van 2.60 meter boven de douchebak of badkuip. De installaties binnen dit gebied moeten bestand zijn tegen waterstralen en hebben een IPX5 code.
  • De 2-zone. Hierbinnen valt het gebied dat naast de badkuip of douchebak binnen handbereik is: ongeveer 60 centimeter en 2.60 meter hoog. Elektra moet tegen waterspetters kunnen, wat wordt aangegeven met een IPX4 code.
  Bent u begonnen met het plaatsen van de verlichting, maar loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om alsnog contact met ons op te nemen. Wij komen spoedig naar u toe om het werk af te ronden.

  Krachtstroom aanleggen

  Er komen steeds meer apparaten op de markt die krachtstroom nodig hebben. Krachtstroom is feitelijk gewone stroom, maar dan wordt er meer stroom in één keer doorgegeven aan een apparaat. Krachtstroom werkt op basis van 3 spanningsdraden in plaats van 1 zoals gebruikelijk is. Dit betekent dat er 3 keer zoveel vermogen in één keer kan worden geleverd. Om dit vermogen te genereren is er een speciale krachtstroom aansluiting nodig in huis, en een speciaal stopcontact. Voor het aansluiten van de stroom dient gebruik gemaakt te worden van een perilex stekker. Ook een perilex stopcontact levert een groter vermogen dan een standaard stopcontact. Het aanleggen van de krachtstroom is een taak die u moet overlaten aan een ervaren elektricien. Dit komt doordat de spanning die de krachtstroom met zich meebrengt het risico op gevaren eveneens verhoogt.

  Kosten voor het aanleggen

  Het laten aanleggen van een krachtstroomnetwerk kost relatief weinig geld. U moet rekening houden met een bedrag tussen de €50,- en €100,- voor het te gebruiken materiaal. Daarbij komt vervolgens het uurtarief van de elektricien.

  Over het algemeen geldt dat hoe verder de krachtstroombron van uw meterkast af zit, hoe hoger de kosten wordt. Onze elektriciens zijn u met alle plezier van dienst.

  keuring elektriciteit

  Keuring elektrische installatie

  Wanneer u een woning of bedrijfspand bezit, moet elektra voldoen aan de NEN 1010 en NEN 3140 norm. Bij oplevering van een nieuwe woning of bedrijfspand dient altijd een inspectie op deze normen plaats te vinden. De keuring, uitgevoerd door een gespecialiseerd elektrotechnisch bedrijf, bestaat uit een visuele controle van de normen en het verrichten van een aantal metingen. Bij bedrijfspanden is het daarnaast van belang om de controles periodiek uit te voeren om de veiligheid van werknemers te garanderen. Een brandverzekering keert eventuele schade vaak maar ten dele of zelfs helemaal niet uit, als er geen periodieke controles hebben plaatsgevonden. Bekijk ook de website van Euronorm over keuringen.

  aanvragen gratis offertes

  Voor particulieren én bedrijven

  Een elektricien voert niet alleen bij particulieren maar ook bij bedrijven werkzaamheden uit. Bij bedrijven gaat het vaak om het aanleggen van krachtstroom of om het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan installaties. Dat laatste kan bij een professioneel elektrotechnisch bedrijf vaak in een vorm van een abonnement worden afgenomen. Voor overige klussen worden meestal vaste prijzen afgesproken. Bij particulieren lopen de werkzaamheden uit één van het plaatsen van een aardlekschakelaar, tot het toevoegen van een extra groepenkast. Maar ook voor het aansluiten van tuinverlichting of het plaatsen van extra stopcontacten draait een installateur zijn hand niet om.

  Waarom erkend elektricien inschakelen?

  Werken met elektriciteit neemt enorme risico’s met zich mee. Het onjuist aanleggen van elektra kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Kies daarom altijd voor een erkend installateur. Want alleen een erkend elektricien,

  • is gecertificeerd;
  • is verzekerd;
  • volgt scholing;
  • beschikt over het juiste gereedschap;
  • heeft veiligheid voorop staan.

  Elektricien in Ede nodig? Gratis offertes!

  Wilt u weten wat u het beste kunt doen als er een extra groepenkast moet worden geïnstalleerd? Hebt u een vraag over de oorzaken van storing in een datanetwerk? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor tuinverlichting? Vul dan geheel vrijblijvend het offerteformulier op deze site in. Omschrijf daarop zo duidelijk mogelijk uw vragen en wensen.

  Wij sturen uw aanvraag vervolgens door naar maximaal 6 erkende elektriciens uit uw regio. Zij nemen contact met u op, beantwoorden uw vragen en sturen u graag een vrijblijvende offerte toe. Zo kunt u eenvoudig en snel offertes vergelijken en uw eigen vakman kiezen.