elektricien Arnhem

Elektricien Arnhem

Voor zowel onze sociale contacten als het draaiend houden van het huishouden, vertrouwen wij volledig op onze stroomvoorziening. Wanneer u tijdens een verbouwing elektra wilt laten omleggen of extra aansluitingen wil laten aanleggen, is het van groot belang dat uw stroomnetwerk blijft werken. Dit geld natuurlijk ook als u een reparatie aan de elektrische installatie in uw woning laat uitvoeren.

De elektriciens uit ons netwerk zijn allemaal gecertificeerd en helpen u graag om de storing op te lossen. Een elektricien uit ons netwerk helpt u tevens bij de installatie van tuinverlichting, een groepenkast of het aanleggen van stopcontacten. U leest er op deze pagina alles over. Heeft u direct een elektricien nodig? Vul dan nu het offerteformulier in. Wij sturen u aanvraag zo snel mogelijk door naar maximaal zes elektriciens uit Arnhem of omgeving. Beoordeel de offertes van de vakmannen en kies zelf de vakman die u het beste aanbod geeft.

  Gratis offertes vergelijken

  Navigeer direct naar:

  Spoedklus | Onderhoud en reparatie | Elektra aanleggen | Kosten | Werkzaamheden elektricien

  elektricien spoed

  Elektricien met spoed nodig?

  Wanneer er een stroomstoring optreedt in uw pand of woning in Arnhem, dan wilt u zo snel mogelijk worden geholpen door een erkend elektricien. Neem gelijk contact met ons op, om uw storing te melden. Op het moment dat de storing door een intern probleem wordt veroorzaakt, dan kunnen de elektriciens uit ons netwerk met spoed bij u zijn en de storing verhelpen. Een elektricien uit uw buurt zal de oorzaak achterhalen en zorgt ervoor dat de storing wordt hersteld en u weer van alle elektra in uw woning of pand gebruik kunt maken.

  onderhoud en reparatie

  Elektricien voor onderhoud of reparatie

  Veel mensen denken dat een elektricien alleen voor de installatie van verlichting of het verhelpen van een storing ingeschakeld kan worden. De medewerkers van een elektrotechnisch installatiebedrijf voeren echter veel meer zaken op het gebied van elektronica voor u uit. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een alarmsysteem of de installatie van een airco. Met hulp van een elektricien wordt uw bedrijfspand in Arnhem dan op de juiste wijze gekoeld of is de beveiliging volledig up to date. Naast het plaatsen van diverse systemen helpen de elektriciens uit ons netwerk u tevens bij het onderhoud of reparatie van deze elektrische installaties.


  Elektra aanleggen

  Naast het repareren en onderhouden van elektrische systemen, helpen de elektriciens uit ons netwerk u tevens bij de installatie nieuwe elektra. Het plaatsen van extra stopcontacten, tuinverlichting of het aansluiten van krachtstroom in uw bedrijfsloods. Het zijn allemaal klussen die de erkende elektriciens uit uw regio met veel plezier en vakmanschap voor u realiseren. Wilt u weten wat de kosten zijn? Aarzel dan niet en vul het offerteformulier in. Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar maximaal zes elektrotechnische installatiebedrijven in uw regio. Zij voorzien u vrijblijvend van advies en een prijsopgave. Vergelijk de offertes en kies de partij die u het beste aanbod doet.

  Contact met elektricien Arnhem

  Wilt u liever direct contact met een elektricien van een elektrotechnisch installatiebedrijf uit ons netwerk? Of heeft u vragen over werkzaamheden die alleen een erkend elektricien voor u kan uitvoeren? Vul dan nu het offerteformulier op de website in. Wij sturen uw aanvraag zo snel mogelijk door naar erkende elektriciens (maximaal 6) in ons netwerk. Zij nemen contact met u op om uw vragen te beantwoorden. Met alle plezier sturen ze u gratis een vrijblijvende offerte toe. Zo helpen we u snel verder om een geschikte en voordelige elektricien in uw buurt te vinden, om uw klus te klaren.

  Kosten elektricien

  Elektriciens vragen meestal een totaalprijs voor de uitvoer van een klus. In sommige gevallen wordt ook wel eens met een uurloon gerekend. Of u een totaalprijs of uurloon op de offerte van een elektricien ziet, is afhankelijk van de klus die hij voor u uitvoert. Voor het aanleggen van verlichting in uw woning rekent een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf vaak een prijs tussen de €1.550,- en €2.000,-. Het aansluiten of vervangen van een aardlekschakelaar kost u gemiddeld tussen de €120,- tot €165,- Raadpleeg onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen van andere klussen die een elektricien voor u kan uitvoeren.

  Klus van elektricien? Kosten Omschrijving
  Uurloon €35,- tot €50,- Gemiddeld uurloon van een erkend elektricien.
  Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,- Elektriciteit aanleggen in een woning.
  Verlichting aanleggen €550,- tot €780,- Verlichting aanleggen in een woning.
  Meterkast vervangen €490,- tot €660,- Een meterkast vervangen.
  Aardlekschakelaar aansluiten €120,- tot €165,- Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
  Stopcontact aanleggen €60,- tot €80,- Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.
  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan de moeilijkheidsgraad van de klus, de gebruikte materialen en eventuele benodigde aanpassingen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

  Uurloon of totaalprijs?

  Zoals hierboven al genoemd rekenen elektriciens vaak met een totaalprijs voor een klus. Voordeel voor u is dat u precies weet wat de klus gaat kosten. Een totaalprijs geeft een elektricien daarnaast de motivatie om de klus binnen de afgesproken tijd te realiseren. Bij kleinere klussen is het vaak aantrekkelijker om te vragen naar een offerte op basis van uurloon.

  Stroomstoring of kortsluiting in Arnhem?

  Vul het offerteformulier in voor een ervaren elektricien!

  Gratis offertes aanvragen


  Wat doet een elektricien?

  Veiligheid hoort bij de werkzaamheden die een elektricien uitvoert altijd voorop te staan. Bij elektriciens die gecertificeerd zijn, weet u zeker dat de klus ook veilig wordt uitgevoerd en alle aansluitingen voldoen aan de landelijke NEN-normen. Klussen die een erkend elektrotechnisch bedrijf graag voor u realiseert zijn:

  • Aanleggen van elektra: Denk aan stopcontacten, binnenverlichting of tuinverlichting.
  • Werkzaamheden aan meterkast: Bijvoorbeeld het plaatsen van extra groepen, plaatsen van een aardlekschakelaar of vernieuwen van een complete groepenkast.
  • Onderhoud aan installaties: Bij bedrijven die werken met krachtstroom installaties is periodiek onderhoud nodig om slijtage tijdig te signaleren en storingen te voorkomen.

  Installatie van datanetwerken

  Als de term datanetwerk wordt genoemd, denken veel mensen gelijk aan internetaansluitingen. Maar ook het aansluiten van een alarmsysteem of een automatisch verlichtingssysteem, valt onder deze term. Afhankelijk van uw wensen kan het installeren van één of meerdere datanetwerken ingewikkeld zijn. Een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf neemt deze klus graag voor u uithanden.

  Wilt u bijvoorbeeld naast een draadloos netwerk voor uw eigen werknemers ook een gastennetwerk aan de bezoekers van uw bedrijfspand aanbieden? Of moet een alarminstallatie aan het eind van de dag automatisch ingeschakeld worden? De experts uit ons netwerk installeren en configureren alle datanetwerken voor u volledig op maat.

  Stroomstoring verhelpen

  Kortsluiting ontstaat vaak omdat er te veel elektriciteit in één keer van een groep wordt gevraagd. Voor uw veiligheid slaat de stop in uw meterkast dan door, om bijvoorbeeld brand te voorkomen. Als er meer stroom uw elektriciteitsnetwerk ingaat, dan dat er terugkomt ‘lekt’ er ergens stroom. Uw aardlekschakelaar controleert dit voortdurend en schakelt alle elektriciteit uit zodra er sprake is van een stroomlek. In deze gevallen kunt u zelf de elektriciteit weer inschakelen door de zekering of aardlekschakelaar om te zetten. Slaat deze gelijk weer om, dan is uw elektriciteitsnetwerk nog steeds niet veilig. Het is dan verstandig om een erkend elektricien in te schakelen om de storing te verhelpen.

  Vervangen van de groepenkast

  Mensen halen de termen groepenkast en meterkast vaak door elkaar. Het onderscheid is echter eenvoudig: een meterkast is de kast waar de elektriciteit uw huis binnenkomt. Een groepenkast vormt een onderdeel van uw meterkast. Via de groepenkasten wordt de elektriciteit in uw huis verdeeld. U kunt op één groepenkast diverse apparatuur aansluiten. Voor grote apparaten zoals een wasmachine of vaatwasser geldt dat een extra groepenkast verstandig is. Doet u dit niet, dan kan door het gelijktijdig inschakelen van meerdere apparaten de groep overbelast raken. Gebeurt dit te vaak, dan raakt de groepenkast beschadigd en moet deze vervangen worden.


  Full service installatie

  full service installatie
  Bestelt u bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf een alarmsysteem, datanetwerk of andere elektronica? Dan bent u verzekerd van een full service installatie. Dit betekent dat wij de volledige plaatsing van het product op ons nemen, waardoor u zelf niet aan het werk hoeft met elektra en apparaten. Onze professionals uit Arnhem handelen deze klus vakkundig voor u af.

  Data & telecommunicatie

  installatie datanetwerk
  Bent u op zoek naar een datanetwerk voor uw bedrijfspand in Arnhem? Dan adviseren wij u om informatie in te winnen over de mogelijkheid voor een CAT netwerk. CAT systemen worden veel gebruikt binnen bedrijven doordat zij alle apparaten binnen een bedrijf met elkaar verbinden en een hoge dataverwerking snelheid kennen en een laag storing percentage.

  Tuinverlichting

  Tuinverlichting
  Wilt u voorkomen dat uw gasten struikelen in het donker wanneer zij naar uw achterdeur lopen? Hebt u bij het terras nog behoefte aan extra licht? Kijk dan naar de mogelijkheden voor tuinverlichting. Tuinverlichting varieert van zachte lampen tot helder licht. Welke variant het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen. Een elektricien helpt u graag bij het maken van een keus.

  Groepenkast

  Groepenkast Arnhem
  Voor een juiste werking van de elektronica is een goede verdeling van stroom noodzakelijk. Dit verdelen is wat er feitelijk gebeurt in de groepenkast. Via groepenkasten verspreid deze stroom zich weer verder door het huis. Om een stroomstoring te voorkomen dient u voldoende groepenkasten geïnstalleerd te hebben. Een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf kan u hierbij helpen.

  Kortsluiting?

  24/7 spoedservice Arnhem
  Waar stroomstoring meestal het gevolg is van externe problemen, is kortsluiting meestal het gevolg van overbelasting van groepenkasten. Zowel kortsluiting als stroomstoring zijn goed te verhelpen. Voor kortsluiting is het beperken van het aantal aangesloten apparaten voldoende, terwijl voor stroomstoring de hulp van een elektricien uit Arnhem is aan te raden.

  Stopcontacten plaatsen

  Stopcontact Arnhem
  Het installeren van stopcontacten is relatief eenvoudig, dus u zult hiervoor niet de hulp van een elektrotechnisch installatiebedrijf nodig hebben. Bent u echter niet zeker van de methode, of de benodigde gereedschappen? Stel u dan wel in verbinding met een erkend elektricien. Deze kan u adviseren over de juiste manier, of snel naar u toekomen om de stopcontacten te plaatsen.

  Groepenkast vervangen of uitbreiden?

  Vergelijk vrijblijvend offertes van erkende elektriciens uit uw regio en bespaar op de kosten!

  Vrijblijvende offertes >

  Domotica installatie

  aanleggen domotica
  Het woord domotica is een samentrekking van het woord domus (huis) en telematica (toegepaste wetenschap). De term staat dan ook voor het automatiseren van processen in en om huis. Voorbeelden van woononderdelen die door domotica geautomatiseerd kunnen worden zijn de verlichting, ventilatie, verwarming, zonwering en diverse audiosystemen. Wilt u weten wat de opties zijn voor domotica bij u thuis in Arnhem? Wij informeren u graag.

  Meterkast vervangen

  meterkast vervangen
  Bent u aan het verbouwen, of komt er anderzijds een grote wijziging in het elektriciteitsnetwerk? Dan kan het verstandig zijn om de meterkast te vervangen. U moet er rekening mee houden dat alle stroom vanuit de meterkast verspreid wordt. Hoe verder deze kast zich bevindt van bepaalde onderdelen, hoe langer het duurt, of hoe lastiger het is om kabels door te trekken. Vraag altijd een elektricien van een elektrotechnisch installatiebedrijf om de meterkast te vernieuwen of herstellen.

  Aardlekschakelaar vervangen

  Aardlekschakelaar vervangen
  Een aardlekschakelaar is een schakelaar in de meterkast die meet hoeveel stroom er in huis lekt. Wanneer de lekstroom hoger is dan 30 milliampere, dan zal de aardlekschakelaar de elektra uitschakelen. Zo wordt kortsluiting en eventuele elektrocutie voorkomen. Om zeker te weten dat de aardlekschakelaar zijn werk doet, kunt u deze jaarlijks controleren met behulp van een knop op de schakelaar zelf. Schakelt deze de elektra niet uit? Dan is een nieuwe schakelaar nodig.

  Extra groep aanleggen

  nieuwe groep aansluiten meterkast Arnhem
  Een elektrische kookplaat, droger of vaatwasser vraagt veel van uw elektriciteitsnetwerk. Om te voorkomen dat een groep overbelast raakt en een storing veroorzaakt, is het verstandig om een krachtstroom aansluiting of een extra groep in uw meterkast aan te laten leggen. Voor een erkend elektricien uit ons landelijk dekkend netwerk is dit een veelvoorkomende klus, die hij snel en vakkundig voor u uitvoert.

  Meterkast verplaatsen

  verplaatsen meterkast Arnhem
  Door uw meterkast te verplaatsen naar een andere ruimte in woning ontstaat meer ruimte in uw hal. Verplaatsen kan bijvoorbeeld naar de hal of berging. Schakel voor deze klus wel altijd een erkend elektrotechnisch bedrijf in. Zij hebben ervaring met deze klussen en kunnen u tevens helpen om toestemming voor de verplaatsing aan te vragen bij uw netwerkbeheerders.

  Verlichting aansluiten

  elektricien verlichting
  Aansluiten van verlichting is niet altijd iets wat u zelf gemakkelijk kunt doen. Het aansluiten van een lamp aan het plafond lukt de meeste mensen nog wel. Maar het aanbrengen van spotjes in een plafond is al een stuk lastiger. Twijfel nooit om voor een dergelijke klus een erkend elektricien in te schakelen. Hij neemt u alle zorg uithanden en zorgt ervoor dat alles veilig aangelegd wordt.

  Elektriciteit buiten aanleggen

  Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Arnhem de vraag of het mogelijk is om buiten sfeerverlichting te plaatsen, of meerdere buitenstopcontacten te installeren. Stopcontacten die aan de buitenzijde van het huis zitten kunnen zeer handig zijn. U hoeft op deze manier niet meer te werken met verlengsnoeren, en ook buitenlampen langs het tuinpad zijn eenvoudiger te plaatsen. De installatie van een buitenstopcontact heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Hebt u geen ervaring met het werken met elektra? Schakel dan een elektricien in om problemen als schokken en kortsluiting te voorkomen. Voor het plaatsen van een buitenstopcontact geldt het volgende stappenplan:

  • Stap 1: Trek een stroomkabel vanaf de meterkast door naar buiten. Boor hiervoor een gat in de muur waar u de wandcontactdoos wilt plaatsen.
  • Stap 2: Monteer de wandcontactdoos vlak boven het boorgat, en verbind de stroomdraden hieraan.
  • Stap 3: Kies voor producten die waterbestendig zijn voor een goede veiligheid..
  • Stap 4: Bevestig daarna het stopcontact. Wij adviseren om dit minimaal 25 centimeter boven de grond te doen, op een watervrije plek.
  • Stap 5: Sluit het stopcontact op de wanddoos aan door middel van een ondergrondse of bovengrondse kabel.
  • Stap 6: Een ondergrondse kabel moet ongeveer op 60 centimeter diepte gegraven worden.

  Op zoek naar een erkende elektricien met verstand van zaken?

  Vul het offerteformulier in en kom in contact met erkende elektriciens uit Arnhem.

  Gratis offertes aanvragen

  Stopcontact in de badkamer

  Voor stopcontact in de badkamer gelden verschillende regels, afhankelijk van de aanwezigheid van een aardlekschakelaar. In woningen waar geen dergelijke schakelaar is, wordt elektra in de badkamer feitelijk verboden. Enkel een scheerstopcontact en een wasmachine trekschakelaar zijn in dit geval mogelijk. Voor badkamers in woningen zonder aardlekschakelaar is het tevens een optie om zwakstroomverlichting te plaatsen. Dit is echter enkel mogelijk wanneer de transformator zich buiten de badkamer bevindt. Woont u in een woning in Arnhem die wel een aardlekschakelaar heeft? Dan zijn er een aantal zones waar u rekening mee moet houden tijdens de installatie van elektrische onderdelen.

  • Zone 0. Dit is de zone waar alleen apparaten die tegen onderdompeling kunnen zijn toegestaan. Het gaat dan om de badkuip en de douchecabine. Toegestane producten hebben een IPX7 code.
  • Zone 1. Dit is het gebied dat zich 2.60 meter boven de badkuip of douchebak bevindt. Artikelen voor in deze ruimte zijn bestand tegen waterstralen en hebben IPX5 code.
  • Zone 2. De zone ‘binnen handbereik’. Het gaat dan om alles binnen 60 centimeter afstand van het bad of de douche. Toegestane producten moeten tegen waterdruppels kunnen, en dragen de IPX4 code. Buiten deze zone zijn 220 Volt aansluitingen toegestaan.

  Krachtstroom aanleggen

  Er komen steeds meer producten op de markt waarbij krachtstroom noodzakelijk is. Krachtstroom is een stroomsoort waarbij meer elektriciteit in één keer naar een product wordt geleid. Het werkt hetzelfde als de standaard stroom, maar maakt gebruik van drie spanningsdraden in plaats van één. Dit maakt het werken met krachtstroom ook een stuk gevaarlijk dan met standaard elektriciteit. De krachtstroom kan over het algemeen dan ook alleen maar worden geïnstalleerd door een erkend specialist van een elektrotechnisch installatiebedrijf. Deze zorgt ervoor dat de krachtstroom vanuit de meterkast wordt doorgetrokken naar de juiste plek in de woning. Met de hulp van een elektricien weet u zeker dat de klus snel en vakkundig zal worden uitgevoerd, en is geen risico op schokken of een stroomstoring. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Aarzel dan niet om vandaag nog ons offerteformulier in te vullen. Wij zullen u met alle plezier een overzicht geven van de prijzen. Producten die op basis van krachtstroom werken zijn onder andere: elektrische kookplaten, sauna’s, ovens, jacuzzi’s en warmtepompen.

  keuren elektriciteit door elektricien

  Keuring elektrische installatie

  Door de elektrische installaties in uw bedrijf regelmatig te laten controleren, voorkomt u vervelende problemen. Een brandverzekering verlangt meestal dat er een recent keuringsrapport aanwezig is. Alleen dan wordt eventuele brandschade volledig uitgekeerd. Aangeraden wordt minimaal 1x per jaar de installaties in uw bedrijf te laten controleren door een gespecialiseerd elektronische bedrijf. Op basis van metingen en visuele controles wordt gecontroleerd of uw installaties aan de NEN1010 en NEN 13140 normen voldoen. Na de inspectie stellen zij een keuringsrapport op die naar uw verzekering kunt sturen. Op deze manier voorkomt u problemen met u verzekering en kunt u de veiligheid van uw werknemers blijven garanderen. Lees alles over keuringen op de website van Euronorm.

  gratis offertes ontvangen

  Voor particulieren én bedrijven

  De elektriciens uit ons netwerk die in Arnhem actief zijn, voeren bij particulieren diverse klussen uit. Het plaatsen van een aardlekschakelaar, het toevoegen van extra groepen en het aanbrengen van extra stopcontacten zijn veelvoorkomende klussen. Maar ook voor het aanleggen van tuinverlichting of een systeem dat automatisch de verlichting in en om het huis regelt, wordt regelmatig hun hulp ingeroepen. Bij bedrijven in Arnhem en omgeving leggen erkende elektrotechnische installateurs vooral alarminstallaties en datanetwerken aan. Het onderhouden van krachtstroom installaties blijft daarnaast ook een veelvoorkomende klus. De kennis en ervaring van de elektrotechnische installatiebedrijven uit ons netwerk wordt daarvoor veelvuldig ingeschakeld.

  Waarom erkend elektricien inschakelen?

  Een erkend elektrotechnisch installatiebedrijf voorkomt levensgevaarlijke situaties door onjuist aangelegde elektra. Erkende elektriciens leveren hun werk daarnaast altijd af volgens de landelijk gestelde normen. Andere voordelen van een erkend elektricien zijn:

  • Certificatie
  • Goed verzekerd
  • Scholing
  • Adequaat gereedschap
  • Veiligheid

  Elektricien in Arnhem nodig? Gratis offertes!

  Heeft u vragen over de kosten voor de installatie van tuinverlichting? Of heeft u vragen over het oplossen van een stroomstoring? Vul dan het offerteformulier in en geef uw vragen en wensen door. Wij helpen u verder door uw aanvraag door te zetten naar elektriciens in uw omgeving. Zij zullen spoedig contact met u zoeken en uw vragen beantwoorden. Wilt u liever gelijk een offerte ontvangen? Geef dit aan het formulier en de experts in ons netwerk zullen u vrijblijvend een offerte opsturen. Beoordeel zelf de offertes, profiteer op van scherpe prijzen en bespaar zo op de kosten.