Elektricien Utrecht – 24/7 storing service

Elektricien Utrecht

Wilt u nieuwe elektra in uw huis installeren? Ga voor de beste kwaliteit en een hoge veiligheid en schakel een elektricien uit Utrecht in voor de installatie. Ook voor het installeren van een groepenkast, het aanleggen van een aardlekschakelaar, nieuwe groep in de meterkast of de aansluiting van verlichting. Een erkend elektricien uit ons netwerk staat voor u klaar. Een elektricien waarborgt te allen tijde de veiligheid en zorgt voor een snelle en vakkundige afhandeling.

Via 085 500 9986 komt u rechtstreeks in verbinding met een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf. Of vul het offerteformulier in. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen. Bel direct naar 085 500 9986 bij een storing!

24/7 hulp bij een stroomstoring

Last van een stroomstoring? Via de spoedservice staat er 24 uur per dag, 7 dagen per week een elektricien met spoed voor u klaar om de storing te verhelpen. Bel naar 085 500 9986 om direct in contact te komen met een medewerker. Een stroomstoring wilt u snel laten oplossen. Een elektricien in de buurt zorgt voor een snelle detectie van de storing en reparatie.

Wat doet een elektricien?

Een elektricien houdt zich bezig met alles rondom elektriciteit. Denk hierbij aan het aansluiten van nieuwe bedrading, het aansluiten van elektrische apparaten en het monteren van een meterkast. Schakel ook voor regelmatig onderhoud een elektricien uit Utrecht in. Daarnaast legt een vakman moeiteloos een nieuwe aardlekschakelaar aan en verhelpt snel een storing. Heeft u last van een stroomstoring? Een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf achterhaalt snel de oorzaak en repareert het probleem voor u. Een elektricien zorgt daarnaast voor het aansluiten van nieuwe verlichting, schakelaars en stopcontacten. Te allen tijde denkt een elektricien om de veiligheid bij het werken met elektriciteit. Een elektricien voor:

 • het aanleggen van nieuwe bedrading;
 • het vervangen of verplaatsen van een meterkast;
 • het toevoegen en instellen van een groep;
 • het verhelpen en repareren van problemen;
 • het aansluiten van verlichting.

Navigeer op deze pagina naar:

Stroomstoring | Elektra aanleggen | Groepenkast | Verlichting | Data & telecommunicatie

Gratis offerte aanvragencontact met elektricien Koldijkbv

Elektricien voor onderhoud of reparatie

Voor het behoud en de kwaliteit van elektra in uw woning in Utrecht is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen. Laat bijvoorbeeld u aardlekschakelaar eens per 10 jaar controleren en test zelf de aardlekschakelaar 2 keer per jaar met het testknopje. Uw elektrische installatie vergt verder geen groot onderhoud. Houdt elektrische apparaten schoon van stof en vuil en zorg dat er nergens water bij kan komen. Werkt een elektrisch apparaat niet goed? Ontstaat er kortsluiting? Schakel een elektricien uit Utrecht in voor een reparatie. De vakman detecteert snel het probleem en begint vaak direct aan de reparatie.

Elektra renoveren

Wilt u uw elektra vernieuwen? Door alle elektriciteit of gedeeltes ervan te renoveren verhoogt u de kwaliteit en verlengt u de levensduur. Het vernieuwen is voornamelijk interessant voor woningen uit Utrecht waarbij het elektriciteitsnetwerk sterk verouderd is of niet meer goed werkt. Heeft u te weinig stopcontacten of te weinig groepen in de groepenkast? Met de huidige hoeveelheid elektrische apparaten zijn een paar extra stopcontacten geen overbodige luxe. Door de bedrading te vernieuwen kunt u extra groepen toevoegen aan de meterkast, extra schakelaars en contacten aan te leggen en uw bedrading te verleggen.

Elektra aanleggen

Elektriciteit leggen is een klus voor een vakman. Het is van groot belang dat dit op de juiste manier aangelegd wordt. U wilt natuurlijk een veilig huis en geen problemen met elektriciteit door een onjuiste installatie.

Voor het leggen van elektra gebruikt een elektricien uit Utrecht diverse soorten kabels. Het soort kabel dat hij gebruikt is voornamelijk afhankelijk van het toekomstige gebruik. Voorbeelden zijn een grondkabel, huishoudsnoer of buitenkabel. Een specialist legt de kabel aan, werkt ze in de muur of met kabelgoten weg en zorgt voor een goede aansluiting.

Installatie van datanetwerken

Tegenwoordig doen bedrijven vrijwel alle zaken met behulp van internet. Of het nu gaat om klantcontact, de geldtransacties of iets anders, het internet is niet meer uit onze samenleving weg te denken. Hoewel het internet veel voordelen met zich meebrengt, bestaat er ook een groter risico. Zodra de datanetwerken wegvallen, is er weinig meer mogelijk. Daarom is het belangrijk dat een bedrijfseigenaar zorgt voor de juiste installatie van elk netwerk. Bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Utrecht kan men niet alleen uw datanetwerken vakkundig installeren, ook de installatie van een beveiliging- of airconditioningnetwerk is bij ons in uitstekende handen. Wij helpen u graag verder.

Aantrekkelijke tarieven, heldere voorwaarden

Wie ervoor kiest een elektricien van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen voor het plaatsen van extra stopcontacten, het verhelpen van een storing of de installatie van een groepenkast, profiteert gegarandeerd van aantrekkelijke tarieven. Wij garanderen daarnaast dat u altijd precies weet waar u bij ons aan toe bent. Zo krijgt u niet opeens bijkomende kosten, en zal onze elektricien altijd precies uitleggen wat er moet gebeuren, en hoe lang de klus ongeveer zal duren. Tot slot garanderen wij dat u bij ons altijd profiteert van een hoge kwaliteit werk. Elke elektricien heeft een ruime ervaring, en rondt het werk altijd in korte tijd af.

Werkgebied Utrecht

Wat te doen bij stroomuitval?

Soms valt de stroom onverwacht voor een korte of een lange tijd uit. Bij stroomuitval is het belangrijk dat u een aantal stappen volgt. Onderzoek eerst of het gaat om een interne of een externe oorzaak van de stroomuitval. Bij een externe oorzaak hebben uw buren ook geen stroom. Bij een interne oorzaak bent u de enige met een probleem. Een externe oorzaak van de stroomuitval is niet door een elektricien te verhelpen. Meldt de storing via 0800-9009 en wacht verder bericht van uw netbeheerder af. Is er sprake van een interne storing? Bel dan direct naar 085 500 9986 om in contact te komen met een erkend elektricien uit Utrecht. Open uw koelkast en vriezer zo min mogelijk om te zorgen dat ze koud blijven en haal spanningsgevoelige apparaten uit het stopcontact.

 • Stap 1: Is er sprake van een interne of externe oorzaak?
 • Stap 2: Zijn alle schakelaars in de meterkast ingeschakeld? Hebben uw muren ook geen stroom? Dan hebben we het over een externe storing. Bel naar het Nationaal Storingsnummer (0800-9009) om de storing te melden.
 • Stap 3: Staat de aardlekschakelaar of één van de andere schakelaars naar beneden en is het niet mogelijk om deze terug te zetten? Dan heeft u een interne stroomstoring. Bel naar 085 500 9986 voor een elektricien van een erkend installatiebedrijf om de storing te repareren.
 • Stap 4: Haal de spanningsgevoelige apparaten uit het stopcontact. Er ontstaat soms een piek in de stroomvoorziening als de stroom na de stroomuitval weer wordt aangesloten. Niet alle apparaten reageren goed op deze stroompiek.

Hulp bij stroomstoring

Het is niet altijd eenvoudig om de oorzaak van een stroomstoring snel te vinden. Daarnaast is het oplossen van een storing niet iets wat u zomaar eigenhandig moet aanpakken. Gelukkig heeft een elektricien hier veel ervaring mee. Een stroomstoring ontstaat door overbelasting of door kortsluiting. Daarnaast ligt het probleem soms in de bekabeling. Een elektricien uit Utrecht detecteert de locatie snel en begint direct aan de reparatie. Een stroomstoring wilt u uiteraard snel laten verhelpen. Een elektricien helpt u graag!

Elektricien met spoed nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verhelpen van een storing? Of zoekt u een expert van een elektrotechnisch installatiebedrijf? Bij een stroomstoring of kortsluiting is het verstandig om zo snel mogelijk een elektricien uit Utrecht in te schakelen. Niet alleen is een storing erg vervelend, het kan ook gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan etenswaren die u weg moet gooien door een niet werkende koelkast. Neem direct contact op via het offerteformulier of bel naar 085 500 9986 om rechtstreeks in contact te komen met een elektricien.

Last van een stroomstoring of kortsluiting?

Laat het probleem snel oplossen door een elektricien. Bel naar 085 500 9986!

Bel: 085 500 9986

Full service installatie

Elektrotechnisch installatiebedrijf uit Utrecht
Wie een nieuw bedrijf opstart, of kiest voor een geautomatiseerd beveiligingssysteem bij zijn woning in Utrecht, moet vaak veel elektra laten vervangen of aansluiten. Het is mogelijk om hiervoor een elektricien in te zetten.

Een elektrotechnisch installatiebedrijf biedt daarom een full service installatiepakket aan. Bij de full service installatie geeft u gewoon aan wat u geïnstalleerd wilt hebben.

Domotica installatie

Domotica
Binnen de wereld van de elektriciteit vinden zich steeds weer nieuwe ontwikkelingen plaats. Eén van deze ontwikkelingen is het ontstaan van volledig geautomatiseerde systemen. Deze automatiseringsystemen worden ook wel aangeduid met de term domotica. Denk bij domotica bijvoorbeeld aan op afstand bediende zonwering en verlichting, een geautomatiseerde thermostaat of een geluidssysteem dat is aangesloten op de tablet. De installatie van domotica is ingewikkeld en kostbaar, maar levert ook een groot gebruiksgemak op.

Groepenkast

Groepenkast in Utrecht
Onder de klanten van vrijwel elk elektrotechnisch installatiebedrijf in Utrecht bestaat er vaak enige verwarring rondom de begrippen groepenkast en meterkast. Menig klant denkt namelijk dat een groepenkast en meterkast hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval: een groepenkast maakt deel uit van de meterkast, omdat het de stroom van de meterkast verder door de woning verdeelt. Hoe meer elektrische apparaten u in huis hebt, hoe meer groepenkasten in uw meterkast.

Extra groep aanleggen

Extra groep in Utrecht aanleggen
We zien dat er steeds meer elektrische apparaten gebruikt worden in huis. Te weinig groepen in de groepenkast is daarom ook een veelvoorkomend probleem. Laat een elektricien uit Utrecht een extra groep of aardlekschakelaar installeren in de groepenkast. Met een extra groep verdeelt u de elektrische apparaten beter over de groepenkast. Dit voorkomt storing en andere problemen. De elektricien zorgt er daarnaast voor dat alles op de juiste manier verdeeld is over de groepenkast.

Meterkast vervangen

Meterkast in Utrecht vervangen
Wij spraken eerder al over het verschil tussen een groepenkast en meterkast. Naast het plaatsen van een extra groepenkast kunt u een elektricien inschakelen voor de vervanging van de meterkast. De installatie van een nieuwe meterkast is noodzakelijk op het moment dat het elektrische systeem bij u thuis verandert, of als er een gebrek aan ruimte is voor de uitbreiding van de meterkast. Voor de vervanging van de meterkast is altijd de hulp van een elektricien uit Utrecht nodig.

Meterkast verplaatsen

Meterkast verplaatsen
Gaat u uw woning in Utrecht verbouwen en staat de meterkast niet meer op de juiste plek? Of is de meterkast te klein geworden en is er niet genoeg ruimte om de meterkast uit te breiden? U verwacht het misschien niet, maar het is zeer goed mogelijk om uw meterkast te laten verplaatsen. Schakel hiervoor een elektricien in, want het verplaatsen vereist veel vakkennis. Een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf zorgt voor een perfecte verplaatsing.

Nieuwe elektra of groep in uw meterkast laten aanleggen?

Schakel een elektricien in voor het beste resultaat. Bel naar 085 500 9986 of vul het formulier in.

Vrijblijvende offerte

Data & telecommunicatie

Data & telecommunicatie installatie
Zoals hierboven al aangegeven is het voor menig bedrijf van groot belang dat het datanetwerk op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Treedt er ondanks een professionele installatie toch een storing op in het systeem, of vreest u voor kortsluiting? Stel u dan spoedig in verbinding met een elektrotechnisch installatiebedrijf via 085 500 9986.

Zo voorkomt u dat de problemen erger worden. Het herstellen van een stroomstoring in een eerste stadium neemt nog weinig tijd in beslag.

Aardlekschakelaar vervangen

Aardlekschakelaar vervangen in Utrecht
Hoewel niet elke woning een aardlekschakelaar heeft, is het een belangrijk onderdeel van het gehele model. Een aardlekschakelaar biedt bescherming tegen onder meer elektrocutie, stroomstoring en andere problemen. Als u de oude aardlekschakelaar wilt vernieuwen, dan is het mogelijk om de aardlekschakelaar aan te sluiten op de locatie van de oude. De installatie van een nieuwe aardlekschakelaar is tevens een optie bij een elektrotechnisch installatiebedrijf in Utrecht. Hiervoor bestaan verschillende vrije modules in vrijwel alle meterkasten. Laat een aardlekschakelaar altijd installeren door een erkend installateur.

Stopcontacten plaatsen

stopcontacten in Utrecht plaatsen
Het plaatsen van nieuwe stopcontacten is een klus waarvoor u niet per se de hulp van een erkend elektricien nodig. Het is een optie om zelf dit werk uit te voeren. Voor het plaatsen van stopcontact moet u echter wel enige ervaring in het werken met elektriciteit hebben. Zo is het bijvoorbeeld handig als u weet hoe u stroomdraden door moet trekken, en hoe u stroomdraden splitst. Bent u niet heel vaardig in het werken met elektra? Laat de klus dan over aan een elektricien uit Utrecht.

Kortsluiting? Bel: 085 500 9986

24/7 storing service in Utrecht
Wanneer u niet op tijd een extra groepenkast installeert, dan is de kans op kortsluiting zeer groot. Ook versleten elektriciteitsdraden en oude elektriciteit verhogen de kans op storing. Kortsluiting is zeer gevaarlijk, en kan leiden tot onder meer brand en stroomschokken. Is er storing ontstaan bij u thuis? Bel dan direct naar 085 500 9986 om een medewerker van een installatiebedrijf te spreken. Een elektricien staat dan spoedig bij u op de stoep om de storing te verhelpen.

Verlichting aansluiten

verlichting aansluiten
Heeft u een mooie nieuwe lamp gekocht, maar geen idee hoe u deze moet aansluiten? Een elektricien van een installatiebedrijf uit Utrecht is u graag van dienst. De elektricien legt eerst kabels naar de plaats van de verlichting en sluit daarna de lamp aan.

Het aansluiten van een lamp gaat via een kroonsteentje. Eventuele bedrading is eenvoudig weg te werken achter een kabelgoot of in de muur.

Tuinverlichting

Tuinverlichting in Utrecht aanleggen
Beschikt u over een grote tuin, maar kunt u hier ’s avonds nooit zitten omdat het te donker is? Overweeg dan om tuinverlichting te plaatsen. Er bestaan vele soorten tuinverlichting, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo kunt u kiezen voor sfeerverlichting langs de tuinpaden. Dergelijke kleine lampjes kosten weinig stroom, maar bieden een hoog wooncomfort. Daarnaast bestaat er tuinverlichting die het mogelijk maakt om ’s avonds in de tuin te kunnen lezen.

Nieuwe verlichting voor uw woning in Utrecht?

Een elektricien helpt u graag. Vul het offerteformulier in!

Offerte aanvragen
Bel 085 500 9986
elektriciteit buiten aanleggen in Utrecht

Elektriciteit buiten aanleggen

Het plaatsen van tuinverlichting is een klus die relatief eenvoudig is, wat betekent dat u die zonder de hulp van een elektricien mag uitvoeren. Wel moet u er rekening mee houden dat het werken met elektriciteit altijd enige risico’s met zich meebrengt. Onder meer de kans op een stroomstoring is aanwezig. Om zeker te zijn van een veilige plaatsing, adviseren wij dan ook altijd de inzet van een erkend vakman. Wilt u toch zelf aan de slag met de tuinverlichting? Volg dan onderstaande stappen:

Stap 1. Start met de plaatsing van een stopcontact voor buiten.
Stap 2. Het stopcontact moet geaard zijn, en minimaal een meter boven de grond zitten.
Stap 3. Sluit op het stopcontact vervolgens een grondkapel aan.
Stap 4. Trek de grondkabel door de hele tuin, en leg een lus op de plek van de lampen.
Stap 5. Prepareer daarna de lampen; boor gaten in de lampplaten voor de bevestiging.
Stap 6. Sluit de lampen aan volgens de gebruiksaanwijzing. Hou er rekening mee dat er voldoende ruimte bij de grondkabel overblijft: de kabel mag niet strak komen te staan.
Stap 7. Controleer of alles veilig en beschermd is: leg geen bedrading bloot in de grond.
Stap 8. Probeer met één lamp of het stopcontact werkt, en sluit vervolgens de rest aan.

Stopcontact in de badkamer

Naast stopcontacten in de woonkamer, slaapkamers en keuken, is het toch ook prettig om een stopcontact in de badkamer te hebben. Onder meer voor het scheren en föhnen is een extra stopcontact handig, maar ook voor het opladen van elektrische tandenborstel is het handig. Voorde plaatsing van stopcontacten in de badkamer gelden twee opties: stopcontacten zonder of met een aardlekschakelaar. Zonder deze schakelaar is er maar weinig mogelijk: u mag dan enkel een scheerstopcontact installeren, die over minder dan 60 volt beschikt. Heeft de woning wel een aardlekbeveiliging? Dan gelden de volgende regels voor in de badkamer:

 • In zone 0, de directe omgeving van het bad en de douchebak, mag u geen lampen of stopcontacten plaatsen.
 • In zone 1, de ruimte boven het bad en de douchekop, is het toegestaan een lamp te plaatsen in de beschermingsklasse IPX5.
 • In zone 2, de afstand van 0 tot 60cm naast het bad of de douchecabine, mag ook apparatuur met een lagere beschermingsklasse worden geplaatst.
 • In zone 3, de ruimte tot 3 meter van het water, mag u wel schakelaars en stopcontacten plaatsen. Deze moeten dan wel geaard zijn.

Krachtstroom aanleggen

Van een aantal van onze klanten uit Utrecht krijgen wij bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf nog wel eens de vraag wat het verschil is tussen stroom en krachtstroom, en of het voor hen wenselijk is om krachtstroom te installeren. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig: krachtstroom is alleen wenselijk op het moment dat u apparatuur met industriële doeleinden wil gebruiken. Dergelijke apparatuur werkt op een hogere spanning dan 230 volt, wat betekent dat hiervoor een 3-fasen aansluiting nodig is. Deze 3-fasen sluiting bestaat uit 3 aansluitingen van 25 Ampère. Achter al deze aansluitingen zit 230 Volt. Hierdoor is biedt het voldoende stroom voor grotere apparaten.

Krachtstroom in particuliere woningen

Hoewel krachtstroom met name bij de zware industrie wordt gebruikt, zijn er steeds meer nieuwbouwwoningen waarbij de aannemer ook kiest voor een 3-fasen aansluiting. Dit komt doordat er steeds vaker gekookt wordt op elektrische kookplaten. Een dergelijke kookplaat an sich vraagt niet teveel stroom van een 1-fase aansluiting, maar wanneer men de kookplaat combineert met een sauna of een elektronische warmtepomp, dan is het mogelijk dat het 1-fase model overvraagd wordt. Dit vergroot dan weer de kans op een stroomstoring of andere problemen.

Waarom elektricien inschakelen?

Met elektriciteit is het belangrijk om zorgvuldig te werken. Een elektricien van een elektrotechnisch installatiebedrijf zorgt er voor dat de veiligheid gewaarborgd en houdt zich aan strenge veiligheidsregels. Dit belangrijk tijdens de werkzaamheden, maar ook als u de elektra later gebruikt. Daarnaast heeft de vakman veel ervaring en vakkennis. Een aardlekschakelaar of nieuwe bedrading is geen probleem! Ga ook voor een snel en vakkundig resultaat. Voordelen van een elektricien:

 • Veiligheid wordt gewaarborgd.
 • U hoeft geen gereedschap aan te schaffen.
 • U krijgt deskundig advies en wordt vakkundig geholpen.

Direct contact: 085 500 9986

Bent u benieuwd naar de opties voor het aanleggen van een extra groepenkast of aardlekschakelaar? Wilt u weten welke kosten er zitten aan het verplaatsen van een meterkast? Of heeft u een vraag over het verhelpen van een storing?

Vul dat het offerteformulier. U ontvangt zo snel mogelijk een gratis en geheel vrijblijvende offerte op maat.

Wilt u liever direct een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Utrecht spreken? Bel dan naar 085 500 9986. Zeker in het geval van een stroomstoring of kortsluiting is direct contact verstandig.