Elektricien Utrecht - Koldijk

Elektricien Utrecht

Doordat in de huidige maatschappij een leven zonder elektriciteit bijna niet meer voor te stellen is, wordt het werk van de elektricien steeds belangrijker. Een ervaren elektricien kan u helpen bij de installatie van datanetwerken, stopcontacten en tuinverlichting. Maar is u tevens van dienst bij het oplossen van een stroomstoring door kortsluiting, of het achterhalen van de oorzaak van een ander soort storing. Wilt u een volledig nieuwe meterkast laten plaatsen bij uw bedrijfspand in Utrecht? Neem dan contact op met ons elektrotechnisch installatiebedrijf via het contactformulier. Geef uw vragen of wensen nauwkeurig aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig, of sturen u desgewenst een vrijblijvende offerte toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Vergelijk diverse offertes


Gelieve dit veld leeg te laten.

Elektricien Utrecht – Problemen met uw elektriciteit?

Neem contact op met de vakspecialisten van Elektrotechnisch installatiebedrijf Koldijk! We verhelpen direct uw stroomstoring, of leggen een nieuwe meterkast aan.

Installatie van netwerken

Een elektricien heeft kennis van vele soorten elektronica, en de systemen die daarop betrekking hebben. De meest lastige klus voor medewerkers van een elektrotechnisch installatiebedrijf is het aansluiten van een volledig datanetwerk. Doordat ongeveer de volledige zakelijke communicatie via internet gaat, dient dit internet snel en adequaat te werken, zelfs met back-up als er een plotselinge storing ontstaat. De specialisten van ons elektrotechnisch installatiebedrijf zijn u met alle plezier van dienst, en kunnen u tevens helpen bij het aanleggen van een groepenkast, het plaatsen van beveiligingssystemen en het installeren van airco’s. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden en kosten voor de diensten van een elektricien uit Utrecht.

Onderhoud en elektrotechnische installatie

Wanneer er eenmaal een elektronisch systeem is aangelegd, dan dient u deze te onderhouden om zo een optimale werking te kunnen garanderen. Het onderhoud aan dergelijk installaties is niet eenvoudig, en kan daarom het beste door een ervaren elektricien worden uitgevoerd. Het onderhoud bestaat onder andere uit een regelmatige check op storing of beschadigingen, en uit de werking van het back-up plan. Daarnaast zal een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf periodiek de bedrading controleren op slijtage of eventuele waterschade. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor installatie en onderhoudswerkzaamheden? Vul het contactformulier en wij informeren u met alle plezier.

Aantrekkelijke tarieven, heldere voorwaarden

Als u een elektricien uit Utrecht inschakelt via ons netwerk, dan bent u verzekerd van aantrekkelijke tarieven en heldere voorwaarden. Zo maken wij alleen gebruik van de diensten van uitstekend gediplomeerde vakmannen. Daarnaast hebt u bij ons nooit plotseling hogere kosten, of een langere werkperiode. Doordat onze specialisten werken met geavanceerde technieken kunnen wij u bovendien lage prijzen garanderen. Hebt u tips ter verbetering van onze service? Laat het ons dan weten, uw tevredenheid staat bij ons voorop!

Direct contact

Bent u op zoek naar een erkend elektricien in Utrecht voor het plaatsen van stopcontacten? Wilt u weten of u een groepenkast in de meterkast dient te vervangen? Of hebt u een vraag over methoden voor het voorkomen van een stroomstoring? Onze medewerkers staan klaar om uw hulpvraag te beantwoorden. Ook voor een acute stroomstoring kunt u bij ons terecht. Via het contactformulier komt u in direct contact met een vakman van een elektrotechnisch installatiebedrijf bij u uit de regio.

Meterkast

Meterkast installatie Utrecht

Stopcontacten plaatsen

Stopcontacten vervangen

Aantrekkelijke tarieven

aantrekkelijke prijsvoorwaarden

Werkgebied Utrecht

Groepenkast vervangen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Utrecht de vraag wat het verschil is tussen een groepenkast en een meterkast, en of zij een dergelijke groep zelf zouden kunnen vervangen. Ten eerste, het verschil is zeer eenvoudig; groepenkasten maken deel uit van de meterkast. Maar in de meterkast vindt u vaak meer aansluitingen dan alleen die voor de stroomverdeling. Ten tweede, het vervangen van een groep is vrijwel nooit aan de orde. Wel kan het nodig zijn om een extra groep aan te leggen, bijvoorbeeld wanneer u een vaatwasser aansluit.

Stroomstoring verhelpen

Een stroomstoring kan zowel extern als intern veroorzaakt worden. Is een externe factor de oorzaak van de storing? Dan kunt u weinig anders doen dan de stroomstoring te melden via het storingsnummer. Is er intern een reden te vinden voor een stroomstoring door kortsluiting? Probeer dan het exacte apparaat of de juiste aansluiting te vinden waardoor de kortsluiting wordt ingezet. Lukt het niet om dit zelf op te lossen? Vraag dan een elektricien om hulp. Deze kan de stroomstoring binnen korte tijd verhelpen, opdat u snel van een optimaal wooncomfort geniet.

Full service installatie

Elektrotechnisch installatiebedrijf Koldijk

De installatie van elektronische apparaten hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Laat u echter een volledig elektriciteitsnetwerk plaatsen, of bent u bezig met de installatie van een datanetwerk en komt u een probleem tegen? Maak dan gebruik van de full service installatie van ons elektrotechnisch installatiebedrijf. Via deze service installeren wij alle apparaten en netwerken snel en vakkundig tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden.

Data & telecommunicatie

Elektriciteitsnetwerk plaatsen Utrecht

Een goed functionerend datanetwerk is essentieel voor onze huidige communicatiewensen. Voor veel van onze klanten uit Utrecht is het mogelijk om het datanetwerk voor thuis zelf te installeren. Een volledig systeem voor bedrijfspanden is daarentegen een heel ander verhaal. Wilt u voorkomen dat er tijdens het proces kortsluiting ontstaat, of de kans op een storing in de toekomst? Laat dan een erkend elektricien de klus voor u uitvoeren. Deze kan een offerte op maat voor u maken.

Tuinverlichting

Terrasverlichting aanleggen

Wilt u tuinverlichting aansluiten om zo het looppad te verduidelijken, of om het terras bij te lichten? Dan dient u rekening te houden met diverse voorwaarden. Zo dient u gebruik te maken van speciale buiten stopcontacten, en is het bovendien noodzakelijk de tuinverlichting veilig te koppelen aan een groep in de meterkast. Wilt u graag geholpen worden bij het plaatsen van de tuinverlichting? Vraag een elektricien uit Utrecht om hulp.

Groepenkast

Groepenkast uitbreiden Utrecht

Een groepenkast wordt ook wel aangeduid met de term verdeelkast of verdeelinrichting. Via het energiebedrijf komt de stroom het huis binnen in de meterkast, waarin diverse hoofdzekeringen zitten. Via de verdeelkast wordt elektrische energie omgezet in een veilige vorm die verdeeld kan worden over de elektronica in huis of een bedrijfspand. Elk pand heeft minimaal acht groepenkasten, waarop de diverse elektrische apparaten kunnen worden aangesloten.

Kortsluiting?

24/7 stroomstoring service Utrecht

Kortsluiting kan op verschillende manieren ontstaan. De meest gebruikelijke is door een te veel aan apparaten op één stroomgroep. In een dergelijk geval is het voldoende om het laatst aangesloten apparaat uit te schakelen, en de zekering om te zetten. Wordt de storing veroorzaakt door een beschadigde elektriciteitsdraden, dan is het noodzakelijk dat een medewerker van een elektrotechnisch installatiebedrijf bij u langskomt om het probleem te verhelpen.

Stopcontacten plaatsen

Stopcontacten herplaatsen Utrecht

Doordat we steeds meer producten hebben die we moeten opladen voor gebruik, zijn er ook steeds meer stopcontacten in huis nodig. Het plaatsen van stopcontacten is een klus die relatief eenvoudig is, maar die wel enige handigheid vereist. Bent u niet zeker van de geschikte methode voor het installeren van stopcontacten, of hebt u geen behoefte te werken met elektra? Neem dan contact op met een elektricien uit Utrecht. Deze werkt efficiënt en heeft verstand van zaken.

Domotica installatie

Domotica

De term domotica staat voor de elektronische communicatie tussen verschillende elektrische toepassingen in en rond huis, welke het woongemak verhogen. Met behulp van domotica kunt u onder andere zorgtaken, onderhoudstaken en communicatie vergemakkelijken. Voorbeelden van domotica zijn het automatiseren van verwarming, verlichting en ventilatie. Daarnaast kunnen ook alarminstallaties en televisies op een algemeen bedieningspaneel kunnen worden aangesloten.

Meterkast vervangen

Meterkast vervangen Utrecht

Een meterkast hoeft over het algemeen niet vervangen te worden. Wanneer er een nieuwe groepenkast wordt geplaatst kan dit vaak in de bestaande meterkast. Het vervangen van de meterkast is enkel noodzakelijk wanneer u het volledige energienetwerk bij u thuis laat wijzigen, of wanneer er bijvoorbeeld krachtstroom wordt geplaatst. Wij adviseren om voor het aanpassen van de meterkast altijd een elektricien in te schakelen. Deze zal u snel en vakkundig van dienst zijn.

Aardlekschakelaar vervangen

Aardlekschakelaar vervangen Utrecht

Het aanleggen van een aardlekschakelaar is een klus die u eventueel zelf kunt uitvoeren, wanneer er echter brand ontstaat door onkunde, of als u op een andere manier het elektriciteitsnetwerk beschadigt. Het is wel belangrijk dat de aardlekschakelaar goed werkt. Wij adviseren daarom om deze regelmatig te testen. Dit kan meestal met een speciaal knopje op de schakelaar. Zet u deze om en valt de stroom niet uit? Dat is vervanging noodzakelijk. Onze specialisten informeren u met alle plezier.

elektricien offertes

Elektriciteit buiten aanleggen

Wilt u graag in de tuin sfeervolle verlichting aanleggen of bent u op zoek naar een manier om het pad naar uw voordeur duidelijker aan te geven? Dan is het plaatsen van een aantal buitenlampen een goede keuze. Het installeren van buitenelektriciteit is een klus die enige ervaring vereist, maar u kunt dit eventueel wel zelf afhandelen. De medewerkers van ons elektrotechnisch installatiebedrijf in Utrecht hebben daarom voor u een kort stappenplan gemaakt.

Stap 1. Maak eerst een ontwerp voor de plaats van de lampen en de bedrading.
Stap 2. Buitenelektriciteit moet gemonteerd worden met materialen die een IP44 code hebben. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen water.
Stap 3. Graaf de grondkabel langs de gewenste lijn op ongeveer 60 centimeter in. Leg de kabel niet strak maar enigszins golvend, hiermee voorkomt u te strak gespannen kabels.
Stap 4. Verbind de buitenverlichting met behulp van bovengrondse kabeldozen en ondergronds kabelmoffen.
Stap 5. Controller of de lampen het doen, voordat u de kabeldozen dichtschroeft.
Stap 6. Geniet van een prettige buitenverlichting.

Bent u begonnen met het aanleggen van de verlichting, maar loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om alsnog contact met ons op te nemen. Wij komen spoedig naar u toe om het werk af te ronden.

Stopcontact in de badkamer

Wanneer u graag een stopcontact in de badkamer wilt laten aanleggen, dan zijn er diverse regels waaraan het contact aan moet voldoen. Specialisten maken onderscheid tussen woningen met en zonder een aardlekschakelaar. Wanneer er geen aardlekschakelaar is, dan gelden er relatief strenge regels. Er mogen in dat geval geen stopcontacten, dimmers of schakelaars in de badkamer hebben. Alleen een beveiligd scheerstopcontact en een wasmachine trekschakelaar zijn toegestaan. Zwakstroom verlichting is in dat geval wel mogelijk. Voor badkamers in woningen met een aardlekschakelaar gelden er andere regels. Deze badkamers worden verdeeld in 3 zones, die staan voor de mate van elektriciteit die mogelijk is.

  • De 0-zone. Hierbinnen vallen de badkuip en de douchebak. Alle elektrische installaties binnen deze zone moeten bestand zijn tegen onderdompeling. Dit wordt aangegeven met een IPX7 code.
  • De 1-zone. Dit is een zone van 2.60 meter boven de douchebak of badkuip. De installaties binnen dit gebied moeten bestand zijn tegen waterstralen en hebben een IPX5 code.
  • De 2-zone. Hierbinnen valt het gebied dat naast de badkuip of douchebak binnen handbereik is: ongeveer 60 centimeter en 2.60 meter hoog. Elektrische zaken moeten tegen waterspetters kunnen, wat wordt aangegeven met een IPX4 code.

Krachtstroom aanleggen

Er komen steeds meer apparaten op de markt die krachtstroom nodig hebben. Krachtstroom is feitelijk gewone stroom, maar dan wordt er meer stroom in één keer doorgegeven aan een apparaat. Krachtstroom werkt op basis van 3 spanningsdraden in plaats van 1 zoals gebruikelijk is. Dit betekent dat er 3 keer zoveel vermogen in één keer kan worden geleverd. Om dit vermogen te genereren is er een speciale krachtstroom aansluiting nodig in huis, en een speciaal stopcontact. Voor het aansluiten van de stroom dient gebruik gemaakt te worden van een perilex stekker. Ook een perilex stopcontact levert een groter vermogen dan een standaard stopcontact. Het aanleggen van de krachtstroom is een taak die u moet overlaten aan een ervaren elektricien. Dit komt doordat de spanning die de krachtstroom met zich meebrengt het risico op gevaren eveneens verhoogt.

Kosten voor het aanleggen

Het laten aanleggen van een krachtstroomnetwerk kost relatief weinig geld. U moet rekening houden met een bedrag tussen de €50,- en €100,- voor het te gebruiken materiaal. Daarbij komt vervolgens het uurtarief van de elektricien. Over het algemeen geldt dat hoe verder de krachtstroombron van uw meterkast af zit, hoe hoger de kosten wordt. Onze elektriciens zijn u met alle plezier van dienst.

Vrijblijvende offerte

Wilt u weten wat u het beste kunt doen als er een extra groepenkast moet worden geïnstalleerd? Hebt u een vraag over de oorzaken van storing in een datanetwerk? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor tuinverlichting? Neem dan contact met ons op via het webformulier en geef hierop uw vragen aan. De medewerkers kunnen u van alle benodigde informatie voorzien. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor een bepaalde klus? Vul dan op het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in. Wij sturen u spoedig een offerte op maat toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Elektricien offerte aanvragen