elektricien Aalsmeer

Elektricien Aalsmeer

Soms heeft u de hulp van een ervaren elektricien uit Aalsmeer nodig. Bij een acute storing bijvoorbeeld. De hulp van een elektrotechnisch installatiebedrijf komt echter ook goed van pas wanneer u een extra stopcontact wilt laten plaatsen, als u tuinverlichting wilt laten aansluiten of wanneer u extra groepen in de groepenkast nodig heeft. Deze, en vele andere klussen met elektra, kunt u zelf niet uitvoeren als u hier geen ervaring mee heeft.

Heeft u geen verstand van elektronica, maar wenst u wel graag extra stopcontacten in huis? Of wilt u een bestaand stopcontact verplaatsen? Last van een stroomstoring? Schakel dan de hulp van een elektrotechnisch installatiebedrijf in. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%.

  Gratis offertes vergelijken

  Navigeer direct naar:

  Spoedklus | Onderhoud en reparatie | Elektra aanleggen | Kosten | Werkzaamheden elektricien

  elektricien spoed Aalsmeer

  Elektricien met spoed nodig?

  Een storing is ontzettend vervelend en moet zo snel mogelijk door een elektrotechnisch installatiebedrijf opgelost worden. Zo kan u zo spoedig mogelijk weer verder met de orde van de dag. Lukt het u niet om de storing zelf te verhelpen? Maak dan gebruik van onze 24 uursservice! Er is 24 uur per dag een elektricien uit Aalsmeer beschikbaar, om u te helpen bij een eventuele storing. Laat een terugbelverzoek achter via het offerteformulier en een vakman belt u met spoed terug. Heeft u geen haast? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes aan. Vergelijk de verschillende prijzen zodat u verzekerd bent van de laagste prijs.

  elektriciens voor onderhoud

  Elektricien voor onderhoud of reparatie

  Vaak worden de medewerkers van een elektrotechnisch installatiebedrijf alleen gezien als mensen die elektra aansluiten, of een stroomstoring verhelpen. Uiteraard maakt het oplossen van een stroomstoring een groot deel uit van de werkzaamheden van een elektricien, maar er zijn nog vele andere taken die zij dagelijks uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van meterkasten of het repareren van elektrische apparaten. Oude bekabeling kan door slijtage grote problemen opleveren. Om kortsluiting te voorkomen kan een elektricien alle bekabeling repareren of zelfs volledig renoveren. Door elektrische apparaten goed te laten onderhouden voorkomt u mogelijke problemen, zoals een storing.


  Elektra aanleggen

  Vaak worden de medewerkers van een elektrotechnisch installatiebedrijf alleen gezien als mensen die elektra aansluiten, of een stroomstoring verhelpen. Uiteraard maakt het oplossen van een stroomstoring een groot deel uit van de werkzaamheden van een elektricien, maar er zijn nog vele andere taken die zij dagelijks uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van meterkasten of het repareren van elektrische apparaten. Oude bekabeling kan door slijtage grote problemen opleveren. Om kortsluiting te voorkomen kan een elektricien alle bekabeling repareren of zelfs volledig renoveren. Door elektrische apparaten goed te laten onderhouden voorkomt u mogelijke problemen, zoals een storing.

  Contact met elektricien Aalsmeer

  Zoekt u een erkend elektricien voor het leggen van een netwerk? Of heeft u vragen over de oorzak van een storing in de groepenkast? Bent u benieuwd hoe u met goed onderhoud een stroomstoring kunt voorkomen? Wij brengen u graag in contact met een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Aalsmeer. Wanneer u ons offerteformulier invult, ontvangt u vrijblijvend en kosteloos tot 6 offertes van bedrijven uit uw regio. Op deze manier krijgt u een duidelijk inzicht in de kosten, zodat u de keuze kunt maken voor een elektrotechnisch installatiebedrijf dat goed bij u past. Laat bij een storing een terugbelverzoek achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk door een elektricien uit Aalsmeer teruggebeld.

  Kosten elektricien

  Veel klanten zijn benieuwd naar de kosten van een elektricien. Het antwoord op deze vraag verschilt echter per situatie, omdat de kosten afhankelijk zijn van diverse factoren. Wel kunnen wij u een indicatie van de prijzen geven. Wilt u bijvoorbeeld een nieuw elektriciteitsnetwerk laten aanleggen? Hiervoor ligt de prijs gemiddeld tussen de €1.550,- tot €2.000,-. Voor het vernieuwen van meterkasten liggen de prijzen ongeveer rond de €490,- tot €660,-. Is er een stroomstoring of heeft u andere werkzaamheden liggen die u wilt laten uitvoeren door een elektricien? Doorgaans rekent de vakman een uurloon van ongeveer €35,- tot €50,-.

  Klus van elektricien? Kosten Omschrijving
  Uurloon €35,- tot €50,- Gemiddeld uurloon van een erkend elektricien.
  Elektriciteit aanleggen €1.550,- tot €2.000,- Elektriciteit aanleggen in een woning.
  Verlichting aanleggen €550,- tot €780,- Verlichting aanleggen in een woning.
  Meterkast vervangen €490,- tot €660,- Een meterkast vervangen.
  Aardlekschakelaar aansluiten €120,- tot €165,- Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
  Stopcontact aanleggen €60,- tot €80,- Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.
  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan de moeilijkheidsgraad van de klus, de gebruikte materialen en eventuele benodigde aanpassingen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

  Uurloon of totaalprijs?

  Voor kleinere klussen wordt er door het elektrotechnisch installatiebedrijf uit Aalsmeer een vast uurtarief gehanteerd. In sommige gevallen is het echter verstandig om vooraf een totaalprijs af te spreken. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om grotere klussen, zoals het plaatsen van een netwerk of het vervangen van meterkasten. Zo weet u vooraf precies wat u moet betalen.

  Storing? Maak gebruik van onze 24 uursservice!

  Vind zo snel mogelijk een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Aalsmeer om de storing te verhelpen.

  Gratis offertes aanvragen


  Wat doet een elektricien?

  Dat een elektricien zich met de elektra in huizen en bedrijven bezighoudt is algemeen bekend. Maar veel klanten weten niet precies welke werkzaamheden een elektricien uitvoert. Een belangrijke taak is het leggen van een nieuw data- of elektriciteitsnetwerk. Maar daarnaast is een elektricien ook inzetbaar voor de installatie van een beveiligingssysteem met domotica of andere installaties. Daarnaast kunnen de vakman ook uw meterkasten onderhouden of repareren en zullen zij alles op alles zetten om een eventuele storing zo spoedig mogelijk te verhelpen. In Aalsmeer zijn dit de meest voorkomende werkzaamheden van een elektricien:

  • Het onderhouden of repareren van bijvoorbeeld meterkasten.
  • Het renoveren van het elektriciteitsnetwerk.
  • Nieuw data- of elektriciteitsnetwerk leggen.

  Installatie van datanetwerken

  In onze huidige samenleving van whatsapp en e-mailcommunicatie is een sterk datanetwerk van levensbelang voor zowel bedrijven als particulieren. De laatste jaren hebben elektriciens uit Aalsmeer zich daarom ook steeds meer toegelegd op de installatie van data- en telecommunicatienetwerken. Het kan ook voorkomen dat er op dit moment al een datanetwerk is, maar dat deze moet worden geoptimaliseerd om uw wensen tegemoet te kunnen komen.

  Een elektricien uit Aalsmeer informeert u graag over de verschillende mogelijkheden en nieuwste technieken, zoals glasvezel. Op deze manier zorgt u ervoor dat u in huis altijd goed bereikbaar bent.

  Stroomstoring verhelpen

  Een stroomstoring kan zowel interne als externe oorzaken hebben. Is de storing het gevolg van externe factoren, dan hoeft u zelf weinig te doen, en dient u te wachten totdat de stroomleverancier de stroomstoring weer heeft opgelost.

  Is de stroomstoring het gevolg van een probleem binnenshuis, dan dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met een elektricien uit Aalsmeer. Deze kan de stroomstoring verhelpen en eventuele beschadigingen repareren.

  Vervangen van de groepenkast

  Er wordt nog regelmatig gevraagd naar het verschil tussen een meter- en een groepenkast. Feitelijk komt het erop neer dat de stroom het huis via de meterkast binnenkomt, waarna het via de groepenkast evenredig wordt verdeeld over de rest van het huis. In een groepenkast worden meerdere groepen aangesloten, waarop meerdere apparaten, lampen of stopcontacten kunnen worden aangesloten. In oudere woningen kan het voorkomen dat de groepenkast niet voldoende is om alle elektrische apparaten te ondersteunen. Als het bijplaatsen van groepen geen optie is, zult u de kast volledig moeten laten vernieuwen. Schakel hiervoor een ervaren elektricien in, op problemen of een stroomstoring te voorkomen.


  Full service installatie

  full service installatie Aalsmeer
  Bij ons elektrotechnisch installatiebedrijf profiteert u altijd van een full service installatie. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat u nooit zelf aan de slag hoeft met het installeren van nieuwe elektronische apparaten. Of het nu gaat om het plaatsen van keukenverlichting of de installatie van een volledig netwerk, onze medewerkers staan altijd voor u klaar in Aalsmeer.

  Data & telecommunicatie

  aanleggen datacommunicatie
  Wanneer u op zoek gaat naar een passend datanetwerk voor uw bedrijf, dan raden wij aan te kijken naar het CAT netwerk. CAT systemen bevatten zowel binnen- als buitenkabels waarmee de elektronica met elkaar wordt verbonden. Onze elektricien zal tijdens het installeren rekening houden met universele aansluitingen. Kies voor een systeem dat bij u past.

  Tuinverlichting

  aanleggen tuinverlichting Aalsmeer
  Door in uw tuin verlichting te monteren kunt u zeer veel verschillende sferen creëren. Kies voor een romantische atmosfeer met behulp van zachte lampen tussen de begroeiing. Hebt u liever wat meer licht in de tuin om bij te kunnen lezen of werken? Neem dan LED lampen. Deze zijn tevens geschikt voor het bijlichten van uw pad naar de voor- of achterdeur.

  Groepenkast

  plaatsen groepenkast
  Wilt u een extra groepenkast voor het aansluiten van meerdere elektronische apparaten in één keer? Of hebt u vragen over de kwaliteit van uw huidige groepen- of meterkast? Een elektricien uit Aalsmeer kan snel en vakkundig kijken naar de opties en helpt u tevens graag bij de uitvoering van de klus. Via het offerteformulier komt u in direct contact met ons.

  Kortsluiting?

  storingsdienst Aalsmeer
  Kortsluiting ontstaat door een overmatig gebruik van de groepenkasten, of door verouderde stroomdraden. In het laatste geval is de beschermlaag van de draad versleten, waardoor de draadjes met elkaar of de omgeving contact maken. Kortsluiting is gemakkelijk op te lossen als u een stop overbelast heeft, in het tweede geval kan een expert het voor u verhelpen.

  Stopcontacten plaatsen

  monteren stopcontact Aalsmeer
  Vaak zult u geen vakman van een elektrotechnisch installatiebedrijf nodig hebben voor het plaatsen van een paar extra stopcontacten. Het is echter wel van belang dat u veilig aan de klus begint en hiervoor de juiste materialen en gereedschappen gebruikt. Onze professionals uit Aalsmeer kunnen u hierover meer informatie geven, of u met raad en daad tijdens de klus bijstaan.

  Ervaren elektricien uit Aalsmeer nodig?

  Kies de beste specialist. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

  Vrijblijvende offertes >

  Domotica installatie

  aanleggen domotica
  De term domotica is een samentrekking van het woord voor Domus (huis) en tica (toegepaste wetenschap). Het woord domotica heeft dan ook betrekking op alles wat in en om huis te maken heeft met de automatisering van processen. U kunt hierbij onder andere denken aan het elektrisch bedienen van de zonwering. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van domotica? Een specialist van ons elektrotechnisch installatiebedrijf helpt u met alle plezier.

  Meterkast vervangen

  vervangen meterkasten Aalsmeer
  Het vervangen van een meterkast is een klus die noodzakelijk is wanneer het netwerk volledig wordt aangepast. Bent u van plan om meerdere groepen te laten plaatsen? Ook dan kan het voordeliger zijn om de gehele meterkast in één keer te laten vernieuwen. Hierbij moet u rekening houden met prijzen tussen de €475,- en €900,- afhankelijk van het soort groepenkast dat er gemonteerd moet worden. Wij informeren u graag.

  Aardlekschakelaar vervangen

  nieuwe aardlekschakelaar Aalsmeer
  Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat u geen schok krijgt wanneer een apparaat onder stroom staat. Een aardlekschakelaar zal de elektriciteit uitschakelen wanneer er meer dan 30milliampère lekstroom optreedt voor. Om te voorkomen dat een aardlekschakelaar zijn werk niet doet is het belangrijk deze regelmatig te testen. Dit kan met behulp van een speciaal knopje op de schakelaar zelf. Laat een elektricien de aardlekschakelaar herstellen wanneer de test niet werk.

  Extra groep aanleggen

  extra groepen aanleggen meterkast Aalsmeer
  In de groepenkast bevinden zich meerdere groepen, waarbij elke groep de stroom voorziet voor meerdere apparaten. Omdat wij allemaal steeds meer en zwaardere elektrische installaties gebruiken, zijn 4 groepen niet langer voldoende. Als de groepenkast een storing veroorzaakt, is het verstandig om een extra groep aan te leggen. Per elke 4 groepen is bovendien één aardlekschakelaar vereist om een stroomstoring te voorkomen. Houd er dus rekening mee dat de elektricien vaak ook een aardlekschakelaar moet bijplaatsen.

  Meterkast verplaatsen

  meterkast verplaatsen
  In oudere woningen komt het nog wel voor dat meterkasten zich in de woonkamer bevinden. Wanneer u wilt gaan verbouwen kan het in sommige situaties noodzakelijk zijn om deze te verplaatsen naar de hal. Helaas is dit niet een klus die eenvoudig kan worden uitgevoerd. Allereerst omdat u niet de eigenaar bent van de aansluiting in de kast: u moet de netbeheerder vooraf om toestemming vragen. Vervolgens mag het verplaatsen enkel gedaan worden door een elektrotechnisch installatiebedrijf.

  Verlichting aansluiten

  verlichting aansluiten
  Het aansluiten van een plafondlamp is iets dat iemand, zonder ervaring, eventueel nog zelf zou kunnen uitvoeren. Belangrijk hiervoor is dat de stroomvoorziening is uitgeschakeld en dat u goed let op een juiste aansluiting van de bedrading. Maar wanneer het gaat om het creëren van een nieuw lichtpunt of zelfs het aansluiten van tuinverlichting is het toch verstandig hiervoor een vakman in te schakelen.

  Elektriciteit buiten aanleggen

  Het leggen van buiten elektriciteit heeft diverse voordelen. Zo is het op deze manier mogelijk om veiliger het gras te maaien, en kunt u tuinverlichting aanleggen. Tuinverlichting heeft zowel een decoratieve als praktische functie: door sensoren toe te voegen werkt het tevens als afschrikmiddel voor inbrekers. Wij adviseren onze klanten uit Aalsmeer over het algemeen om een elektrotechnisch installatiebedrijf in te schakelen voor het installeren van de buitenverlichting. Gaat u liever zelf aan de slag? Houdt dan goed rekening met uw veiligheid en die van uw huisgenoten. Maak gebruik van de volgende tips:

  • Stap 1: Schakel altijd de stroom uit voordat u aan de slag gaat met stroom en elektra.
  • Stap 2: Rol bij het werken met elektrisch gereedschap altijd volledig de kabelhaspel uit. Een opgerold verlengsnoer kan na verloop van tijd gaan smelten.
  • Stap 3: Sluit nooit teveel apparaten aan op één groep of groepenkast. Dit zorgt voor overbelasting en oververhitting.
  • Stap 4: Hebt u geen draadstripper? Vaak kunt u een sneetje in het omhulsel maken en deze vervolgens ombuigen.
  • Stap 5: Maak bij het aanleggen van de tuinverlichting een lus in de stroomkabel om aan te geven waar een lamp moet komen. Deze lus moet ongeveer 1 meter boven de grond uitsteken.

  Landelijk netwerk van ervaren elektriciens.

  Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

  Gratis offertes aanvragen

  Stopcontact in de badkamer

  Bent u de badkamer aan het verbouwen en wilt u graag ook de elektriciteit in deze ruimte onder handen nemen? Dan moet u rekening houden met diverse regels omtrent de elektriciteit. Onze specialisten uit Aalsmeer hebben voor u een aantal van de regels op een rijtje gezet.

  • U mag er geen standaard stopcontacten, schakelaars of dimmers plaatsen.
  • Apparaten van 220 Volt mogen dan ook niet in de badkamer aangesloten worden.
  • Beveiligde scheerstopcontacten en een wasmachine trekschakelaar zijn wel toegestaan.
  • Dergelijke stopcontacten moeten meer dan 2.5 meter boven de grond geplaatst zijn, en minimaal 60 centimeter van een wastafel, douche of bad.
  • Zorg ervoor dat alle verlichting in de ruimte waterdicht is, ook een dubbele isolatie en aarding zijn noodzakelijk.
  • Houdt rekening met de zones: zone 0: alleen producten die bestand zijn tegen onderdompeling (IPX7 code); zone 1: Alle artikelen die bestand zijn tegen waterstralen (IPX5 code) en zone 2: De badkameronderdelen die bestand zijn tegen waterspetters (IPX4 code).
  Wilt u weten welke producten wel en niet in uw badkamer mogen worden geplaatst? Of hebt u hulp nodig van een erkend elektricien uit Aalsmeer? Wij zijn u met alle plezier van dienst.

  Krachtstroom aanleggen

  Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Aalsmeer de vraag wat er precies wordt bedoeld met krachtstroom, en of het mogelijk is om deze zelf aan te leggen. Laten we bij het begin beginnen: krachtstroom is de stroom die nodig is voor het aandrijven van bepaalde grotere apparaten. Voorbeelden zijn jacuzzi’s, sauna’s en bepaalde elektrische kookplaten. De krachtstroom is vergelijkbaar met standaard stroom, behalve dat deze werkt op drie spanningsdraden in plaats van 1. Dit betekent dat het risico op kortsluiting en elektrische schokken met krachtstroom een stuk groter is. Het aansluiten van krachtstroom moet u daarom ook overlaten aan een erkend elektricien. Deze zal de benodigde elektriciteitsdraden aanleggen, en ervoor zorgen dat het bijbehorende Perilex stopcontact op de juiste plaats in uw woning of bedrijfspand komt.

  Is krachtstroom in huis aanwezig?

  Over het algemeen zijn woningen niet gebouwd met het idee dat er krachtstroom in het pand aanwezig moest zijn. Voor de installatie van de krachtstroom moet daarom nauwkeurig te werk worden gegaan. De medewerkers van ons elektrotechnisch installatiebedrijf zijn u hierbij met alle plezier van dienst.

  Met de hulp van één van onze professionals profiteert u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort. Wij helpen u graag verder!

  keuring elektriciteit

  Keuring elektrische installatie

  Voor firma’s is het aan te raden om een elektra keuring uit te laten voeren. Er zijn diverse keuringen die kunnen worden uitgevoerd, waarbij er gecontroleerd wordt op onder andere aanrakingsgevaar van laagspanningsinstallaties en brandgevaar. Twee veel gebruikte elektra keuringen zijn de keuring volgens NTA 8220 en een keuring volgens NEN 3140 en NEN 1010. Hoe vaak u een keuring uit zou moeten laten voeren is onder meer afhankelijk van de leeftijd en kwaliteit van de installatie, de omgevingsomstandigheden. Een elektricien kan u hierover adviseren, zodat u te allen tijde verzekerd bent van een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers. Vind meer informatie op de website van Euronorm over de keuring.

  vrijblijvende offertes aanvragen

  Voor particulieren én bedrijven

  Voor particulieren is het van belang dat het elektra- en datanetwerk naar behoren werkt, maar voor bedrijven is dit minstens zo belangrijk. Wanneer het datanetwerk of elektriciteitsnetwerk niet naar behoren werkt dan heeft dit een negatief effect op de productiviteit: iets wat u natuurlijk wilt voorkomen! Gaat u verhuizen naar een ander kantoorpand en moet het netwerk hier nog aangelegd worden? Of wilt u graag uw datanetwerk optimaliseren? Ook wanneer u de beveiliging door middel van domotica wilt verbeteren helpt een elektricien uit Aalsmeer u verder. Vraag daarom vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar op de kosten.

  Waarom erkend elektricien inschakelen?

  Wanneer u geen ervaring heeft met het installeren van elektronische installaties is het verstandig om een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Aalsmeer in te zetten. Het inschakelen van een elektrotechnisch installatiebedrijf heeft bovendien een aantal belangrijke voordelen:

  • U waarborgt uw eigen veiligheid.
  • U weet zeker dat de elektra veilig en volgens de normen is aangesloten.
  • U bespaart uzelf een hoop tijd, energie en frustraties.
  • U hebt een garantie op het geleverde werk.

  Elektricien in Aalsmeer nodig? Gratis offertes!

  Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten plaatsen van een volledig nieuw datanetwerk? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het vernieuwen van de meterkast? Laat ons u dan helpen! Wij brengen u met plezier in contact met een elektrotechnisch installatiebedrijf uit Aalsmeer. Geef uw wensen aan op het offerteformulier. Wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk vrijblijvende offertes ontvangt van meer dan één elektrotechnisch installatiebedrijf uit [var1. Vergelijk de offertes geheel vrijblijvend en kies zo de elektricien met het beste aanbod. Heeft u een storing? Dan zorgen wij ervoor dat u met spoed wordt teruggebeld door een vakman uit uw regio.